Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (333)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní představení ze starověké Číny. Miluju filmy z dob císařských dynastií, kdy se vojáci prohání na koních, podstupují mnoho soubojů mečem, do toho hraje krásná čínská hudba a sledujeme ten tradiční skromný život Číňanů. Tenhle film všechno tohle splnil, navíc zde máme velice sympatickou Mulan, která změní veškeré tradice a jako žena vede císařskou armádu do boje proti nepříteli. Sekunduje jí výborný Donnie Yen. Za mě naprosto parádní film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kreslenú Mulan nepoznám. Videl som len hranú Čínsku verziu z roku 2009, čo bol solídny historický veľkofilm. O niečo podobné sa snaží aj táto verzia, ale zároveň to stále chce byť filmom pre celú rodinu a úplne sa to nechcelo vzdať aj nadprirodzených prvkov, takže výsledkom je nefunkčný bastard v ktorom všetci Číňania komicky drmolia angličtinu. Na poriadny historický film to je v bitkách príliš bezzubé a bez kvapky krvi. Napriek vraj gigantickému rozpočtu, to nijak extra veľkolepo nevyzerá a otrasnému CGI sa film nevyhýba. Nebavili ma ani menšie súboje, ktoré sú zas hnusne predrátované. Nadprirodzené prvky ohľadom zápornej čarodejnice a toho, že s Mulan súperí, kto má silnejší prúd chcči mi nikdy nesedeli. Postavy sú jednorozmerné figúrky, ktorých osud mi bol ukradnutý. Herecké legendy tu majú prakticky len nepodstatné cameo výstupy. Jet Li si to po Willisovsky doslova odsedí. Takže celkovo ma ničím tento film nezaujal a okrem odvahy amerikánskych producentov utopiť kopec peňazí pri ďalšom znásilnení ázijských motívov, tu nie je čo pochváliť. 4/10. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Z animáku si bere jen málo a zbytek je takový nijaký. Některé scény jsou téměř totožné, ale většina je jiná. I děj je odlišný. Dalším kamenem úrazu je to, že Mulan je bojovnicí už od mala, takže se toho nemá moc co učit. Akce je slušná, ale je jí tam málo. Hlavně mi tam chyběly písničky a drak Mushu. Místo něj tu máme čarodějnici, která je vlastně pro děj úplně zbytečná. Jet Li je tu jen chvíli a zachraňuje to pouze Donnie Yen. Tudy cesta nevede... "Jsem ryzí." ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $69,973,540▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,054,589  ║ Tržby za predaj DVD v USA $9,256,345║ Animák je u mňa dosť oblúbený. Hrané "remake" filmy klasických animovaných hitov to u Disney majú dosť ľahké. Málo čo skutočne zažiari (Jungle Book, Lion King) a tento dopadol tak asi na pol plynu. Mňa osobne nejak nenaštval, pozrel som v pohode ale má to svoje limity, nedostatky. Jednoznačne mi u takýchto projektoch chýba lepšia režisérska vyspelosť, nápaditosť, hravosť, málo kto sa dnes dokáže predať. Obsadenie dosť dobré, rovnako tak aj technická stránka. /70%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tam, kde funguje animák alebo písané legendy, nemusí v hranom filme, aspoň v tomto filme to nefunguje. Tvorcovia akoby nevedeli, čo majú robiť, celý projekt pôsobí nasilu. Určite sa mu nedá uprieť snaha, vzťah otca a dcéry má svoju silu, aj kostýmy sú na úrovni, lenže všetko je vyrátané na efekt. Dokonca ani akcia nefunguje ako by mala. Nejde však o prepadák, Mulan si určite nájde svojho diváka, predpokladám, že tú nižšiu vekovú kategóriu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Oproti kreslené verzi z roku 1998 se v tomto snímku neobjeví dráček Mushu – ten čelil kritice ze stran čínských diváků, kteří jej brali jako výsměch a urážku čínské kultury. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli obtížným bojovým scénám filmaři najali kaskadérské týmy z Číny, Mongolska, Austrálie, Kazachstánu a Nového Zélandu. (Duoscop)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama