Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(24)

Mladý chlapec, který po „korejské expedici“ v roce 1871 skončí v USA, se vrátí do Koreje přímo v historický moment a zamiluje se do aristokratky. (Netflix)

Recenze (24)

Krysap 

všechny recenze uživatele

Krásně dobové (bohužel bez cigaretového dýmu, jak je teď debilním zvykem - ten by teprve udělal pořádnou dobovou atmosféru), krásně zahrané (i od vedlejších postav), výborný dialogy, hodně zajímavý postavy. Kromě pár nudnějších částí nemám co vytknout. Akorát ty poslední dva díly a osudy některých hrdinů byly opravu brutální, což se ovšem dalo čekat. Uf. :-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tolik krásných scén a tolik úžasných hrdinů, kteří pro mě byli spouštěčem tolika slz. Korejská historie je smutná, a i když se jí tenhle seriál úplně nedržel, dokážu si představit, že se podobné příběhy udály. Potřebuji si to ještě nechat rozležet, ale s hodnocením mám jasno. Tvůrci nepodcenili absolutně nic, vše je vypipláno do posledního detailu a každá odehraná scéna i záběr je v podstatě dokonalý. Jedno z nejkvalitnějších korejských děl. 5* ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Guns, glory, sad ending.” ■ Seriál stál 27,8 mil. USD a je to na něm vidět. Výborná filmařina. Bez jediné postavy, která by mi vadila. Z filmově neznámého období korejského císařství, ve kterém Japonsko stupňovalo své požadavky. Do jisté míry historická fikce, protože američtí vojáci v tomto čase nebyli v Koreji přítomni, ale nevadí. Mnohé veci odpovídají. ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=rPJSo4fhtRU ■ Pěkně pracovali s písní Greensleeves https://m.youtube.com/watch?v=A8tH9wKvVdY ■ P.S. Víc herců ve vedlejších rolích jsem znal už z Descendats of the Sun. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si říkáte, jak bude seriál pokračovat a jak vše dopadne, ale opak je pravdou. Korejci tohle prostě umí, umí překvapit a vybudovat krásné postavy a vztahy mezi nimi. Seriál je dlouhý, takže je na vše dost času, krásně si hraje s motivacemi a odhaluje postavy z více stran. Každá z hlavních postav má své záporné stránky i klady. Dlouho mě něco nebavilo tak jako tohle, kde si pozornost pro sebe strhávají postavy mimo ústřední dvojici. Kdyby tohle natočili v Americe, bude z toho neskutečná sračka, ale v korejském podaní jde o pohlazení na duši. Tady neuvidíte ani kotníček dámy nebo polibek a je to emočně nabité až k prasknutí. Ještě musím zmínit krásnou hudbu a celkově vizuál. Skoro každý druhý záběr by mohl být v rámu a pověšený na zdi. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Táto dráma bude vo mne ešte dlho rezonovať a každú ďalšiu s ňou budem porovnávať. Charizmatický Lee Byung Hun dal seriálu punc vznešenosti, vrúcnosti, citu a ľudskosti. Uverila som mu každé slovo, gesto a prejav. Lenže tu je každá postava bezchybne vypracovaná a zanecháva hlboký dojem. Či už sú to traja osudoví muži, ktorí žijú pre jednu ženu a namiesto toho, aby o ňu bojovali, bojujú za ňu, ochraňujú ju a pomáhajú jej, dvojica sluhov, ktorí ju vychovali a vložili svoje životy do jej rúk, dvoja lovci otrokov, z ktorých sa stávajú bojovníci za slobodu, originálna postava majiteľky hotela, ktorej vystupovanie si diváka okamžite získa a takto by sa dalo pokračovať. Krásny soundtrack navodzuje sugestívnu atmosféru a prenesie vás tridsiatimi hodinami deja bez jedinej nudnej scény. Dôraz je kladený na detaily, zvukovú stopu, spomalené, prevrátené a prelínajúce sa zábery, akrobatické výkony, bezchybné dialógy so správnou dávkou napätia, humoru, romantiky aj smútku. Tlieskam celej produkcii. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (5)

  • V oblasti Soulu dosáhla finální 24. epizoda sledovanost 21,8 %, což je nejvíc, co dosud epizoda seriálu měla na kabelové televizi (kabelové televize nejsou v Jižní Koreji až tak sledované). Celkově byl Mr. Sunshine s průměrnou sledovaností 12,955 % třetím nejsledovanějším seriálem na kabelové televizi v Jižní Koreji. (Jirka_Šč)
  • S náklady 27,8 milionů USD se jedná o dosud nejdražší seriál natočený v Jižní Koreji. (Jirka_Šč)
  • Melodie, která zní z hrací skříňky, je nám známa v Kubišové verzi písně „Dobrodružství s bohem Panem“ (1969), pochází však z Anglie z konce 16. století. Zelené rukávy/Greensleeves (Lady Greensleeves) byla vytvořena v hudebním stylu tehdy populární jihoevropské romanescy a pravděpodobně má dnes už pouze dohadovaný sexuální podtext. Zajímavé je, že v Shakespearových „Veselých paničkách Windsorských“ (1602) jedna z postav dvakrát zmiňuje „melodii z Greensleeves“. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama