Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne každému sedne pomalejší tempo a šetření akce až na úplný závěr každičké série, ale pokud tohle dovedete překousnout, tak dostanete pěkné dobrodružné fantasy, které se autoři dokonce pokusili zasadit do nějakého toho historického období. Nejenže je Castlevania adaptací videohry, ale ona má ještě i dost herní atmosféru. Hráli jste nějaké RPG hry? Myslím si, že by se vám to mohlo líbit. Vše začíná tím, že je vám ukázáno/řečeno o čem příběh bude, pak už jen hrajete za nějakou tu svoji postavu, něco málo pořešíte a poptáte se, nebo rovnou jak na stříbrném podnose dostanete nějaký úkol/zakázku, který/ou můžete a nebo rovnou máte povinně splnit, přičemž mezitím získáte třeba nějakou silnou zbraň, kterou později využijete a při tom všem sledujete nějak ten příběh. O tom, jací jsou zde upíři vám vykládat nebudu, poněvadž na tohle téma expert nejsem, i když se mi docela začalo zamlouvat. Díky fádní synopsi obsahující pouze jedno nic neříkající souvětí se vám může zdát, že zde budou "upíři zlí a lidé hodní" a ty, co tohle dokonce chtěli musím zklamat, poněvadž zde de facto nic není zdaleka tak černobílé. Audiovizuál je zde úžasný, ale nečekejte akci v každé epizodě, poněvadž jak jsem již psal, tak tvůrci si tu nejlepší akci nechávají na závěr každičké ze čtyř sérií. Pokud nemáte slabý žaludek, dokážete vydržet sledovat seriál, nejste pohoršený katolík a třeba si i rádi něco zahrajete, tak vám mohu Castlevanii vřele doporučit. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Finále druhé a třetí sezóny naprosto fenomenální. Škoda jen že cesta k nim je dost zdlouhavá. Drákulovi generálové jsou tu ani nevím k čemu, až na čestnou výjimku. Ve třetí řadě je zase spousta dílů, kde se jen přešlapuje na místě a filozoficky se nad něčím bádá. Přesto se nedá říct, že bych se nudil, ba naopak velmi se těším na další pokračování. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První řada jede jen tradiční Drákulovský mýtus, což je trochu nuda, ale je to jen krátký úvod. Druhá už příběh i svět docela zajímavým způsobem expanduje a mění se v solidní akční nářez. Ve třetí řadě po něm přišlo dost drastické zvolnění, a stejně jako v té první se hlavně zase do větší hloubky představují postavy, nové příběhové linky a svět - který už není jen relativně standardní upířinou, ale hezky propracovaným středověkým fantasy pro dospělé. Kde se samozřejmě taky nešetří brutalitou i vhodně nenuceným sexem, ale v pořádné míře na ně dojde až v hodně našlapaném finále, předchozích osm dílů je klidnějších. A finální čtvrtá sezona zase přitlačí na epičnosti, svět je zmítaný masivním konfliktem stran s parádně ambivalentními motivacemi, najít mezi nimi skutečně černobílé záporáky nebo klaďasy není nijak snadné. Nevím jak moc je Castlevania podobná své herní předloze, mám tušení že jen minimálně, ale mám li ji brát jako herní adaptaci - tak mezi nimi jednoznačně patří k těm úplně nejlepším. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Démon:"Lies? In your house of God? No wonder He has abandoned you. But we love you. We couldn't be here without you. Let me... kiss you." Už první minuty seriálu si mě zaháčkovaly - krásná animace, brutální stylizované výjevy (lebky, střeva, rozpůlené děti, potoky krve a tak), zajímavé postavy. Drákula už dlouho nebyl takhle zajímavý - ultramocné monstrum ovládající temnou magii a zároveň muž, jehož motivaci chápeme. A tleskám Grahamu McTavishovi za to, jak skvěle ho nadaboval (slyšíte každou emoci) a dal mu trochu znepokojivě nelidský, ale stále sexy hlas. Tvůrci si očividně půjčovali z Drákuly s Garym Oldmanem a já jim to nezazlívám. Na straně hodných máme cynického lovce monster Trevora Belmonta (skvělý hlas Richarda Armitage), polovičního upíra Alucarda (což je Dracula napsáno naopak, haha) a čarodějku Syphu, která je oba sekýruje. Tahle sestava se mi opravdu líbí. V první krátké sérii je vidíme dát se dohromady, v druhé už se jde natvrdo proti Drákulovi a jeho bandě upírů. Po první jsem chtěla víc, u druhé mi nepřišlo úplně zvládnuté tempo (hodně se mluví, hodná parta vlastně za osm dílů nic moc nestihne udělat a jejich postavy nejsou moc rozvinuté). Zkrátka to chtělo lepšího dramaturga, aby se seriál poskládal do lepšího celku. I tak je tohle jeden z nejpříjemnějších zážitků roku a těším se, co tvůrci předvedou příště. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Netflixovský nástrel na poli klasického anime sa našťastie vydaril veľmi pekne a dobré ohlasy zabezpečili Castlevanii novú sériu s viac dielmi. Animačne aj hudobne je to poctivo zvládnuté, má to tragický nádych hernej predlohy a tvorcovia využili najsilnejšiu stránku, ktorú Netflix ponúka t.j. nie sú limitovaný žiadnou vysielacou cenzúrou, takže krv môže striekať a tiecť ako má pri niečom, čo má názov Castlevania. 4/4 - 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama