Reklama

Reklama

Made in Abyss

(seriál)
  • Japonsko メイドインアビス (více)
Trailer 3
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Psychologický
Japonsko, (2017–2022), 10 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Jediné neprozkoumané místo na celém světě je obrovský systém jeskyň zvaný jako Propast. Nikdo netuší, jak hluboko jeskyně vedou, jakými bytostmi jsou obývány a jaké všechny prastaré artefakty skrývají. Není žádným překvapením, že tyto neobjevené prostory byly vždy terčem zvědavosti nesčetného množství dobrodruhů. Ti, kteří měli tu odvahu sejít do Propasti a měli i to štěstí se z nich vrátit, byli titulováni "jeskynními nájezdníky".
Tento příběh pojednává o malém sirotkovi jménem Riko, která žije v městečku Oosu na okraji Propasti. Odedávna toužila být, stejně jako bývala i její slavná matka Lyza, jedním z hrdinných jeskynních nájezdníků a objevit všechny záhady, které ty hlubiny stále lidstvu nevydaly. Jednoho dne při průzkumu nečekaně narazí na dítě, které není tak úplně lidské. Je totiž robotem. (Scalpelexis)

(více)

Recenze uživatele Andy.222 k tomuto seriálu (2)

Made in Abyss (2017) 

Co na to říct? Hudba, animace, tajemství která chcete odhalit a taky překvapivý kontrast mezi dětským vnímáním cesty jako velkého dobrodružství a rozčarování ze setkání s pěkně surovou realitou. Postavy se celkově chovají přiměřeně svému věku (včetně některého trochu lechtivého ale pořád vkusného humoru) a celý příběh je podáván z jejich úhlu pohledu, což divákovi umožňuje si ledacos domyslet, ale zároveň chápat jednání a myšlení postav. Zkrátka pecka a už aby byla druhá série. ()

Recudžicu no ógonkjó (2022) (S02) 

Překvapuje to i mě samotného, ale cítím se vlastně dost neuspokojený až skoro zklamaný. Protože zhruba od půli série jsem se nemohl zbavit pocitu "že se to vleče" a na konci jsem přemýšlel nad tím, "jak moc vlastně celá série posunula příběh". Bez spoilerů mohu jen říct, že celá série nám vlastně pouze představila jednu novou postavu u které je nejisté jestli bude i v další sérii. Krom toho nemám pocit, že by naše již známé postavy prošly nějakým zásadním vývojem či jestli jsem se dozvěděl něco zásadního o "tajemství propasti". Snad to třetí série napraví. ()

Reklama

Reklama