Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAKO BYCH VIDĚL DUCHA...“ /// Ukecaný až hrůza! Soustředěj se na vyprávění příběhu, kterej je zajímavej, ale kurva – takhle se to už přece nedělá! Vobčas kus akce a pak zase vyprávěj… Nejhorší ale je, když už ani nevyprávěj příběh, ale vyprávěj jen tak vo sobě… Tohle mělo bejt asi původně drama, ale nakonec do toho přidali trochu akce… prostě Ang Lee. Kdyby všechno dělali jak se má, tak je to minimálně o půl hoďky kratší. Navíc to choreo je podivný… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že nejlepší akčňárny točí Ang Lee. 2.) Mám ve světě spoustu parchantů (ale ještě o tom nevím). 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Neobhajitelně dlouhý relikt devadesátek o agentovi, kterého jeho nadřízení "povinně" hodili přes palubu (doslova!), v němž se s naprosto vážnou, slzavou tváří mluví o šrámech na duši a vnitřních démonech, popřípadě se bezzubě vtipkuje o věku nad Bloody Mary v budapešťských lázních. S Mary Elizabeth Winstead má totiž Will zcela asexuální chemii, což nakonec dává smysl, protože jeho zájem je očividně jinde - Will se nejprve dotčeně dušuje, že jeho mladý klon nemůže být jeho potomek, pak klonovi random sdělí, že klon je "určitě panic" a nakonec sám o sobě prohlásí, že pochází ze čtvrti jménem "The Bottom". Takových momentů (nechtěného?) humoru je ale málo, navíc se na to kouká fakt nepříjemně. Celé to vypadá jako domácí video, reality show či sportovní přenos v HD rozlišení s megaostrými objekty, zároveň bez jakékoliv „filmové“ patiny, kterou plynulejší pohyby během akce opravdu nevytvoří. A ano, prvními red flags sterilní, vykostěné podívané jsou už čínští investoři v úvodních titulcích. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Konflikt je zde vnitřní i vnější. Lee spotřeboval až moc času na postavy a jejich hlubokomyslné konverzace. Zřejmý Freudovský vzkaz že nejhorší nepřítel jsme my sami.Je to ale takové až moc mechanické. Milovník akčního žánru by nejspíše Blíženci odpustil bůhvíkolikátou variaci zápletky, v níž muž zabíjející pro vlast zjistí, že byl zneužit svými šéfy, pročež mu hrozí smrt, prchá s hrstkou věrných po místech, která štábu zaručí nejlepší podmínky – tentokrát od Kolumbie po Maďarsko, načež se k rozhodujícímu boji tváří v tvář vrátí domů. Podstatně hůře už se odpouští fakt, že právě slibované akce se příliš nedostává. Vlastně se dá mluvit o jediné vskutku parádní jízdě v úzkých uličkách Cartageny, kde motorka balancuje po hrázi nebo slouží jako důmyslná „ruční“ zbraň. Budapešť zase propaguje své lázně a historické památky. Vůbec nejtrudnější položku Blížence představuje neustálé opakování a vysvětlování. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gemini Man je na akciu de facto postavený - obsahuje jej veľa a v dvoch prípadoch (naháňačka na motorkách, finálna bitka) je vyložene vynikajúca. Obe pasáže majú výbornú kameru, strih, choreografiu a hlavne celkovú inscenáciu. Rozhodne patrí medzi to najlepšie, čo akčný žáner tento rok ponúkol. Blíženec je snímka zaujímavá popredne dvoma aspektami - prvým sú vizuálne efekty. Digitálne (o cca 35 rokov) omladený Will Smith vyzerá v každom zábere, v ktorom je mu tvár zreteľne vidieť dokonale realisticky. Divák tak má pocit, že skutočne sleduje vedľa ozajstného starnúceho Smitha jeho autentickú mladú "verziu". Druhou najsilnejšou stránkou sú akčné scény. Lee je skvelý režisér a jeho žánrový a tematický záber je obdivuhodne široký - za svoju takmer tridsaťročnú filmársku kariéru už sa s výnimkou hororu dotkol snáď všetkých hlavných filmových žánrov. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film s takovýmhle názvem jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít:D Ne, vážně, původně jsem ho chtěl ignorovat, ale zvěsti o technologickém pokroku mě nakonec přivedly přímo do kina - na 2D, možná ani ne 4K verzi;) A musím říct, že práce na digitálním omlazení Willa Smithe je - pokud jde o obličej - dosud nevídaná. Opravdu jsem měl ve většině záběrů problém poznat, jestli je to "fyzická" nebo "virtuální" podobizna. Co už moc nefunguje, je animace celých postav - tam se neudělal od Bladea II téměř žádný pokrok - a větší než detailní záběry. Nevím jestli je to těmi barvitými prostředími (místo to na mě působilo jako barevná paleta z Touissantu v Zaklínači III), ale většinou jsem neměl pocit, že se dívám na technologickou špičku, ale naopak na špatně naklíčované herce v různých kulisách. Příběhově je to skoro čistý útěkový McGuffin, prokládaný "hlubokými" promluvami o svědomí a jizvách na duši. Will Smith předvedl rozhodně nejeden pozoruhodnější výkon. Clive Owen na mě nefungoval, naštěstí alespoň Ramona Flowers, pardon, Mary Elizabeth Winstead, hýří půvabem a násilnickými sklony, jak si to žánr žádá:) Akční scény jsou slušně kinetické, z více zdrojů opěvovanou motorkovou naháněčku ale mám za víc než co jiného za festival CGI, a nijak odvařený jsem z ní nebyl. A pokud jde o hudbu, Lorne Balfe se rozhodl něco Inceptnout Transformerům na Ostrově, některá místa jsou totální kopírka. Ang Lee dokázal natočit velké věci, ale Gemini Man je reminiscencí devadesátkových akčních sci-fi, která by bez svojí technické stránky byla úplně jednoznačným béčkem (s áčkovým rozpočtem). Ale ty skoro dvě hodiny docela utekly, a i když se nebudu už dívat znovu, na 70% to bude stačit. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)
  • Setkání Henryho (Will Smith) v Budapešti probíhá ve známých termálních lázních Széchenyi. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama