Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (481)

tron 

všechny recenze uživatele

„Boli čierni alebo bieli?“ – „Myslíte ich duše, či kožu?“ – „Dušu z toho zatiaľ vynechajme.“ Naprieč celým filmom (z produkcie Petra Berga) sa nesie zaujímavá osudová a stratená atmosféra zmaru, letargie, nešťastia a zbytočnosti života (najviac asi v scéne s požiarmi?). Do značnej miery tomu pomáha i soundtrack plný country pesničiek. Bohužiaľ, inak je tento film dosť nezaujímavý. Vzťah bratov nie je úplne márna vec, ale je to dosť klišé. Bridges je nesympatický, protivný a rasistický kretén (tak mi napadá provokatívna myšlienka, aký odkaz tým chce Akadémia poslať, keď takúto postavu nominuje na Oscara...?). Mnohým scénam chýba náboj, iskra, intenzita. Postavy akoby boli vopred vzdané, zmierené a odovzdané, nevyhnutne smerujúce k drsnému koncu, o ktorom tušia, že bude riadne temný, no nemôžu konať inak, lebo je to v nich a proti sebe človek ísť nemôže. O samotný prípad lúpeží nejde. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co začne jako velké drama, překlopí se plynule a hlavně naprosto přirozeně do hutného thrilleru, přičemž postupně dál graduje až k velkému, zatraceně osudovému finiši. Už dlouho jsem filmovou cílovou páskou neprobíhal s tak povznášejícím pocitem spokojenosti. Dovedu si představit, že ten poslední dialog bez problémů pokračuje v televizi na nějaké kabelovce. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější se rozhodnou, že vykradou banky, zřejmě aby měli peníze na rodinou farmu, která ale půjde nějakým klukům (víc jak polovinu filmu přitom netušíme, o kom se to mluví) a do toho se šišlající Jeff Bridges, který se tváří jako ryba, rozhodne, že je dopadne, takže vezme svého indiánského parťáka, který se celý film tváří, jakože ho to naprosto nezajímá, a vyrazí společně na cestu. A to je vlastně všechno, IQ dvou bratrů skrz celý film naprosto neúměrně klesá dolů, stejně tak, jako otravnost šerifa stoupá nahoru. Jestli v tom byl nějaký hlubší smysl, tak jsem ho asi prospala. Pořád jsem čekala, že se něco stane a film nějak vygraduje a ono nic. Jediná scéna, která vyloženě stála za to, byla protivná servírka v restauraci, která podávala jen jedno jídlo. Takhle si film nominovaný na Oscara opravdu nepředstavuju. 2* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Silný postavy navíc skvělý herecky, krvavá zábavná story na téma "average Joes" X bankovní systém a destrukce kovbojský ekonomiky, emotivní podnětný finále, živá režie, dokonalý soundtrack (Scott H. Biram, Colter Wall, Chris Stapleton, Cave & Ellis...) co si užívám už nějaký ten týden, nádhera jihovýchodu (New Mexico) a všehovšudy parádní Americana neo-western. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo museli zomrieť štyria ľudia, aby si mal peniaze, ktoré neutratíš a ktoré očividne nepotrebuješ?..." Neviem či každý divák dostane po filme uspokojivú odpoveď na túto otázku, ale režisér sa v tom asi nechcel pitvať, čo je trochu škoda. Je to asi jediný problém tohto filmu, že motív hlavného hrdinu rieši iba okrajovo. čo si však skutočne užijete je fantastický výkon Jeffa Bridgesa v roli šerifa. Tie jeho neustále podpichovačné kecy na svojho indiánskeho kolegu na fakt bavily. Veľmi podobnú rolu hral vo westerne True grit a celá jeho postava len akoby preletela z filmu do filmu. Tu mu to akurát viac kecá, ale to je len dobre, pretože bol vážne vtipný, teda aspoň mne ten humor sedí. Bolo zamiešané na mimoriadny film, škoda, že celá rodinná linka, vzťahy, motivácia, nedostali väčší priestor, hoci aj na úkor nejakej vylúpenej banky. Film 80%. Jeff Bridges 100%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Pri prepade banky v meste Post si je možné všimnúť, že muž ležiaci na zemi a vyťahujúci pištoľ v nej nemá zásobník. Napriek tomu po lúpežníkoch strieľa. (Johnny.ARN)
  • Poboční zbraní Texas Rangera Hamiltona (Jeff Bridges) je Colt Commander. V jedné scéně ho můžeme vidět ještě s pistolí Ruger SR9C. Ke konci filmu Hamilton použí také opakovačku Winchester Model 70. V tomto případě se jedná o exemplář vyrobený před rokom 1964. (J.F.B.)
  • Timeline: 18. dubna 2012 bylo oznámeno, že Sidney Kimmel Entertainment zakoupila zlodějský film Comancheria, který napsal Taylor Sheridan. Společnost film financovala a produkovala spolu s Film 44 Petera Berga. Film měl svůj vlastní panel na Cinemacon 2016, kde byla oznámena změna názvu na Hell or High Water a Peter Berg se měl ujmout režie. Scénář vyhrál známý Black List nerealizovaných scénářů za rok 2012. 2. dubna 2015 bylo oznámeno obsazení Jeffa Bridgese, Chrise Pinea a Bena Fostera. David Mackenzie poté převzal režisérské otěže. CBS Film zakoupilo práva na distribuci ve Spojených státech. Natáčení probíhalo ve východním Novém Mexiku. Začalo se 26. května 2015 ve městě Clovis. Natáčelo se také ve městech Portales, Tucumcari, Ranchvale a Albuquerque. Film si odbyl premiéru 16. května 2016 na fimovém festivalu Cannes. Do kin se podíval v limitovaném množství 12. sprna. (Hal_Moore)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama