Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (481)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

K tomuhle malýmu nenápadnýmu klenůtku mám jediný - CHLAPI SOBĚ ! Jeden z nejkrásnějších filmových konců co jsem kdy viděl. Není to žádnej western bože, ani moderní western ani nevím jakej ještě western, je to prostě o chlapech o jejich srdci, duši,děsech -běsech a ač to tak nemusí vypadat především o jejich smyslu pro čest a ochotu nést za cokoli následky bez jedinýho fňuknutí na krutost života. Stačí trošku přemýšlet nad tím co tam ti chlapi dělají a proč. Našel jsem si tam tolik silných momentů jako nenajdu ani v deseti filmech dohromady. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $27,007,844Tržby Celosvetovo $37,879,877Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,701,472Tržby za predaj DVD v USA $4,510,019║ V celku poctivý jednosmerný film o vykrádačoch bánk, ktorý nemá žiadne veľké odbočky ale určite strhne aj vďaka hereckým výkonom. /70%/ ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žiadna obyčajná akčná banková rabovačka dvoch bratov, ale odplata bezútešnosti kovboja v bezútešnom svete zúfalou cestou, úvaha nad existenciou amerického sna rozplývajúceho sa pred hranicami Texasu, neo-western par excellence, ktorý otcovi zakladateľovi nezostáva nič dlžný a v mnohých smeroch ho necháva v dyme. Tam, kde Krajina pre starých s existenčným a morálnym presahom zostáva v rovine šerif versus nový neznámy násilný svet bez zotretých hraníc medzi dobrom a zlom, Sheridan svojim scenárom magnum opus kalibru (štýl dialógov, výber slov a skladania viet je jeden z najlepších, aký som videl, samozrejme, s prihliadnutím na ich kontext a zasadenie) doslova otvára Pandorinu skrinku, aby sugestívne a niekedy implicitne rozoberal v každej scéne a v každej vete iný primárny sociálny problém predmetného regiónu, mozaiku desiatok príbehov rozprávaných skrz jednotlivé vety, zábery a scény. Nestáva sa často, že vidím bezchybný film. Toto je jeden z nich... "Are you trying to make me mad? I said Dr. Pepper. This is Mr. Pibb. Only assholes drink Mr. Pibb." / ♪♫ / ♪♫ / Lords of the Plains / Bonusy: (x / x / x) / (x / x) (x) (x) (20.12.2018) (4.7.2021) (21.11.2021) (8.2.2022) (2x18.5.2022) (28.7.2022) (29.7.2022) (21.10.2022) (7.1.2023) (14.1.2023) (22.4.2023) (17.7.2023 #Grco, vďaka za projekciu na veľkom plátne x) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější se rozhodnou, že vykradou banky, zřejmě aby měli peníze na rodinou farmu, která ale půjde nějakým klukům (víc jak polovinu filmu přitom netušíme, o kom se to mluví) a do toho se šišlající Jeff Bridges, který se tváří jako ryba, rozhodne, že je dopadne, takže vezme svého indiánského parťáka, který se celý film tváří, jakože ho to naprosto nezajímá, a vyrazí společně na cestu. A to je vlastně všechno, IQ dvou bratrů skrz celý film naprosto neúměrně klesá dolů, stejně tak, jako otravnost šerifa stoupá nahoru. Jestli v tom byl nějaký hlubší smysl, tak jsem ho asi prospala. Pořád jsem čekala, že se něco stane a film nějak vygraduje a ono nic. Jediná scéna, která vyloženě stála za to, byla protivná servírka v restauraci, která podávala jen jedno jídlo. Takhle si film nominovaný na Oscara opravdu nepředstavuju. 2* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lords of the Plains. Jeden z těch vzácných kousků, jehož podstatu vystihuje úryvek z McCarthyho novely No Country for Old Men: „Dybych se nevrátil, řekni mámě, že ji mám rád.“ - „Tvoje máma je mrtvá, Llewelyne.“ - „No tak jí to řeknu sám...“ Genius loci amerického jihozápadu je prostě unikátní. Vyprahlá krajina, vyprahlé duše a celkem jasná odpověď na otázku, proč Hillary brala jen stříbro. I když..., konkrétně v Texasu by vyhrál i těžební vrták, kdyby byl republikán.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Rčení "come hell or high water" znamená dvě věci. Obvykle to znamená "udělej cokoliv je nutné, ať se děje, co se děje". Také to znamená "hell or high water clause", což je klauzule ve smlouvě, která říká, že se musí splácet dlužné částky nehledě na žádné překážky, stojící řádnému splácení v cestě. Obě definice hrají svou roli i ve filmu. (Hal_Moore)
  • Tanner Howard (Ben Foster) používá během filmu revolver Smith & Wesson Model 686, karabinu Colt M933 a pušku Winchester Model 70 ( Extreme Weather SS ?). Tobyho (Chris Pine) můžeme vidět s pistolí Glock 17 a pákovou opakovačkou Marlin Model 1881. (J.F.B.)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama