Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Začiatok pútavo atmosferický, potenciál obrovský. Nádej, že bude film porovnateľný s 5-tym elementom, žiaľ rýchlo padla. Pre mňa mínusy: Valerián nie je niečo záhadné, ale je iba obyčajné meno nesympatického chalana? Tak mladý chalan sa hrá na Jamesa Bonda a tvorcovia filmu vážne dúfajú, že si ho divák obľúbi a bude ho považovať za hrdinu? Príliš veľa nudnej akcie a vesmírneho chaosu, počítačových efektov a iých rušivo-nudných momentov. Málo humoru, málo skutočnej romantiky. Priveľa pseudo-romantiky. Chýba hĺbka. Škoda. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvých 50 minút ma veľmi zaujalo a uvažoval som o hodnotení 8/10. Bohužiaľ postupne originalita, farebnosť, rozmanitosť ustupovali a jednalo sa o priemerný scifi americký film. Každopádne sa stále jedná o príjemnú oddychovku, ktorú si v budúcnosti rád pozriem znova, ak bude niekde v televízii. Samozrejme by išlo o omnoho väčší zážitok vidieť takýto film v IMAX kine. Dane DeHaan nie je môj obľúbený herec, ale stále menej mi vadí vo filmoch a v tomto mi tak dokonca aj celkom sedel. Páčil sa mi aj vzťah medzi ním aj Carou. Aj keď väčšina pozitív pramení pravdepodobne z komiksovej predlohy a mohli byť určite prevedené na filmové plátno aj lepšie, stále hodnotím film pozitívne. 7/10 3*. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Výborný, neotřelý a dokonce i nevykradený námět degradován topornými a roboticky neosobními představiteli hlavních rolí. Jak si mohl nechat celý film zprznit starý veterán Luc je nepochopitelné. Kdyby jim vyplatil odstupné a poslal je točit o halu vedle 386 díl hvězdné brány, měl by parádní kasovní trhák. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně vůbec nebylo špatné, ale něco mi nesedělo ve scénáři... Nedokázal jsem se chytnout s postavami, film ve mně nevyvolal žádné větší vzrušení či strach o protagonisty a zdálo se mi, že v akčních scénách z nějakého důvodu postrádá tempo. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Děj sice žádná sláva ale.. ale.. jedno z nejhezčích sci-fi s vesmírnou tématikou vůbec. Postavy neskutečně sympatické, vesmírné rasy rozmanité a vedlejší dějové linky vtipné, roztomilé a tak dále. Rozhodně bych to neviděl jako záležitost na pokračování ale jako jednorázová záležitost vážně pěkný film na relax a pokochání se nádhernou roztodivnou vesmírnou podívanou a, samozřejmě, v této roli pohádkově krásnou Carou Delevingne, která mi ubírá i poslední špetky objektivity a cynismu při hodnocení. 4/5 ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tuhle dvojku neznám, nebyla tak špatná. Očekávala jsem více vtipu, akce.. příběh nabídl docela dost, ale pořád to byla neutrální podívaná. Začátek mě nebavil, byla jsem hozená do neznáma, nedokázala jsem navázat na stejnou vlnu s hlavními hrdiny, upřímně působili podivně. Bylo mi jedno co s nimi bude.. Když tohle přejdu, příběh se mi líbil, pěkně se na to dívalo. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to starý dobrý Besson. Sice významně ubylo humoru, teiky jsou samozřejmě lepší, herci ujdou a příběh je na tento žánr ucházející. I my v Evropě umíme točit sci-fi velkofilmy! ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

zrovna včera jsem se náhodou koukal na Pátý element a není Besson jako Besson, Jediné, co mu zůstalo, je schopnost vybrat nádhernou tvářičku do hlavní role (a ona navíc i trochu hraje), zbytek je nuda a Valerián je na profackování a navíc docela ošklivý. Pasáž s Bubble je naprostá slátanina bez koncepce, nejvíc její konec. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Rozhoně se tomu nedá upřít, že je to vizuálně vymazlené, zdejší srovnávání s Avatarem je oprávněné. Každým rokem to ale hraje roli čím dál méně - kvalitní grafika se pomalu stává standardem. Po vizuální stránce lze pochválit také Caru Delevingneovou. Zbytek filmu bohužel nic moc. Zvláště je to patrné ve srovnání s Bessonovým Pátým elementem, který považuji za svůj nejoblíbenější film vůbec. Willis je mnohem větší machýrek a drsňák než DeHaan, Jovovichová je živější a emotivnější než Delevingneová, Oldman je záporák par excellence na rozdíl od Owena a Tucker i spolu s ostatními kolegy jsou řádově komičtější než Hawke, Boulan-Bathorská manželka krále nebo nějací okřídlení ptakopysci. Prostě debakl na všech frontách, vyjma té vizuální (stejným hodnocením u mě dopadla třeba Enderova hra). To, že jsem několikrát koukal, kolik zbývá do konce filmu, taky není zrovna nejlepší vizitka. Opravdu bych tomu chtěl dát alespoň tři hvězdy, ale to by musel Besson film buď zkrátit, nebo obsadit alespoň jednoho poutavého herce do hlavních rolí. Což mi připomíná - taneční vsuvka Rihanny byla naprosto zbytečná, to už mě víc zaujal její rozumný herecký výkon. (P.S.: Koukám, že Valerian dostal na ČSFD hezké kulaté id 53000. :-)) ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Takové Sci-fi které nenadchne, ale ani nikomu neuškodí. Hlavní postavy jsou sice nezajímavé, ale za to vtipné a prostředí možná až moc připomíná Strážce Galaxie. A o špatně udělaném konci ani nemluvím. Ne že by to nějak šíleně kazilo film, začátek byl velmi dobrý, ale nedonutí vás to pustit si ho znovu. Abych ale nemluvil pořád pesimisticky, u filmu jsem neměl ani jednou pocit nudy a také jsem se dobře bavil. Prostě průměr. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Star Wars na steroidech! Tolik nápadů v jednom filmu, tak komplexní vesmír se všemi těmi rasami, barvičkami a detaily, to se jen tak nevidí. Kdybych to měl stručně shrnout, tak "je to jako Star Wars, jenom mnohem zábavnější". Cool podívaná, která je ale primárně určená náctiletým, což se pozná tak, že některé postavy jsou vzhledem ke svému postavení příliš mladé. Napříkla ústřední klaďas major Valerian ještě (skoro) mutuje... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Luc Besson v detskejšej, pohodlnej a prístupnejšej verzii zremastrovaného Piateho elementu. Dá sa preto pobaviť ? Jednoznačne a ešte ako. Vypnutie mozgu ide samo a uvoľnený nádych s obrovským predstavením vesmíru autorsky tu bolo naposledy pri Strážcoch galaxie. Chýbajú tu nekonvenčný herci, brutálne dobrý Serra, extrémne skvelý Abrogast, avšak Luc sa vesmírom pohybuje excelentne, nič nenudí, nápady sú ako z psychiatrickej učebnice. Paródia na paródiu, ktorá stále dáva zmysel. Obsadenie hlavnej mužskej role je síce katastrofálne nezvládnuté, ženská hrdinka sa pri akejkoľvek sexuálnej chcenosti nemôže do toho toporného údu zamilovať. Zvraty, boje, streľba sa aj tentokrát vyvíja, avšak nie je taká kadentná. Permanentne však myslím na to, že tento Lucov počin najlepšie definuje "prototypný" "skoro vývojový" či "detský" Piaty element. Tak to už raz bude a zábava bola, nie prvotriedna, ale oddychová a stále autorská. (videné 18.12.2019, BDrip) ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Vizuál byl naprosto úžasnej, ale všechno ostatní je regulérní odpad (možná až na scénu s Rihannou), příběh je strašně předvídatelná nuda, která má spoustu nelogičností a zbytečností, ale největší chybou byl už samotný casting. Nemůžete hlavní postavu představit jako drsnýho agenta a absolutního baliče ženských a obsadit někoho, kdo vypadá jako patnáctiletý student, kterej si zrovna prochází emo fází. Ty jeho ultra bojový schopnosti jsou spíš legrační a i hlavní hrdinka nebyla zrovna uvěřitelná. Proč cpát do filmu lovestory, když mezi nimi není žádná chemie a téměř celej dialog je cringe as fuck? Škoda, že tak krásně udělanej svět likvidujou naprosto stupidní momenty a postavy. PS: Když ke konci Valerian zmíní něco o dodržování pravidel, tak jsem měl chuť vyskočit z okna. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

7.5/10 aneb kouknu se když už mi došly všechny dobře hodnocené scifíčka. Valerian je neprávem lehce podceněný film. Vždyť má tak super herecké výkony, precizní CGI, dobrý storytelling, kvalitní kameru a tak.. Na druhou stranu chápu, že to někomu nesedne, přece jen je to něco, co má hodně podobných a lepších konkurentů a konec není taky žádná sláva, ale i tak říkám: DEJTE VALERIANOVI ŠANCI. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Hrozně tomu chci fandit a první hodinka byla dobrá, ale ono to má fakt blíž k Arthur a Minimojové než Pátému elementu. Děj je totálně rozpadlej, subplot s Rihannou na 20 minut pěkný WTF a hrozně často to sklouzává k dětinskosti. Ale jako CG vesmírná pohádka fajn. I 3D bylo dobrý, stejně jako Cara. Jen ten DeHaan tomu fakt nepomáhá. 6.5/10 ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy kdy nás pan Besson krmil, Nikitama, Leonama, 5. elelementama? Původně jsem chtěl dát půl hvězdičky za pár pomrknutí pro nás nostalgiky, půl hvězdičky za Rijánu a půl hvězdičky za kofolu s rumem. Nicméně digitální bordel z nesympatickým skřetem a Brežněvovou dcerou, která zvládne uhrát z bídou reklamu na vložky, si falkt nezaslouží nic jiného než odpad! Nevydržel jsem v kině ani dokonce, utekl jsem zhruba v polovině. Edit: 21. 12. 2017. Druhé zhlédnutí v klidu domova a názor neměním, prostě je to možná dobrý tak pro 12.letý fracky.... ()

Cubbik 

všechny recenze uživatele

Příběh, scénář a hlavní představitelé jak ze seriálu pro 12lete děti. Paradoxně film jako takový se tváří hrozně dospelacky a vážně. Humor nefunguje nebo je vycpele trapný. Vesmírná mytologie a postavy vykrádaji všechno možné. Snad jen to zpracování mělo nějakou úroveň, ale ani tak jsem se nemohl zbavit pocitu desneho amaterismu a vyhozenych peněz (teď myslím hlavně peníze producentů). Nejlepší scéna: ranní vstávání na planetě Mül (takhle bych se chtěl někdy probudit, anebo vlastně ne) ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama