Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Scénárista James Wood dostává opět svou porci prostoru na BBC 2, a tentokrát ji využije ke sledování osudů vybraných průkopníků viktoriánské medicíny. Ve 40. letech 19. století - kdy ještě doktoři pacienty přiváděli na věčnost obdobně často jako k zotavení - dostaneme možnost nahlédnout do notně experimentálních dílen začínajícího psychiatra (Mathew Baynton), arogantního chirurga (Rory Kinnear) či požitkářského zubaře/anesteziologa (Tom Basden). (Thomick)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (7)

Quacks (2017) 

Ze začátku jsem nevěděla, co od seriálu čekat, takže mě docela překvapilo, že seriál není zas až tak úžasně vtipný, jak ho většina kritiků popisovala. Nakonec mě ale seriál přece jenom svým způsobem pobavit dokázal. Na druhou stranu se mi líbí, že ze seriálu neudělali čistě "stupidní" komedii, které se člověk sice zasměje, ale ve finále z toho dějově nic nemá. Některé vážnější scény dodaly seriálu tu pravou atmosféru. Přiznám se, že jsem si na seriál ze začátku musela trochu zvyknout, ale jakmile jsem se do toho dostala, začal mě docela bavit. ()

The Duke's Tracheotomy (2017) (E01) 

Pilot opravdu zaujal, kdybych už dopředu nebyla rozhodnutá, že se podívám na celý seriál, určitě by mě přesvědčil. Jen jsem trošku čekala víc britského humoru, sice jsem se při sledování pobavila, ale ne tak, jak jsem čekala. Navíc dějová linka Williama a Caroline mi přijde podivná. ()

The Lady's Abscess (2017) (E02) 

Ze začátku mě epizoda nijak zvlášť neoslovila, a to i přes několik povedených vtipů, ale závěr mě natolik pobavil, že musím hodnotit stejně jako pilotní díl. A taky velké plus za Andrewa Scotta, jeho postava sice nebyla úplně normální, ale drogový dýchánek mě nakonec přesvědčil, že nebyla zas až tak zbytečná. ()

The Madmans Trial (2017) (E03) 

Konečně epizoda, na kterou jsem čekala už od začátku. Soud byl absolutně geniální a navíc výborně pobavil, stejně jako setkání v The Westminster Medical Club. Celkově jsem se u epizody skvěle bavila a závěr mě upřímně naprosto rozsekal. ()

The Indian Mesmerist (2017) (E04) 

Až do poloviny epizody mě The Indian Mesmerist nijak nezaujal, když pak ale přišla scéna s "jungle plant", nahodila úroveň epizody zase zpátky. Závěr znovu skvěle pobavil. ()

The Bishops Appendix (2017) (E05) 

Neřekla bych, že by The Bishops Appendix zrovna nějak chrlil vtipem, přece jenom mi ale zápletky přišly nějak smysluplnější. Ani dějová linie Caroline a Williama mi nepřišla tak umělá, přijde mi, jako by seriál konečně lehce zvážněl, ale zanechal si i trochu toho humoru. ()

The Physicians Hernia (2017) (E06) 

Musím se přiznat, že mě poslední epizoda lehce zklamala. Sice se mi velmi líbilo, jak zde dokázali zpracovat i vážná témata s humorem a při tom scény opravdu ve finále udělaly dojem dramatu. A i když jsem se u poslední operace nakonec přece jenom trochu pobavila, mám k ní pár výhrad, které jsem nedokázala jen tak lehce překousnout. To, že udělali z Patrice Duponta úplného amatéra by mě zas až tak k povaze seriálu nevadilo, že nakonec udělali největšího znalce z jisté postavy, které teoreticky nemohla mít o těchto věcech ani potuchy, mi vadilo docela hodně. Nakonec ale přece jenom dávám čtyři hvězdičky, protože Quacks je Quacks a na jeho "podivnou" formu si divák prostě musí zvyknout. ()

Reklama

Reklama