Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (362)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný snímek dobré, proč mám ale poslední dobou pocit, že se filmaři víc věnují gaunerům než lidem jejichž životy jsou hodné filmového zpracování a připomenutí? To fakt raději chodíme do kin na masové vrahy než třeba na geniální vědce? Umělce atd.. ? Kdo viděl Nebeského gaunera s T. Cruisem, bude mít u tohohle filmu pocit déjá vu. Já neviděl ten starší kousek s Del Torem a tak mi i tak Barden přišel super. On vypadá jako brutální zabiják i tak nějak normálně:-). Mám ho takhle zafixovaného od dob co jsem viděl film - Tahle země není pro starý, i ten jeho lehce nepřítomnej pohled a tak už tak nějak neočekávám, že s ním uvidím pohádku, kde bude hrát hodného prince nebo romantickou komedii... Ačkoliv byl Pablo továrna na nebožtíky a leckdo než zemřel si to ještě dost často nepěkně ,,užil'' z rukou členů gangu, filmaři nás celkem nějaké větší krve a brutalit ušetřili až na ty dvě popravy... Jestli je to dobře, nebo ne, posoudí divák sám. Na téhle podivné postavě je vidět ten zvláštní jev, kdy často nemilosrdní a masoví vrazi uměli být ke svým nejbližším nesmírně laskaví a své rodině oddaní. Ten konec byl ve filmu na točen zvláštně. Ačkoliv o jeho smrti se toho moc neví a spekuluje se o sebevraždě, zastřelením policisty či dokonce americkým sniperem, ve filmu to vypadá jako by to zabalil. jako by ho věda, že odříznut od rodiny už nebavilo prchat... Sedmdesátky v Kolombii byly natočené zručně a neměl jsem nějaký pocit falešného retra z Lidlu. Penélope Cruz se ve filmu taky skvěle rozjela a řekl bych, že to byl Barden a ona, díky komu to bylo i ty dvě hodiny koukatelné. Přesto tomu něco chybělo. Proto dávám za 3 kilové balíčky bílého prášku co se ještě v USA naředí... * * * ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co nového po seriálu Narcos může tento film přinést. Odpověď je nic. Film je velice zkratkovitý, chybí gradace (přetahování s kartely, válka s policií, konec) a důraz na grotesknost některých situací (např. množství Escobarových peněz či jeho vězení). Není to nuda, ale je to zbytečné. Ani Bardem Mouru nepřekonal. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pablo by sa tiež smial. Potom by ich zabil.“ Bál som sa toho a vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec to nielenže nebolo zlé, ale miestami to bolo dokonca veľmi dobré (motorová píla, truhla, pes, holuby vs. helikoptéra). Problém je len v tom, že čím som starší, tým menej ma bavia filmy o psychopatoch, masových vrahoch a zločincoch, to po prvé. Po druhé, je to dlhé – nie je to síce vyložená nuda, ale určite sú tu úseky, ktoré sa dali vymazať alebo nakrútiť inak, proste tak, aby dvojhodinová stopáž odsýpala rýchlejšie. Prípadne proste polhodinu vystrihnúť a hotovo. Po tretie, mnohé pamätné okamihy (kravata) som poznal z prvých dvoch sezón Narcosu. Penélope Cruz hrá otrasnú postavu, ale hrá ju veľmi dobre – presne takéto pipiny sme mali v ťažkých deväťdesiatkach u nás, kedy sa vždy a bez debaty našlo plno vytretých alebo naopak rafinovaných žien, ktoré sa stali milenkami mocných mafiánov. Ale faktom je, že hoci to Penélope zahrala dobre, nepozerá sa to príjemne. Možno práve preto, že to tak dobre zahrala, ale to je v konečnom efekte jedno. Pobavila ma drobná účasť herca Juana Sebastiána Calera, ktorý v Narcose hral Naveganteho. Páčilo sa mi, že to bolo rozprávané z pohľadu novinárky, dosť to osviežilo príbeh, ktorý som inak poznal z Narcosu (vojna s políciou resp. štátom, väzenie). Aby som to uzavrel, mám taký dojem, ale môžem sa mýliť, ale možnože sa aj nemýlim, proste mám taký dojem, že z tohto filmu budú sklamaní ako „fanúšikovia“ (lebo im to nedá nič, čo im nedal Narcos), tak nič netušiaci diváci (pre ktorých je príbeh moc skratkovitý a rýchly, nebudú sa chytať a chápať). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné herecké výkony Javiera Bardema a Penélope Cruz dělají z Escobara opravdový požitek. Seriál, který tady tolik lidí vzpomíná, jsem ještě neviděl, a tak nemám srovnání a můžu bez obav napsat, že tenhle film je prostě skvělý. Obzvlášť se mi líbí podání hlavních postav, které nejsou nijak přikrášlené nebo naopak démonizované, ale jsou to prostě lidé, kteří dělají, co se jim chce, protože to dělat chtějí a mohou. Jednozáběrová scéna odhalení Escobarova úkrytu patří k těm, na které nezapomenu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený životopisný film. Některé scény tam byly opravdu brutální, když si představíte, že je to natočeno dle skutečné události, a že se to stále někde děje, z toho důvodu dávám slabší hodnocení, jelikož jsem z kina odcházela se špatnými myšlenkami. Ani jako celek u mě film moc nezabodoval, přišlo mi to někdy až moc pomalé a místy hluché. Obsazení bylo vybrané perfektně a herci se skvěle do jednotlivých rolí hodili, a jejich výkon byl také dobrý. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)
  • Escobar nashromáždil takové bohatství, že jej v roce 1989 zařadil časopis Forbes na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. (krubi)

Reklama

Reklama