Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem (ostatně jako většina životopisných filmů). Ty dvě hodiny mi subjektivně přišly skoro nekonečné, nebavilo mě to a postrádal jsem tam větší vhled do toho, jak Escobarův narkobyznys fungoval - člověk se toho zde o něm v podstatě nic nedozví, spousta prostoru je naopak věnována jeho vztahu s Virginií, který mi nepřišel nijak zajímavý (mimochodem osobně mi i vadilo, že filmový pár ztvárnili skuteční manželé - podle mě by spolu manželé společně hrát neměli, protože to na mě působí strašně odcizujícím dojmem a nemůžu pak takový film brát vážně a zcela se do něj ponořit; dále jsem nepochopil, proč spolu postavy ve filmu mluví anglicky - navíc se směšným španělským přízvukem - a ne španělsky, když třeba novinové titulky zde jsou normálně ve španělštině). Místy tam probleskují lepší momenty (např. když film ukazuje, jak kolem sebe Escobar rozséval smrt), ale po většinu děje jsem jen přemýšlel, jestli ten pupek má Bardem umělý, nebo kvůli roli skutečně tak ztloustl (nic jsem si k tomu nezjišťoval), a jeho herectví mě moc nebavilo, podobně jako v případě Penélope Cruz, kterou mám jinak velmi v oblibě. Ani samotný závěr na mě nějaký dojem moc neudělal, prostě bylo najednou po něm, a mně to bylo vlastně fuk. Za mě velká nuda a pocit, že film s takovým námětem mohl být stokrát lepší, kdyby na to šel úplně jinak. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde se přidám ke kolegovi Leftymu! Bardem excelent výkon a divím se, že mu do náruče nepadla zlatá soška?! Jeho skutečná žena Cruzová v roli novinářky Vallejové také dopadla obstojně. Příběh zajímavě zpracovanej, chvílemi i napínák jako prase, ovšem přišlo mi to hrozně rychlo utnutý i přes to, že to trvalo 2 hodiny... Nedotažený, nepropracovaný, šíleně neobjektivní - chybělo zde spousty informací a postav! Jsem zklamanej! Čekal jsem pecku a věřil aspoň v to, že nám závěrečnej kolotoč ukáže něco málo z autentických snímků hlavních postav, či třeba jen tu známou fotku zastřelenýho Escobara pod vysmátejma švestkama.... Ne, nic se nekonalo! Životopisná story tak věhlasnýho narkobarona musí holt vypadat jinak, i přes to, že Bardem dělal co mohl.... 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který vyniká spíše v individuálních scénách a konkrétních pasážích, než jako celková biografická rekonstrukce příběhu jednoho z nejnebezpečnějších zločinců všech dob. Bardem koncertuje, Cruz odvádí standart. Solidní přírůstek do žánru, ničím převratný, nijak extrémně chytrý, či inovativní, navíc v nejsilnějších násilných scénách odvrací oči pryč.To by se Scorsesemu nestalo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)

Reklama

Reklama