Reklama

Reklama

K smíchu

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 8 h 50 min (Minutáž: 22–32 min)

Tvůrci:

Dave Holstein

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella, Judy Greer, Justin Kirk, Cole Allen, Juliet Morris, Juliocesar Chavez, Ginger Gonzaga, Kelly Coffield Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Jim Carrey hraje v tomto komediálním seriálu Jeffa, jehož alter ego Mr. Pickles je ikonou dětské televizní zábavy, vzorem laskavosti a moudrosti pro vnímavé mladé mozečky a rodiče, kteří s ním vyrostli. Jeffovi se tak na silné značce podařilo vybudovat úspěšné mnohamilionové impérium. Když se však jeho rodina – manželka, dva synové, sestra a otec – začne postupně rozpadat, Jeffův život má k pohádce daleko. Zbožňovaná celebrita se rázem ocitne v krizi, kterou nedokáže zvládnout. Následkem toho začne tenhle dobrák v krutém světě pomalu přicházet o zdravý rozum, což je sice legrační, ale současně velmi skličující. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (64)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Kidding je snad nejlépe popsána ta nezřetelná hranice mezi genialitou a bláznovstvím, Mr. Pickles je naprostý psychopat a zároveň odzbrojující dobrá duše, milující manžel i stalker v jedné osobě, těžko se to zamotané klubko jeho charakteru rozplétá... Žánrově je to chvílemi komedie s naprosto černým humorem a chvílemi až tragicky vyznívající silně depresivní drama. Humor však vítězí...depresi a bolest nepřebíjí však úplně, jen ji milosrdně zacloňuje. Zvláštně smutnodivnočarokrásně neuchopitelné...prostě Gondry... :-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

smutné,tragikomické,bizarní,přesto ale zvláštně Gondryovsky milé a hravé.Není to seriál pro každého,ale ta kombinace a to jak je vše zahrané a podané je přitažlivá natolik,že těch 10 dílů uteče jako voda.Carrey extrémně zestárnul,ale zahrál to tak přesvědčivě,že jsem s ním prožil každou minutu.Všechna ta bolest a deprese je místy až hmatatelná...70% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Další z inovativních půlhodinových formátů se svým ojedinělým tvůrčím uchopením na pomezí dramatu/komedie může zařadit vedle počinů jako Atlanta nebo Barry. K smíchu na jednu stranu funguje jako seriózní rodinné drama o nemožnosti se vyrovnat se ztrátou dítěte, na druhou stranu tuto rovinu podrývá imaginativní tvůrčí uchopení na hraně absurdity a černé komedie. I když může seriál ze začátku klamat tím, že jde o další ze zástupu unylých indie dramedií, s přibývajícími epizodami není pochyb o jednom z nejvíce autorských počinů roku, kterému vévodí tvůrčí trio Michel Gondry, Dave Holstein (seriál Tráva) a Jim Carrey, jehož psychopatický/lidsky dojemný herecký výkon je hodný televizních ocenění. Skutečně šokující záležitost, která je v jednu chvíli přepáleně surrealistická a v druhou příjemně civilní podívaná se srdcem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál má několik důvodů, proč by je divák a milovník filmů, potažmo v tomto případě seriálů, měl vidět. Jedním je tvůrce a tím je Michel Gondry a druhým je hlavní role, kterou si tu užívá Jim Carrey. Pokud totiž filmy, potažmo seriály a filmový Hollywood obecně trošku sledujete, tak víte, že Michel Gondry ujíždí na efektivnosti a anti-hollywoodském absurdistánu. No a Jim Carrey? To je herecká postava, která prostupuje celým mým životem, takže zde důvod vidět jeho v čemkoliv absolutně postrádá důvodu se obhajovat. Nicméně u výsledku bych byl trošku rozporuplný. Pokud totiž znáte práci Michela Gondryho, tak můžete počítat s tím, že zde to jiné nebude. Na druhou stranu, Jim Carrey tu hraje trošku sebe a nemůžu se rozhodnout nad tím, jak moc sebe hraje. Jeho postava je totiž hodně smutná a místy tak depresivní, že ona deprese prostoupí až do vašeho vědomí. Možná ale proto mě ten seriál tak moc zajímá. Jim a deprese? Že to nejde k sobě? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě svojí nápaditostí a chytrým míšením dost depresivních témat s černohumornými vsuvkami vyloženě nadchla, druhá naopak s příklonem k ještě větší depce s výraznými změnami charakterů postav už ne. U druhé série mi totiž přijde, že se celý původní koncept rozpadl a vydal zvláštním, mysteriózně-fantasy směrem, ze kterého bych jinak byl nadšený, ale tady jsem mu na chuť jaksi nepřišel. Poslední epizoda je sice povedená a filmařsky se to celou dobu drží na obstojné úrovni, ale jinak mě druhá série zklamala. Ony vůbec jsou obě série tak odlišné, až si říkám, jestli se příliš nezměnil tvůrčí tým, jak to celé bylo naprosto jinde... Škoda, protože tím seriál celkově dost ztrácí. A přitom tu Carrey dostal roli na tělo... Podrobněji u jednotlivých sérií a epizod. 3* ()

Galerie (177)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se nachází scéna přetváření obývacího pokoje jedné z postav. Celá scéna byla vytvořena na jeden záběr. (Scelleton)

Reklama

Reklama