Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (69)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Little Witch" je pre mňa asi ideálna ukážka toho, čo by som chcel od rozprávok vidieť. Efekty sú tu síce slabé a samozrejme sa nezaobídeme aj bez nejakých tých klišé, no napriek tomu si hovorím, že tento film je obstojne napísaný, Karoline Herfurth tomu dala absolútne všetko čo mohla a nevedel som odhadnúť kam to bude smerovať. A vedelo to prísť aj s pár peknými prekvapeniami, ktoré fungujú. Ako som povedal, občas sa tu nájdu aj nejaké tie klišé. Máme tu už klasickú scénku, kde čarodejnica povie niečo zlé a hnusné, aby sa všetko dalo o pár scénok všetko do poriadku. Samozrejme, že tu máme zloducha, ktorý je proti tomu, aby naša čarodejnica mohla byť súčasťou každoročnej slávnosti. Osobne mi to v niečom pripomína príbeh "The BFG". Len by sme mohli nahradiť obrov čarodejnicami. Samozrejme sú tam trošku iné zvraty, no podobnosti sú tam viditeľne zrejmé. Myslím si ale, čo robí tento film zaujímavý je pár momentiek. V prvom rade sa mi páči, keď príde čarodejnica do dedinky. Či už v lete alebo v zime. Scénky, ako mágiou vie pomôcť ľuďom a spraviť niečo pekné sa mi náramne páčia. Má to svoje humorné časti, no potom to má aj tie pekné vážne časti, ktoré vedia zahriať pri srdci. A to musím na filme oceniť. Záverečné vyvrcholenie je pre mňa skvelé. Pretože som skutočne rozmýšľal ako to vlastne celé spraví, a ako to dopadne. A finále ma príjemne prekvapilo, lebo potrestaní ostali tí, ktorí si to skutočne zaslúžili. Osobne hovorím, aby ste si túto rozprávku pozreli. Ak máte radi rozprávky, tak to oceníte náramne. Má to dobré srdce, je to solídne napísané, má to dobrú hlavnú hrdinku, je to vtipné, je to vážne, je to príjemne dramatické, má to asi všetko, čo by som od filmu ako je tento očakával. Všetky momentky nefungujú a rozhodne sú tu časti, ktoré sme nepotrebovali, no tie dobré stránky filmu vedia zakryť jeho chyby. Hodnotenie: B+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Jezinkou. Je smutné, že pohádkovou velmoc trumfne sousední Německo, které snad kromě Nekonečného příběhu nenatočilo zábavnější pohádku (jasně, neznám všechny, ale i tak by jich jistě mnoho nebylo). Malá čarodějnice je kouzelný příběh s báječným vizuálem a nenásilným morálním poselstvím. Les, útulná chaloupka s hobitím oknem, rybníček, skály porostlé mechem, zajíci a samozřejmě veverky! Čarování je zábava, když z nebe prší šišky, kolíčky na prádlo nebo lžičky i se sběračkou. Jenže největším lákadlem pro každou čarodějnici je noc strávená na čarodějné hoře v době Valpuržině. A je to mejdan, kdy se u obřího ohně bosorky odvážou, tančí, křepčí a absence Satana jim nijak nevadí. Jenže ani ne tak malá, jako spíše mladá čarodějnice mezi ně zatím nesmí. Ledaže by zvládla všechna kouzla z obří čarodějné knihy. Jenže má havrana Abraxase a také umíněnou náturu, tudíž se rozhodne, že čarodějné zkoušky na přes rok vyhraje a taneční noci se zúčastní. Triků není přehršel, ale jsou solidní. Nejzábavnější mi přišla jízda na koštěti lesem, a který fanoušek SW si nevzpomněl na Návrat Jediho, tak kecá. Trocha strašení, něco dojetí, vzdálená tetička práskačka na zabití a šťastný konec! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, nelíbilo se mi ani české animované zpracování, přišlo mi takové unylé, odtažité, povrchní a bez emocí, jen hra navenek. Příběh čarodějnice, která chce být hodná a pomáhat lidem, totiž sestává z více či méně předvídatelných epizod, jež samy o sobě mají maximálně ten potenciál na krátké večerníčkovské díly, ale chybí jim skutečný příběh, jenž by držel celou dobu - ta pomsta zlým čarodějnicím mne fakt nikdy nedržela a nebrala. Čarodějka je sice hezká sexy zrzka, ale zdá, že jí k uspokojení stačí havran, což mi taky přijde poněkud zoofilní, a celé je to prostě takové odtažité. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mile natočená pohádková jednohubka z německé produkce, která sice svým zpracováním diváka neuzemní, nicméně ho ani neurazí. Děj filmu nenásilně utíká a člověk se během těch sta minut nestihne nijak výrazně nudit. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené - roztomilá Karoline Herfurth vs. úlisná Suzanne von Borsody - a musím uznat, že po technické stránce byl snímek též obstojně natočený. Sympatická oddychovka pohybující se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, která naštěstí nesází na laciný a infantilní humor, čímž se distancuje od většinové žánrové tvorby posledních let. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Okouzlení. A taky uhranutí Malou čarodějnicí. Dalo by se hodně hrát se slovy na téma, jak tahle pohádka zapůsobila, ale postačí říct, že jsem hodinu a půl okouzleně zíral na nádherný barevný svět, kde se nesmí kouzlit v pátek a starý havran dokáže připravit narozeninovou oslavu. Bez chyb ten film není, občas sklouzává k hodně infantilní rovině, a to i co se týká humoru, a po trikové stránce by vše šlo taky provést lépe, ale jinak je mix vtípků, dojáku a morálního ponaučení připravený velmi slušně. Valpuržina noc při tancích kolem ohně bere dech - a Karoline Herfurthová je dokonale rozkošná malá čarodějnice! (A díky bohu, že ji nedabuje Bohdalová jako ve večerníčku. Byť ani Vondráčková není žádná výhra, pořád je to prima.) Celkově mi poslední roky významně napravují dojem z německé kinemtagorafie. Ať už jde o komedie (série Fakjů nebo geniální Toni Erdmann), anebo o pohádky. Samozřejmě že mají víc peněz atakdále, ale hodně výrazně nám ukazují záda. V posledních letech se žádná z našich pohádek Malé čarodějnicí ani nepřiblížila. Potlesk do Německa a povzdech nad tím, že kvůli dementnímu odsunu sudetských Němců jsme přišli o tak skvělého spisovatele, jakým byl Otfried Preußler. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama