Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Úředník Emett a šifrant Austin touží po kariéře tajných agentů, ale jejich přijímací test odhalí drobné mezery v jejich vzdělání. Například Emett netuší, co znamená zkratka KGB, ale jeho odhodlání být nosným pilířem americké bezpečnosti je nekonečné. Velké mozky americké strategie rychle vytuší, že tato dvojice je ideální pro připravovanou misi. Po agentském rychlokurzu vyrážejí nic netušící nováčci agentských řad za svým úkolem - nechat se v roli návnady zlikvidovat za účelem uvolnění cesty skutečným agentům. Jenže zneškodnění dvou bláznů, motajících se v neznámém prostředí, je pro sovětské tajné služby nesplnitelný úkol. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem očekávala podobný styl humoru i zpracování jako Žhavé výstřely a také jsem, zvláště z počátku, čekala, kdy tam naběhne Topper Harley:) I když se Špióni jako my ubírají poněkud jiným směrem, zábavných gagů a dialogů nabízí mnoho, vévodí zejména fenomenální "představovací" doktorská scéna ve stanu a "chirurgický zákrok." Potěšilo mě sekundové cameo Sama Raimiho. "Doktore?" - "Doktore." - "Doktore?" - "Doktore." :D ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná jednohubka s komediální dvojicí Chase - Aykroyd. Tak přesně působí film Špioni jako my, který si utahuje především ze studené války a také agentů, jako je James Bond a jemu podobní. K lepšímu hodnocení mi chybí především lepší zázemí, takže lepší story ( kdo, kde, jak, proč) a také trošku lepší vtípky, díky kterým by se pak dalo film lépe zapamatovat. Takhle si časem nevzpomenete na nic stěžejního, jenom budete vědět, že je to příjemná zábava na zkrácení dlouhé chvíle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až se jednou budu chtít stát agentem s povolením okamžitě zemřít, tak se vydám ve stopách Fitz-Humea s Millbargem na komplexní několikahodinový výcvik a pak hned hurá do akce. Jen bych se nerad dočkal situace, kdy bych při svém mučení zjistil, že neznám cíl své mise. To by byl neskutečný trapas. Ovšem sledovat tyhle dva idioty, kterak si v práci jezdí na velbloudech, operují, sexují a jen tak mimochodem vyhrávají studenou válku, pro mne bylo a je neskutečně zábavné. Комите́т Госуда́рственной Безопа́сности mi to snad nebude mít za zlé. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl inspirován slavnými road movies Boba Hopa a Binga Crosbyho, což vysvětluje cameo Boba Hopa. Těchto necelých 30 vteřin je posledním momentem, kdy se Hope objevil na filmovém plátně. (HellFire)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)

Reklama

Reklama