Reklama

Reklama

Baahubali 2: The Conclusion

  • Indie బాహుబలి 2 - ది కంక్లుసిఒన్ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Baahubali (Prabhas) a Bhallaldev (Rana Daggubati) jsou bratři z mocného království Mahishmati, kteří se zamilují do krásné princezny Devaseny (Anushka Shetty) z malého království Kunt. Devasena se zamiluje do Baahubaliho, čímž naruší záměry královny Matky (Ramya Krishnan) a způsobí rozkol v královském paláci. Ctižádostivý Bhallaldev se obává popularity svého bratra, a přikáže proto otroku Kattappovi (Satyaraj) zabít Baahubaliho. (griph)

(více)

Recenze (52)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $20,186,659Tržby Celosvetovo $297,800,000▐ Pokračovanie úspešného Indického filmu (ktoré je vlastne predpríbeh) má opäť svoje čaro, príde na úžasné veľkolepé scény, dychberúcu akciu, šikovnú pestrofarebnú kameru a taktiež nechýbajú krásne naaranžované piesne. Nechýba ani dramatická osnova, dejové zvraty, elektrizujúce romantické scény, máme tu aj primeranú ľahkosť scén, ktoré dokážu príjemne pobaviť. Nevadí ani slušná dávka minutáže, dobre to ubieha je stále na čo pozerať. /80%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velký Indický epos, který trvá sice strašně dlouho, ale překvapivě vůbec nenudí a z Indie Baahubali patří k tomu nejlepšímu a nejdražšímu, co se zde dá najít. Postavy mají hutné charaktery, akce je velkolepá a natočena úžasně ( Finální bitva má nespočet nápadů a bojové formace včetně se strategií vyvolají historikům orgasmus). Pár úsměvných momentů se sice našlo, ale jako celek je to opravdu výborná podívaná, ve které funguje od příběhu, emoce až po akci vlastně všechno. Vtipně jsem se pozastavil nad zvratem v polovině filmu, kde jsem byl upřímně šokován, ba ještě víc když jsem se dozvěděl, že to jako zvrat nebylo plánováno. Kdo rád historické velkolepé řežby, tak si tohle nesmí nechat ujít. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pořád si nemyslím, že by byl diptych Baahubali nejlepším filmem S.S. Rajamouliho, neboť nedosahuje sevřenosti a vypravěčské důmyslnosti Eegy. Druhý díl je však nepochybně ohromujícím spektáklem, který zahanbuje nejeden hollywoodský blockbuster. Následují nahodilé postřehy: _________ 1) Z traileru film působí poměrně lacině a papundeklově, ale opak je pravdou: Je to audiovizuální nářez jak sfiňa, který sází jeden velkolepý obraz vedle druhého. 2) Dvojka je oproti jedničce akčnější - nevím tedy, jestli akce opravdu vyplňuje více stopáže, ale táhne se celým filmem a není soustředěna jen do finále. Přičemž akční scény jsou velmi různorodé, totálně excesivní a hlavně docela slušně nápadité. V dobách, kdy na nás Hollywood sype generický digibordel nebo opulentnost bez nápadu, rozhodně potěší nejedno divácké srdéčko. 3) U scén typu "střelba třemi šípy najednou" nebo "psycho hudební / snová sekvence s labutěmi a létající plachetnicí" jsem litoval, že v kině nejde přetáčet a nemůžu si to pustit znovu.4) Čím je Baahubali: The Conclusion docela unikátní, je jeho schopnost v rámci jedné scény kombinovat několik velmi odlišných nálad a emocí - tak například setkání s Devasenou nebo výše zmíněná sekvence s šípy baví zároveň jako fyzická akce, jako komedie a jako poetické znázornění milostného citu. 5) Rajamouli si asi vzal k srdci kritiku antifeministického zacházení s postavou bojovnice Avanthiky a mladou Devasenu prezentuje jako pěkně ostrou holku, kterou zde nikdo ze zbroje do "femininních" šatů nevysvléká. 6) Vypravěčsky to ale Rajamoulimu úplně nevyšlo - oproti očekávání dvojka skoro celou dobu sleduje linku "v minulosti" (s Amarendrou) a přepnutí se do linky "v současnosti" (s Mahendrou) v závěru filmu působí spíš dojmem zbytečného přílepku. Není to nic, co by se nějak významně vymykalo z běžných vyprávěcích postupů v indické populární kinematografii (v nichž dominuje epizodičnost a jen velmi volná kauzální provázanost), ale prostě to není Eega, kde má sebemenší detail svoje místo a ve vyprávění je posléze náležitě zužitkován. 7) Indové z nějakého důvodu cenzurují (rozostřením) useknuté prsty, ale useknutou hlavu nikoli. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

No zírám. Vizuál přepálený ad absurdum, ale jak se ho v jedničce především v závěru nepodařilo ukočírovat a film sklouzával místy až k směšnému braku, tak tady se to v mých očích nějakým zázrakem podařilo. Krásná pětihodinová pohádka. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

To sa tak jedného dňa rozhodnete pozrieť bollywoodsky hit, aby ste sa zasmiali nad očakávanými indickými šialenosťami, no a po čase si uvedomíte, že vás zaujal samotný príbeh a Baahubalimu držíte poriadne palce. Prabhas stvárňujúci hlavného hrdinu je skutočne borec. Keď si odmyslíte miestami mimoriadne nevydarené CGI zábery, zostane vám pozoruhodné a zábavné fantasy, ktoré sa prakticky vôbec neberie vážne. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Amarendra Baahubali (Prabhas) se má v krátké době stát budoucím králem Mahishmati. Baahubali se vydává na prohlídku svého budoucího království a doprovod mu dělá Kattappa (Sathya Raj). Baahu se při své cestě zamiluje do princezny Devaseny (Anushka Shetty) z království Kuntala. Jeho bratr Bhallaladeva (Rana Daggubati) kuje pikle, aby se králem stal sám... Závěrečná půlhodina, kde je hlavním hrdinou Mahendra Baahubali, mohla být klidně třetím samostatným pokračováním. Snímek nabídne dostatek akce a velmi slušné triky. Nejde o bezchybný film, ale o takovou velkolepou indickou pohádku, která zanechá velmi dobrý dojem. HODNOCENÍ 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, omamující, ohromující.... Majestátní. Přesně takový je snímek plný fantastických staveb a heroických scén evidentně inspirovaných komiksovou estetikou. Děj je nádherně přestřelený: v královské rodině se její příslušníci vraždí a zrazují tak, že vedle toho i Hamletovic famílie působí jako vroucně se milující rodinka. Hrdina překonává fyzikální i jiné zákony, královna je přes své chyby mocná i ve chvíli pádu. Povolání královny na tomto dvoře bylo vůbec velice obtížné, vladařka se musela vyrovnat nejenom s intrikami, ale musela také provozovat extrémní walking a nebojácně procházet ohněm či neustoupit před rozzuřeným slonem. Hlavního padoucha ani nemrzí ztráta trůnu a potupná smrt, ale to, že mu vzali zajatkyni, ženu jeho zavražděného bratra, kterou držel v okovech a potupě 20 let. Uvědomila si vůbec náhle osvobozená královna, že ji její trýznitel vroucně miloval? Vždyť on ani nežádá o svůj život, žádá ji, aby zemřela spolu s ním. Je to láska sadistická, ale také zoufale silná. ____ Samozřejmě, je to legrační, ale zábavným a ohromujícím způsobem. Nejlíp to shrnul jeden z kluků, co šli přede mnou z kina: "V hollywoodským filmu, když se něco stane, tak jsi už čekal, že se to stane. Ale tohle se čekat nedá..." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syntéza antické tragédie, výpravného hrdinského eposu a ryzího Bollywoodu vrcholí. Příběh zrady, krve, mečů, závisti a nenávisti. Jaký otec takový syn, lhostejno či Amarendra nebo Mahendra, syn nadčlověka je zase nadčlověkem a jmenuje se zase Baahubali. Druhý díl sice postrádá tak velkolepě zábavnou podívanou jakou byla bitva s negroidními skřety v jedničce, ale celá vizuální stránka filmu je samozřejmě opět okouzlující, dočkáme se i jednoho hodně originálního způsobu překonávání městského opevnění a závěrečný souboj Mahendry se strýčkem dobře pobaví. Taky se myslím o něco drsněji hraje na divákovy city a nejedno sárí v indických kinosálech bylo jistě zmáčeno proudy slz. Z herců mě kromě zlého strýčka zaujaly i obě hlavní herečky, královna matka i její snacha přesvědčivě působily jako sveřepé bestie. Běda mužům, kterým žena vládne. A stejně jako minule důrazně doporučuju jen a pouze telužský originál a ne hindský dabing. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako prvá časť. Hlavne vďaka tomu, že prvé dve hodiny tu máme minimum CGI a prapodivných hrdinských kreácií a viac ako na čokoľvek, sa príbeh sústredí na vzťahovú líniu, ktorá je nech to otáčam z akejkoľvek strany, dobrá. Zrada, intrigy, láska...dokonca je tu priestor aj pre humor. Prostredie je stále atraktívne a hoci vieme kam to smeruje, baví nás sledovať motivácie a dôvody všetkých postáv. Aspoň mňa to teda bavilo. Potom príde posledných 40 minút, čo je nudný, preexponovaný a nereálny digibordel. Ten trošku štruktúru rozprávania narušil. Ale okej, beriem to. Najdrahší Indický film je v zásade epopej o zrade a nádeji. Trošku zamrzí, že sa to nesnažilo hrať trošku viac na tú realistickejšiu nôtu. Mohlo by to byť zaujímavé. Ale nevadí. Drží sa to zaužívaných trendov a Indovia boli určite spokojný. Pre mňa odfláknutý koniec, ale ostatné veci znesiteľné. Takže slabšie štyri. Aj napriek stále viditeľným kartónovým kulisám a zbraniam. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma pobavil. Bol nápaditý, vtipný a nenudil. Až som si myslel, že sa pokračovaním napravia chyby, ktoré som prvej časti vyčítal. Ale opäť omyl. Všetko to skĺzlo do zabehnutých koľají, znovu tu máme len pozérstvo formálnej stránky a nadživotnú povahu indického národa. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Taky patříte mezi ty, co brečí, že se točí málo kvalitních fantasy? Tahle bollywoodská sranda strčí všechny hollywoodské blockbustery do kapsy. Hobit se před ní krčí někde v koutě. Je to extrémně přehnané úplně ve všem - v akčních scénách, hereckých výkonech, soundtracku, ale šlape to tak neskutečně, že tomu po chvíli nelze nepodlehnout. Akce je krásně přehledná s originálními nápady. A když už si myslíte, že scénu, ve které hlavní hrdina jede na krávách, nic nepřekoná, přijde na závěr zcela epická bitva, během níž bojovníci překonávají hradby tím, že se nechají vystřelovat z palem. Vlastně to ani nejde popsat, to se musí vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Bahubali 2: The Conclusion" je pro mě nakonec trochu zklamáním, protože jsem sice dostal to, co jsem očekával, ale pouze ve scénách, které jsou trikové nebo akční. Pokud na ně ale dojde, je to nádhera pohledět, a to nejen proto, že jsou technicky úchvatné, ale i proto, že jsou nápadité a originální. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Přítel pravil-ten chlap je nesympatickej až běda, torby má jak křeček a je tlustej, to teda nedám - a zmizel s kompem si narvat do hlavy další tři díly Hra o trůny. A já odpovídám - není každej šílenec na kole co ujede za šest měsíců pět tisíc kiláků, není tlustej, jenom bytelnější, má hezkej úsměv, tak co se ti sakra nelíbí????no...fakt zajímavý, romantika jako hrom, exteriéry vytvořené ólalá a bitva super. Taková krásná pohádka pro dospělé. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

... tak mě tak napadlo, co se zajít podívat na bolywoodský festival, tam jsem ještě nebyla. V upoutávce mě zaujal hlavně ten jejich místní Jánošíko-Sandokan Baahubali, tak třeba na to. A byl to tedy masakr! V první čtvrthodince, kdy jsem si už začínala myslet, že snad nikdy nepřestanou zpívat (Od Iron Maiden se to opravdu trošku lišilo) a že mi ze sebezáchovných důvodů zřejmě nezbyde, než se potupně vytratit, začal naštěstí nabíhat alespoň nějaký příběh. Takže jsem ty tři hodiny nakonec vydržela. Ale opravdu jen vydržela. Ano, bylo to velkolepé, ano Baahubali byl hrdina se vším všudy, ano, bylo to barevné, akční a patetické (až běda). Ale pro mě to bylo celkově úmorné a na hranici snesitelnosti; poloviční stopáž by jistě stačila. Přesto tomu sypu 4 hvězdy, protože tak nějak předpokládám, že ve svém žánru je tenhle film špička. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Už si tvůrci MCU uvědomili, že Baahubali bez problému zastoupí (skoro) všechny Avengers? Létá jako Spider- Man, sílu má jako Hulk, s kladivem to umí jako Thor, se štítem jako Captain America a z luku střílí líp než Hawkeye. Navíc se v počítačové animaci cítí jako doma. A ani by nepotřeboval žádnou cool přezdívku. A přestože "milostná" lukostřelba byla super, nemůžu jít s hodnocením výš, neb toho všeho na mě bylo přece jen trochu moc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Baahubali (který je zároveň i prequelem) dopadl o poznání lépe než jednička. Nejen že mnohem lépe vypadá, ale ve stylu všech dvojek je v mnoha ohledech rozmáchlejší a větší, jakkoliv se tomu u indického filmu dost špatně věří. Akce je každopádně víc a i když se občas vymyká z kloubů a je na ní vidět slabší CGI, baví podstatně víc než u jedničky.Pořád tu navíc platí, že Rajamouli míchá solidně styly a žánry a máme tu tak akční film, romantiku, pohádku, fantasy, špetku muzikálu a trochu komedie a dohromady to funguje tak jak má a tak jak sme zvyklí...70% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Obrovský, okázalý a veľkolepý hrdinský epos do poslednej bodky. Zaplaví všetky zmysly a oči nevedia kam skôr pozerať. Film je veľmi vyvážený, akcia je rovnomerne rozložená až človek čaká čo lepšie ešte môže prísť a ono príde. Samozrejme vo finále to graduje a tej akcie predsa len trošku pribúda. Piesne hlavne epického charakteru ale skvelé.... Trochu mi tam chýbal nejaký šťastný koniec čo sa týka vzťahu Mahendru a Avatiky, ale možno sa dočkáme v trojke :-) Kattapu by som s chuti nakopala... neviem aká zvrátená myseľ vymslela takúto postavu :-) Nádherný zážitok, myslím, že o hodne veľkolepejší ako jednotka plný skvelého Prabhasa na ktorého sa po celý film úžasne pozerá, no proste kus chlapa :-) ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Baahubali, meno tohto hrdinu ľudu, legendy, oddaného obrancu a nebojácneho bojovníka ostane v mojej mysli na veľmi dlhý čas. Na film je potrebné pozerať sa ako na rozprávku, ságu o hrdinovi. Celkovo mi dielo pripomína sfilmované ruské byliny z druhej polovice 20. storočia. Vizuálne efekty, hudobný sprievod, herecké/aktobatické výkony porovnateľné s prvotriednymi kúskami z Hollywoodu. Takto nejak, aspoň ako európsky divák, si predstavujem indickú kultúru a tradície. Tiež by podobný film vznikol aj o naši rozprávkových príbehoch a legendách z Čiech a Slovenska. ()

Reklama

Reklama