Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to na plných 100% splnilo moje očakávania, ktoré boli vlastne nulové. Je to už v poradí tretí horor s týmto názvom, samozrejme najslabší (to už viac odporúčam minuloročný TV film od Syfy, ktorý bol takmer identický, no našťastie brutálnejší). Toto vlastne ani horor nie je - ako vyvražďovačka to pri takýchto chabých úmrtiach neobstojí, krv žiadna, napínavé ani trochu. Už aj rating PG-13 je prehnaný, tohto by som sa nebál ani v 5 rokoch. Predpokladal som, že sa mi to vôbec nebude páčiť, ale vďaka celkom zábavnej téme sa aspoň dopracujem ku koncu aj bez vulgarizmov. A to sa splnilo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vadí, nevadí? Mně definitivně vadí, jelikož film je tak fádní a populistický, až běda! Díky tomu, že se ve filmu objevuje studentka, která je tak nesnesitelně zoufalá, že klidně přijme pozvánku na noční výšlap k polorozpadlému kostelíku, aby proklela své nejbližší. S odstupem musím říct, že nevím, jak vůbec ta naše kočanda náruživá dopadla. Vzhledem k její zoufalosti doufám, že skonala dlouze a bolestivě. 35% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $94,841,481, což je 27,1 násobek rozpočtu ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dobrý námět na film, děj je napínavý a vyhovovalo mi, že se jedná spíše o thriller. Spoiler: Ten závěr je hustej, vlastně ten úkol přenesli na celé lidstvo, takže očekávám pokračování a jsem zvědav jak to dopadne, protože podle pravidel hry to vypadá tak, že celé lidstvo vymře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailery vypadaly tak dobře, první ohlasy celkem také a za kormidlem můj oblíbený Jeff Wadlow. Výsledek? Průměrný wanna’be horor, u kterého jsem se ani jednou nelekl a po nějaké době splyne v zástupu nerozlišitelných nefunkčích lekaček, kterých každým rokem jenom přibývá a přitom s troškou snahy by mohlo vzniknout něco pamětihodného. Ještě, že jsem na to nakonec nestihl jít do kina (ne, že by Oni 2 bylo o tolik lepší), alespoň to má vtipné ty protáhlé xichty, na ty bych mohl koukat pořád. 😏 5/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru jsem si říkala, že se bude jednat o typický teenagerovský film, který pro mě bude totální hovadina a propadák, nakonec jsem mile překvapená. Horory moc nemusím, většinu hororu mám ruku před očima a čtu si titulky, dokáže mě vylekat i samotná hudba, ale je to součást kinematografie, takže se sem tam na nějaký podívám. Na tenhle film jsem se dokázala dívat s otevřenýma očima po celou dobu. Není to strašidelný skoro vůbec (snad až na dvě lekavé scény), proto to neberu jako horor, ale spíše jako thriller, což funguje daleko lépe. Příběh je zajímavý, napínavý a ani občas i dost naivní. Konec mě hodně překvapil a nakonec jsem si z toho odnesla to, že jsme všichni na světě zbabělý lháři, takže občas neuškodí se zeptat na otázku "Vadí nevadí?". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)
  • Film měl jít do kin o dva týdny později – 27. dubna 2018, ale nakonec se zjistilo, že 13. duben 2018 je pátek a film byl přesunut. (griph)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama