Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek byl strašný a ještě ve dvacáté minutě jsem měl chuť s tím seknout, Až od takové 35. minuty mi to začalo připadat trochu zajímavé - což je myslím na horor trochu pozdě. Nakonec beru, že to má zajímavou myšlenku, vymyšlené pozadí příběhu, vymyšlené všechny ty utajované skutečnosti, ale v celkovém důsledku mi přišlo, že tvůrci hrábli po tom, co je zrovna jako první napadalo (gay, trauma ze smrti otce - btw, a co matka?-, milostný trojúhelník). Ani pak mě to nebavilo, smrti byly zbytečně vydojené a šlo s tím tématem pohrát daleko víc, asi jako u hororu Table No.21, kde to dává daleko větší smysl. Tady mi to přišlo jako přehlídka hororových klišé - jeptiška, klášter, démon, posedlost... SPOILER A na konci se velmi pravděpodobně celý svět díky YouTube pozabíjí. KONEC SPOILERU Nevím, přišlo mi to natočené tak nějak bez nálady, znám atmosféričtější a napínavější horory. - Btw, teď mne napadlo, že by se mi o hodně víc líbil konec, kde se ty holky fakt zabijou a jak z toho ten démon vybruslí, bo co se stane. Ale to by asi chtělo větší koule, než YT apo. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jako by se nás producenti ptali: Cílovku jsme si vybrali diváky končící na -náct. Vadí, nevadí? Pokud vám to vadí a řadíte se mezi -cetníky, tak si film neužijete. Uvidíte pouze další paralelu na Nezvratný osud s pár prvoplánovitýma lekačkama a tradiční smetánkou amerických teenagerů, který vymíraj dle očekávání diváka. Nebo na jejich hru přistoupíte a užijete si "oddechovej" thriller, kterej neurazí. Pak si třeba všimnete pár trefnejch vtípků, že se v rámci žánru postavy chovaj celkem racionálně a že některý úsměvy jsou pěkně děsivý. A bonus? Krásná parodie sociálních sítí a internetu. Že si na googlu už najdete něčí adresu, na fejsu s kym se kamarádí, policajti vám předhodí obsah messengeru a konec to zabije totálně. Když se dneska ve filmech satira na tenhle problém objeví, má u mě bod, a horor dvojnásob. Blumhouse rozhodně umí víc, ale na to, že z Truth or Dare je cítit jen snaha o kasovní jednohubku pro mladistvý skupinky, tak se člověk pobaví. 60 % ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vadí nevadí ? Tenhle film mi určitě nevadil ! Každopádně se opět chytám za hlavu proč čeští distributoři nezvolili název Pravda nebo úkol ? No, to je vlastně fuk. Každopádně moc jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Tak trochu chápu, že to asi moc lidí neoslnilo, trochu to připomíná Nezvratný osud a to já rozhodně ocením. Škoda, že to nemá Rko a že některé úmrtí nebyli zajímavější + ve finále se to začalo dějem a zvraty už trochu motat, ale velký problém jsem s tím neměl. Poslední vteřiny snímku k úplnému finále – to jsem celkem přijal. Ze začátku mě to moc nechytlo a pak mě to začalo dost bavit. Především jsem se obával mladých herců a nad mým velkým překvapením jsem jim i fandil – zahráli to dobře. Především hlavní ženské duo. Našlo se tu i dost slušné napětí + některé úkoly byly i vtipné. A k tomu pár slušných odhalení pravd. No, sedlo mi to, moc to kritizovat nemůžu. Ještě se k tomu někdy s radostí vrátím. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost slabý horor, který spoléhá na pěkné, leč nepříliš sympatické tvářičky. Z tohohle šlo vybruslit dvěma způsoby - buď to udělat řádné děsivé a nebo se svést na vlně Nezvratného osudu a vytvořit aspoň řádně absurdní mordy. Tohle nemá ani jedno, je to celé děsně pasivní a bez atmosféry. Závěrem to teoreticky šlo trochu povytáhnout, ale právě ten to srazil do vod šedivého podprůměru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpočtová žánrovka ( až sa nechce veriť, že sa takto remeselne obstojné filmy pre kiná točia za taký bagateľ ), ktorá sa snaží ísť po stopách KRUHU s dávkou nejakej tej NENÁVISTI. Je však len slabým odvarom spomenutého a obsahuje pre mňa iba jednu jedinú napínavú ( nie však strašidelnú ) scénu. A celé to zavŕšil koniec, ktorý s pomerne sympatických, odvážnych a obetavých hrdiniek spravil egoistické a bojazlivé sliepky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama