Reklama

Reklama

Školní nářez

  • Velká Británie Slaughterhouse Rulez (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte v elitní internátní škole, ve které jsou chlapci i dívky pod přísným dohledem učitelů vedeni k budoucímu úspěchu, uznání i volbě vhodného protějšku. Starobylý svět tradic a pevných zásad se ale oklepe v základech a to doslova když půdní otřesy vyvolané kontroverzní těžbou v místním vzácném lese vytvoří závrt a uvolní tak hrůzu nepředstavitelných rozměrů. Nastaly nové pořádky, ve kterých žáci, učitelé, ani ředitelka školy nemají jinou možnost, než se pustit do krvavé bitvy o přežití. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru uznávaní herci a mladí titány, ale ten príbeh nedokáže prekvapiť a „osloviť“ tak, ako to bolo v prípade Súmrak mŕtvych . Príliš predvídateľný a skutočne vydarených scén je málo. Nebolo by na škodu skrátenie filmu o 20 minút. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva produkující poťouchlíci Simon Pegg a Nick Frost lákají na účast Margot Robbie, ta je ale v ději naprosto nedůležitá, a zbytek filmu patrně paroduje reklamy na čističe wc, které zatočí s choroboplodnými zárodky okupující toalety. Bestie různých velikostí i barev, co vylezou z díry, vypadají tak nějak podobně a taky je v nich cosi z Ropáků. Absolutně by to nevadilo, kdyby se na jejich příchod nečekalo hodinu a ta hodina, co jejich řádění předchází, měla ujasněno, jaký žánr vlastně reprezentuje, neb horor tedy určitě ne. A opravdu by neškodilo, kdyby celý tento počin v něčem vynikal. Tvář filmu je hodně proměnlivá. Samozřejmě je mně jasné, že záměrem tvůrců byl odlehčený ráz, něco málo parodie i komedie, ovšem celá první hodina nic takového nepodniká. Šouráme se po proslulé studentské koleji s Finnem Colem a Asa Butterfieldem, což jsou hlavní protagonisté filmu, ti řeší nesmrtelnost brouka a smrtelnost gay jedince, co si jednoho léta hodil mašli, dalších studentů, co zasáhnou do děje, postupně přibývá, objeví se Michael Sheen, Nick Frost i Simon Pegg, ale ani s nimi se nedostavila zábavnost. Horor po redukční dietě přiskotačil až v druhé půlce, v ní se přitvrdí, gore má solidní úroveň. Režijně to má své originální bujení i netradiční nános, Crispian Mills už ale nestihl vše optimálně, co prohýřil v první dost nudné, ničím zábavné polovině. Příště by to chtělo něco podniknout s tempem a vyladit žánrový přetlak. A hlavně nikdy víc už nelákat na Margot Robbie. Britové umějí i líp. 6/10 ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Krvavá košile šitá z látky přímo pro mne utkané…..ale tak úplně se netrefila velikost. Studentská dramedie s nádechem elitářství, trojkombinace Sheen-Pegg-Frost a pak se rozjede šílená béčkojidní hra o přežití….tohle by mne přeci mělo uspokojit, jako prostitutka v nejlepší formě. Tak proč ty závěrečné rozpaky? Tak trochu bez šťávy, tak trochu déle se čekalo na akci, tak trochu bez vtipu, tak trochu moc obyčejné, tak trochu tuctové a tím pádem tak trochu na jedno použití. Čekal jsem víc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drogy. Silné a kvalitné drogy môžeme vidieť v pozadí vzniku tohto filmu. A to na Anglánoch trochu obdivujem, že dopečení urobia film, o ktorom vedia že bude sračka, ale napriek tomu tam napchajú hercov zvučných mien a vydajú to ako regulérnu podívanú a ľudia im to ešte žerú. Aj keď netuším komu to bolo určené, snáď sa na tom pobavilo aspon domáce publikum. 1 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mylně by se tato teenagerovská hororová míchanice dala považovat za 4. část Wrightovy „Cornetto trilogie“ (dvojka Pegg – Frost, žánrová parodie s vážnou tváří), ovšem když dva dělají totéž, není to totéž. Nástup na elitní, na první pohled podezřelou školu Jatka s jejími výlučnými kolejemi (říkal někdo Bradavice?) natěšil, jenže po výlezu žravých potvor z podzemí nastala jen předvídatelná, rutinní, nevtipná jatka. „Do škodovky!“ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Píseň „Love in Separation“, která zazní asi v polovině filmu, se dostala i na poslední album skupiny Kula Shaker z roku 2022 „1st Congregational Church of Eternal Love and Free Hugs“. (thoreau)
  • Natáčelo se ve škole Stowe School, která se nachází poblíž Buckinghamu v Anglii. (MeanWhile)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama