Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Illy 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Tichého místa a vlastního Bird Box se Netflix rozhodl zkusit štěstí ještě jednou a v podstatě namixoval tyhle dva snímky dohromady. Jenže ono to prostě tak docela nevyšlo... Herecky nemám co vytknout, ale scénář a hlavně atmosféra předchozích dvou snímků jsou někde úplně jinde. Takže zůstává to nejpodstatnější a tím je příjemně krátká stopáž... A vlastně docela sympatický, ale úplně průměrný filmeček ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace v Bird Box nebo A Quiet Place se nezapře, nicméně i se stále ještě neokoukaným námětem jde jen o jalový apokalyptický scénář, který působí spíš jako úvod seriálu, než film s nějakou myšlenkou. I přes sympatické chování rodiny, což je třeba plusový bod oproti zmíněnému A Quiet Place, je tak nějak od začátku jasné, kdo je tam do počtu a mnohem lépe by dle mého film působil jako cesta otce s dcerou. Bohužel se tak neděje a člověk může jen 90 minut koukat, jak se rodina potlouká venkovem bez zjevného cíle. Teda... spíš koukat, jak většinu času sedí v autě a následně jsou zalezení v domě. Onen "tajemný kult", jak Netflix uvádí, je tam pak naprosto zbytečně, je dějově neopodstatněný a postará se o ty nejnudnější scény celého díla, především co se kamery při soubojích týče. Závěrečný monolog pak škoda komentovat. Uff... ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice slušný horor, který prakticky tratí jen na tom, že je takovou kopií Tichého místa. I já sám bych hodnotil i lépe, ale když člověk viděl něco prakticky stejného, ale mnohem lépe zpracovaného, tak nemohu jinak než Potichu ohodnotit jako lepší průměr. Díky tomuto filmu jsem však byl opět obohacen hereckým uměním Stanleyho Tucciho, který může hrát však v čemkoliv a vždy film obohatí. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"But Otis has to pee." Mám z toho o něco lepší pocit než z February, v kterémžto filmu hrála též Kiernan Shipka, ale nutno dodat, že na rozdíl od něj to za horor moc považovat nejde. Je tu totiž absence nějakých opravdu děsivých, strašidelných nebo znepokojivých scén – někde k tomu je sice náběh, ale nijak extra to nezapůsobí. Vlastně to hutnou atmosféru postrádá obecně – což je u postapokalyptického snímku docela na škodu. Občas trošku naštve chování postav (hlavně ohledně používání různých improvizovaných zbraní), ale aspoň jsou tu rodiče zodpovědnější než v Tichém místu a dávají pozor na své děti, takže jsem to dokázal dokoukat. Obsazení je fajn, ale nikdo nemá úplně šanci – mimo již zmiňované Kiernan (Ally) a Tucciho (jehož postava sice měla podle všeho vykonat nějaký vývoj, ale scénář na to potom asi zapomněl) – nějak výrazně vyniknout. Což je škoda. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama