Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (172)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě jako celek těžko hodnotitelnej. Začátek byl pro mě těžce stravitelnej. Sledovat Lily a další její 18letý kamarádky opravdu nebylo nic záživnýho. Kdyby byly aspoň pěkný nebo sympatický. Tyhle pipky byly zralý na flákanec. S hacknutím starosty Salemu se to pomalu ale jistě začíná rozjíždět. Postupně je hacknuto půl města a film konečně dostává ty správný grády. Salemští jdou do ulic a začíná anarchie. Film má spoustu kladnejch faktorů ale stejně tak je tady i spoustu negativ. Mezi hlavní mínusy zařadím nesympatický postay, pár scén který působí přestřeleně(nevím možná chtěně) a taky to, že každýmu musí být nejpozději v 64 minutě jasný kdo za tím vším stojí. Mezi plusy zařadím parádní kameru, dobře zvolený songy, pár vyloženě vydařených scén a celkově pěknej vizuál. Je to prostě takovej mix žánrů a hororovejch subžánrů. A taky tak trochu vykrádačka více filmů. Ale myslím si, že když člověk bude k filmu přistupovat trošku s nadhledem a pomine pár chyb, nelogičností a pár úsměvnejch momentů(nekonečný zásobníky) tak jde o celkem dobrou zábavu. Filmů o hacknutí, kyber šikaně atd. je spoustu. Většinou je to ale pácháno na jednotlivcích popřípadě nějaké skupině přátel. Tady je hacknuto půl města. Mám to mezi 3-4 hvězdami. Kurvadrát jak mě sere, že tady nejde dát 3a půl hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsou mi uplne fuk vsechny presahy nebo myslenky, jdu ciste jenom po tom, co se mnou ten film udelal. Zarazil me do zidle tak, ze tam budou mit uz naporad obtisknutej ceskej zadek. Abych byl takhle surovymu nasili jeste bliz, musel bych leda sam zacit strilet lidi kolem sebe. Levinson se s tim zrovna dvakrat neparal a docela suverenne ukazal, jakej ma nazor na prsa z instagramu. Pochvalit chci taky Marcella za kamerou, to byla lahudka se na ten masakr koukat! No a holky si to taky daly s prehledem, asi moc dobre vedej, o cem je tu rec... Puvodne jsem na to ani nechtel chodit, ten zvazuju druhou rundu. (Vancouver, Kanada) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vážně se to rozhodně brát nedá. Sam Levinson jako by vykročil dvěma směry - v první půli nám předkládá mírné společensko-kritické drama utržené ze řetězu a v půli druhé se snaží o prvoplánový teenage grindhouse masakr, který se rozjede jednou velmi dobře natočenou scénou přepadení domu, ale poté se utopí v nelogických motivacích postav a nemohoucnosti to celé nějak odvážně, nekompromisně a hlavně smysluplně uzavřít, takže dostaneme jen přitrouble bezpečné nicneříkající zakončení. V tomto ohledu struktura snímku mírně selhává. Navíc nevyrovnanou snahou o společenskou satiru na jedné straně a lákání diváků na přímočarou brutalitu na straně druhé to celé podkopává samo sebe. Nicméně za pár na dnešní dobu odvážně vyřčených myšlenek v první půli a fakt, že mě to pozdě večer při unavě z jiných festivalových filmů dobře bavilo, se ještě přikláním k hodnocení nad 50%. [Sitges 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nečekejte akční thriller, jde totiž zejména o společenskou satiru o soukromí na internetu a o životě náctiletých Američanek na sociálních sítích, která by se ráda považovala za ostrou a kousavou, ale je přitom mělká asi jako fotky modelek na Instagramu, pózujících před zrcadlem. Prostřednictvím příběhu o pěti středoškolačkách na téma obětí internetových hackerů, kteří nabourávají online úložiště a vytahují privátní data uživatelů na veřejnost, nastavuje zrcadlo Americe a zhýrale oprsklému životnímu stylu její zpovykané mládeže, ale místo toho, aby jej kritizovala, tak jej podporuje a obhajuje. Snímek sice vrcholí v posledních patnácti minutách novodobým honem na čarodějnice (proto se děj odehrává v Salemu, mrk mrk), při němž konečně dojde na trochu akce, je ale potřeba se k němu prokousat více než hodinovou dialogovou expozicí, v níž jsou osmnáctileté hlavní hrdinky opakovaně představovány jako nesympatické a namyšlené cuchty s módním vkusem luxusních prostitutek, co všechno a všechny posílají někam, ale když si někdo dovolí poslat někam je, tak brečí a tváří se ublíženě. Tragédie pak spočívá v marné snaze filmu přesvědčit diváka, aby jim fandil. Za zmínku stojí místy docela nápaditá režie a kamera, pár hezky natočených scén (přepadení rodinného domu v jednom záběru) a trefně namířená kritika pokrytců, kteří odsuzují jiné lidi bez znalosti kontextu a argumentů, a přitom mají sami co skrývat. Postmoderní plochá zábava vizuálně odpovídající posledním dílům Očisty, kterou ocení hlavně ti, co se dokáží s jejími hrdinkami identifikovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co na to napsat? Po síti stovky přátel, v reálném světě se ovšem sotva znají jmény. Začne to jako jakási kritika digitálních životů mladých lidí. Do toho nemile vstoupí neznámý hacker, který se rozhodne zveřejnit to, o co naivní mládež tak úplně nestojí. Nálada nejen ve škole se začne zásadně měnit, je třeba označit viníka: čtveřici náctiletých slípek. A původní myšlenka je tak trochu ta tam. Protože o další díl béčkové Očisty asi nikdo úplně nestál. Hon na čarodějnice začíná. Pohromadě to drží velmi obtížně, vyznění je povrchní, po herecké stránce není moc co vypíchnout. Není a nemá to být o ultrakraťoučkých sukýnkách, upnutých tričkách a provokativních gestech internetové generace, ovšem při vší té drzosti se věnujeme všemu a ničemu. Generace, která sportuje zejména pomocí hbitých palců, si asi něco mezi všemi těmi krvavými cákanci najde, já si kritiku určité společnosti a moci internetu dokážu představit úplně jinak. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama