Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film začíná opravdu slibně - dva sympatičtí banditi vás dokonale vtáhnou do děje, občas vás rozesmějí a první třetinu prakticky nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Bohužel bezprostředně po uplynutí poloviny filmu se tempo příšerně zastaví. Z novodobého westernu se stane uřvaná fraška, kde se Cate Blanchett nemůže rozhodnout, s kým to vlastně chce být. Je to velká škoda, ale nelze nadhodnotit film se skvělým začátkem a koncem, když to ostatní za moc nestojí. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě střízlivými prostředky vytváří Barry Levinson kouzelnou pohodovou atmosféru série bankovních loupeží naruby a krátkých úseků pohodové flákačky mezi nimi. Film samozřejmě stojí na ústřední trojce, ve které Bruce předvádí svůj standard (ano, viděl jsem ho v mnohem lepších rolích, ale ani tady neurazí), Billy Bob Thorton si urval velmi specifický a jemu parádně sedící part vynalézavého hypochondra a oba skvěle doplňuje zlatá rybka - skvělá Cate Blanchet, ženská krev a mlíko a kila spontánnosti k tomu. A když si ten film promítnete znovu a pomaleji, zjistíte, že toho má dost i pod povrchem a vychutnáte si detaily - třeba sice krátkou, ale perfektně natočenou autobouračku. Možná tu budou mnozí postrádat nějaký velký okamžik ve stylu Thelma a Luise na závěr, ale já jsem moc rád za to, že mi pohoda vydržela dokonce i během titulků. Velmi příjemné překvapení. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)
  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)

Reklama

Reklama