Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som o tomto filme nemal ani potuchy, že vôbec existuje a to som videl deväťdesiat percent Willisoviek. Nuž nikdy nie je neskoro a tak dvadsaťjeden rokov od premiéry, som si pozrel celkom dobre hodnotených Banditov. Zo začiatku ma to celkom bavilo, stred mi prišiel zaujímavý, ale moc ma neupútal, keďže romantika tu podľa mňa moc nefunguje medzi ústredným triom, no a záver je asi to najlepšie, čo tento film ponuka. Pre mňa to je len lepší priemer. Willis ma bavil vo svojej úlohe, Thornton, ktorý hral s časti dementa, moc nie a Cate Blanchett, aj keď je kočka, tak mi tiež prišla nejaká mimo. Vlastne celý film mi prišiel, čo sa týka správania postav dosť divný. Ale takých scén je v tomto filme viac. Mám rád vykrádanie bank, ale také chabé prepady (okrem premysleného záveru), kde nie je skoro žiadna ochranka som nevidel už dávno. Zaujímavé príbehom, dobre obsadené, ale nie moc záživne zrežírované. 65% - 3* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

I když je na obálce v popředí Bruce Willis, ve filmu je upozaděn dalšími dvěma postavami, a sice mými oblíbenými Cate Blanchett (mucíkuju) a Billy Bob Thortonem. Ne že by B.W. hrál nějak špatně, to ne, ale předvedl takový "standartní výkon". Navíc mi trochu přišlo, že i kamera si ho všímala tak nějak méně. Nicméně, co předváděl B.B. Thorton, to bylo k popukání. Věčný hypochondr, který má všechny nemoci světa. (Při přepadení banky na rukojmí:) "Podívejte se, mám obě zorničky stejně velké?" "No, ta levá mi připadá menší." "Já to věděl, to je nádor!". Nebo jeho "tanec" v baru, či otázka: "Necítíš spálené peří?" Měl prostě parádní roli. Cate Blanchett měla do filmu, kromě toho že byla celou dobu k sežrání, vynikající nástup. To její vaření... A únos únosce... Paráda. Někomu se může zdát film poněkud roztahaný, ale já jsem si celý film užíval. Inteligentní nenáročná zábava, postrádající nějaké "silné" scény. Doporučuje 8 z 10 Caelosů. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kriminální komedie, trochu ve stylu Dannyho parťáků. Hlavní hrdinové na začátku utečou z vězení a stanou se z nich ”Přespávající banditi (Sleepover Bandits)”. Do party přiberou i nešťastnou ženskou v domácnosti, oba se do ni zamilují, ona se zamiluje do obou (protože dohromady jsou ”dokonalý muž”) a vše směřuje k happyendu. Díky tomu, že si scénář pohrává s retrospektivními scénami, je to happy end opravdu překvapivý a jednotlivé střípky do sebe zapadnou jako kousky skládačky. Willis vypadá s delšími vlasy divně, Thorton naopak zženštile a Blanchett je jako zrzka zvláštní, ale sexy. Příjemný film staršího střihu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, ale pak se tam objevila Cate. Herecky je film skvělý, o tom žádná, ale místo aby se děj ubíral k vysněnému cíli v podobě baru na pláži, začne se do toho zase montovat romantická linie děje a film začne neskutečně zpomalovat. Dvouhodinová komedie o lupičích? Proč. Dvojici Bruce a Billyho Boba jsem měl problém uvěřit, že by ti dva byli někdy vůbec kamarádi (neslučitelné charaktery) a znuděná panička, která vám dá na počkání, vyloženě doplňuje už tak pofidérní partičku. Naštěstí má film vynikající závěr, který jsem opravdu nečekal, a tak je můj celkový dojem z filmu o trochu lepší, než by byl. Zbytečně dlouhé, jinak ale zajímavá podívaná. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)
  • Dívenka, která si říhne při večeři, je dcera Bruce Willise - Scout. Ve filmu se objevuje i druhá Willisova dcera, Tallulah. (D3VIL)

Reklama

Reklama