Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ano, byly doby, kdy měl Steven Seagal ještě formu a kdy hrál hlavní role ve filmech, které byly z produkčního hlediska solidně zajištěné. Bohužel jen a pouze ve srovnání s jinými seagalovkami lze Muže s cejchem smrti označit jako nadprůměr. Jinak jde o zoufale utahanou podívanou, v níž se vyprávění potácí odnikud nikam, nerozpracovává nadhozené motivy (vztah Hatchera k jeho rodině, osobní msta) a ani se nesnaží v divákovi vyvolávat napětí. Vytknout lze i krajně exploatační zachycení komunity jamajských drogových gangů, jehož členové jsou v duchu xenofobních stereotypů vylíčeni jako banda iracionálních a démonických primitivů vyžívající se v brutálních kvazináboženských rituálech. V akčních scénách zaujmou konkrétní bojové techniky, inscenačně jde ovšem o rutinní průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika Stevena Seagala. Okrem pár výnimiek mi všetky Seagalove filmy tej doby splývajú v jeden mišmaš, pretože mi prídu skoro rovnaké. Vtedy ešte aspoň tie súboje ako-tak vyzerali a Steven nebol tak tlstý ako neskôr. Je tu plno súbojov nesmrteľného bývalého agenta. To sa tiež divím, že Steven nieje druhý Chuck Norris, pretože si nepamätám, že by niekedy dostal na hubu čo len raz. Ešte aj v Machete sa dokázal zabiť len sám. Inak je toto iba priemerne spracované, aj keď aj o súčasnom prekliatí ľudstva - drogách. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 bol americký herec a majster bojových umení Steven Seagal vo výbornej forme. Bol štíhly, mrštný, rýchly a nebezpečný. V akčnom filme režiséra Dwighta H. Littlea sa predstavil ako "Muž so znakom smrti". Poriadne nakopal zopár drogových dealerov, zlámal im nohy, ruky, nosy, rebrá. Je radosť sledovať ako nekompromisne likviduje špinavých, dredatých, sfetovaných, jamajských negrov. Snímok "Marked for Death" z roku 1990 je príjemnou spomienkou na časy, kedy bol Steven Seagal ešte drsný borec. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním z těch úplně nejlepších filmů, co se dají u Stevena Seagala najít. Tady ještě nemá těžkou nadváhu, takže nevypadá jako vypasený prase, který už jen čeká na zabijačku a je i celkem rychlej a jeho chvaty vypadaj jako že fakt něco umí, ba co víc, to lámání jamajčanů na všechny způsoby je prostě parádní. Dokonce i příběh je docela dobrej, teda až na návštěvu kostela a tam litování svých hříchů, to si mohl klidně odpustit, ale dál už je jen a jen akce s pěkně vostrým zdrogovaným dvojitým jamajským záporákem a to je to nejlepší, co se mohlo tomuhle filmu stát ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Muž so znakom smrti" je stereotypný film Stevena Seagala, skrz naskrz. Či už v dobrom alebo zlom. Je to v podstate rovnaký ako každý iný film, ktorý na začiatku svojej kariéry natočil. Nechápte ma zle, pretože nehovorím, že je to zlý film. Nie, nie, vôbec nie. V skutočnosti je to príjemný film s veľmi kýčovitým hrdinom. 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Zločinec Screwface (Basil Wallace) použije na kletbu voodoo tři fotografie. Na první je Steven Seagal v době, kdy mu bylo 10 let, na druhé je v období, kdy odcestoval do Japonska, aby se zde učil bojová umění aikido, a třetí fotka pochází z filmu Nemilosrdná spravedlnost (1991). (StevenW.)
  • Basil Wallace (Screwface) a Michael Ralph (Monkey) majú jamajský pôvod aj v skutočnosti, nielen vo filme. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama