Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (299)

Jonatána

všechny recenze uživatele

Protože jsem to cca po dvaceti minutách vypla, nechci hodnotit. Ale něco málo napsat musím. Ano, už po přečtení jména režiséra se dala očekávat solidní slátanina. K tomu Karel Gott hrající a je vymalováno. Ovšem kdy Karel začal mluvit slovensky a Kamila Magálová česky, pochopila jsem, že to bude ještě horší. Proč Čech mluví slovensky (natož Čech Gott, který sice slovensky mluvil překvapivě dobře, ale hrát nikdy neuměl ani česky) a Slovenka česky (i když výborná herečka, která češtinu zvládá solidně)? Prostě jsem to vypnula a řeka jsem si, že na tohle bude lepší zapomenut. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 15 minut a stačilo ..natočeno to je pěkně, ale jinak neskutečná kravina, až odpornost. Až z toho má člověk depresi, ten drak, bože.. tohle bych dětem vážně nepustil !! Scénář jak z cirkusu a chudák Kája, ta slovenština a ta postava , kterou hraje to je strašné. On to hraje jak může a hraje pěkně, ale ta postava je ostuda... tohle je omyl, a lituju ty, kteří na tom byli v kině ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dušan Rapoš, Petr Šiška. Režie: Dušan Rapoš……karty jsou zcela jasně rozdány. Při vší úctě k panu Gottovi, nevím kolik času mám ještě na tomto světě a jednu ze svých posledních stop svěřím do rukou člověku, který natočil Fontánu pre Zuzanu III a jeho kumpánovy, který okrádá důchodce na TV Šlágr…..to by asi člověk při všech smyslech udělat neměl. Už jenom, to že někdo vypustí na světlo světa mistrovu Slovenštinu (měla to být slovenština, že?) jenom dokazuje, s jakými diletanty máte co dočinění. Ale tady nejde jenom o slavíkovu mluvu…..špatně je téměř vše. Draci, herci, skřítkové, triky, výprava, příběh, písničky, československá vzájemnost, králové, královny, princové, Laffita. Doposavad jsem žil v domnění, že Dušan Rapoš nemá rád dospělého diváka, ale on nenávidí i děti. Z tohohle by rozbolela hlava i létacího draka z papírů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zápach z dračí tlamy způsobil tvůrcům drobnou nevolnost a mdloby. Božský Kája začal mluvit (mimořádně špatnou) slovenštinou, Dušan Rapoš zapomněl obsadit Evu Vejmělkovou, Václav Postránecký se rozloučil dabingovou rolí draka. A já jim v sluji vyvětral a optimisticky hledím vstříc všem princeznám, princům a pohádkám, co jsou na draka. Ano, design dvouhlavého draka je fialový hnus, ovšem přece tady není jenom tenhle drak. Je zde převelice sličná Zuzana Žáková, která zde asi patrně funguje/zaskakuje za služebně starší Vejmělkovou, má k vaginálnímu průzkumu sluje bujně vlasatého Jakuba Jablonského, jedná se o neokoukané představitele mladších verzí Gotta a Magálové. Začátek opravdu nepotěší, slovenština našeho uctívaného zlatopěvce způsobuje mrákoty, vzápětí počáteční špatný dojem dorazí česko-slovensky mluvící drak Čmoudík, jehož výtvarný návrh vypracoval a schválil patrně nějaký retardovaný jedinec. Počáteční šok opadl a pohádka se začala zlepšovat, dvouhlavý drak začal dvěma zvědavým dětem, vnukům kováře a jeho ženy, přičemž jedním z nich je Charlotta Gottová, líčit, kterak pohnutý osud v podobě dračí kletby stihl kdysi dávno zdejší kraj. Potíž v neotřelém rámci vyprávění představoval jen fakt, že retrospektivní výjevy představily zamilovaný pár Jan a Adélka, načež nemělo cenu mlžit, koho tihle dva představují, a všem bryskně došlo, že patálie, které je v příští hodině a půl čekají, dopadnou dobře, neboť jejich starší veze se dožily poklidného stáří. V pohádce se bujaře pěje, nechybí zakomponování moderních prvků, Miro Noga křepčí v roztomile zlomyslné roli skřeta Blivajze, Dušan Rapoš střídá halušky, ne, nejedná se o pokrm, se záchvěvy přijatelné režie, nikdy se však nedotkne pohádkově režijních výšin. Jeho tvůrčí spojení s Petrem Šiškou, mužem i autorem šlágrovských a barrandovských utrejchů, nevěstilo valnou kvalitu. Je však div, že jsem ten dračí odér ustál, ani mluva Osmany Laffity mě nezabila a nahlížení pod šat Zuzany Žákové i několik dalších pasáží mně přišlo dokonce zábavné. Ovšem pravdu dí ten, kterému tahle pohádka z větší míry přišla nevkusná. Ale jo, snaha byla. 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto Československé pokúšanie sa o univerzálny prístup pre oba národy, je podobne nechutné, ako samotný Blivajz ( pardón pán Noga ). Hrozné triky, lacná TV výprava, hercom by som pravdepodobne odobral ich diplomy ( ak nejaké vôbec majú ) a tvorcom, ktorý prišli s takouto scenáristickou debilitou, zakázal točiť ( áno pán Rapoš, zabudli ste písať a režírovať ). Jedna hviezdička za výtvarne skvelé animované vsuvky, ktoré sú kvalitnejšie ako celý film a dávajú možnosť, že v takomto kreslenom prevedení, by to bola skvelá rozprávka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Stejnojmenná knížní předloha Petra Šišky je doplněna o slovensko-český slovník. (NinadeL)
  • Dračí jeskyně je Šipka ve Štramberku. (Duoscop)
  • Natáčelo se také v prostorách žilinského hradu Budatín, Štramberku, Třinci, Dolní Lomné a na zámku v Karviné. Natáčelo se od 2. března 2018, 25 dní. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama