Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „3 from Hell“ je prostě jen ukázkou toho, že se Rob Zombie zasekl u svých postav, sem tam se k nim chce vrátit, ale bohužel nikoli v případě, kdy má skutečně co říct, kdy je schopen předat něco nového, třeba i rozvinout jejich příběh. Ne, tady jen chce mít další trojici šílených vrahů, nechává je potulovat po špinavém světě a nikam dál se s nimi nedostane. Zbytečné dvě hodiny. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Vyvrženci pekla vstávají z mrtvých (byť ne ve zcela původní sestavě) a dostávají další příležitost zařádit si a rozjet pořádný teror. Výsledkem je však zastaralá skládka vyžilých, otravných a užvaněných šílenců se schematickým a přímočarým dějem, který se skládá ze tří částí – úvodní breaking news pasáž nás zasvětí do situace, následuje špásování s ředitelem věznice a po něm přichází mexický mejdan, který působí, jako by ho Rob Zombie připsal po zjištění, že mu dosavadní materiál nevystačí na celovečerní film. I tak ale snímek stojí výhradně jen na brutalitě a okázalé odpornosti titulní pekelné trojice, z níž však dělá cool zabijáky, kterým by se mělo fandit, což je v dnešní době kriticky natáčených filmů a seriálů o rozkrývání komplexní psychologie vraždících maniaků přinejmenším zpátečnické. Uspokojit tak Rob Zombie dokáže jen ty nejvěrnější fanoušky, jimž bohatě stačí ke štěstí trocha stylově natočené krvavé řezničiny a návrat jejich oblíbených postav, které ale v podstatě dělají pouze to, co vždycky, a ve volných chvílích hrají karty nebo se dohadují, kdo z nich je víc jako Bogart. 3 from Hell je stejně vyčpělá mizérie jako to klaunské vystoupení ve druhé části filmu, které také přišlo, aniž by se o něj někdo prosil. A jak také dopadlo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Naturalistický nášup, co vytrhne z idylky. Dá se prohlásit, že Roba Zombieho máme zpět. A je v solidní krvelačné formě. Vrátil se k tomu, co mu jde zkrátka nejlíp. Tedy k brutální jízdě, co stojí za to. Trio zabijáků, co zabíjí na potkání, z filmového hlediska zestárlo o 10 let, ve skutečnosti od druhého dějství (Vyvrženci pekla) uplynulo 14 let. Šílenci přišli a oslabili v úvodu o (zdravím nekypícího) Sida Haiga, který už to má (i v realitě) za sebou, nahradil ho málo výrazný a příliš béčkový Richard Brake. Třetí dějství jednoznačně táhne Sheri Moon Zombie, režisérova spanilá choť, která je naprosto zábavně psychopaticky šílená a první polovinu bručí a vyšinutě vyšiluje v kriminále, ze kterého jí pomáhá svérázným způsobem její filmový bráška Bill Moseley, který je ve své kreaci též brilantní, a nešlo si nevzpomenout, jak by mu to slušelo v roli Charlese Mansona. Zbytek představuje méně populární hereckou sebranku, která dokonale splňuje režisérovy požadavky být správně slizká, odpudivá a nechutná zároveň. V první hodině sledujeme brutální kejkle kolem osvobození Baby, druhá hodinka si udělá zastávku v Mexiku, kde má trio v zádech vražedný gang, který vede pomstychtivý syn, jehož otcem byl Danny Trejo. Režie je stylová i pozérská, je znát, že muž na sesli své brutální řemeslo dovede na vysoké úrovni. Ani napotřetí však jeho brutalitka českého distributora nepřesvědčila, takže do kina budeme chodit nadále na korektní pohádky, ovšem zabijákům Roba Zombieho to nevadí. Kdo má chuť, toho jejich násilnické kousky vkusně pobaví i v teple domova. 10/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší odvar prvních dvou dílů, a taky zrejžovaný v poněkud odlišném stylu. Vražedné turné po státech amerických i mexických s úvodem z lapáku. No, Natural Born Killers to ale fakt nejsou (inspirace Stonem je myslím docela zjevná). Celé je to sice pojato s nadsázkou (aspoň něco), ale vtipu v tom mnoho není, jen sem tam jsem se pousmál. Měl jsem celou dobu takový dojem, že největší smysl tohohle filmu je ten, aby si Mrs. Zombie měla v čem zahrát, ovšem ta tu zároveň dosahuje možná vrcholu své herečské protivnosti - její diblíkovitý exhibicionismus a zpomalené záběry na ní jsou otravné jak strychnin. A kamera i střih jsou, jako už u Zombieho tradičně, výrazně vyližprdelní. Celkový dojem vylepšilo až vizuálně docela působivé mexické finále z jakéhosi amerického westernového skanzenu, i když Mexičani v něm mluví (i mezi sebou) anglicky a můžeme se jen dohadovat, jak se ti pronásledovaní desperáti do toho Mexika tak snadno dostali. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sympatická rodina "to" prežila, a tak môže likvidovať ďalej. O niečo slabšie ako Devil Rejects, ale stále dobré, Rob nesklamal. Mínusy: mnohokrát viac humoru ako násilia, zdĺhavý rozbeh. Sklamaní najskôr budú priaznivci Sida, ktorý bol z deja úplne vynechaný, a Trejo sa tam objaví asi tak na tri sekundy. Avšak Baby Firefly tomuto filmu jednoznačne kraľuje a užijeme si ju do sýtosti, dokonca môžem povedať, že zatienila úplne všetkých. Luk a indiánska čelenka jej pristali viac ako som čakal. Snáď najzábavnejšia psychopatka poslednej dekády. Z hľadiska gore sa však tvorcovia akoby nechceli vyšantiť do sýtosti, po miernom oživení asi uprostred filmu sa to opäť trochu ťahalo. Keď sa už konečne dostali do Mexika, mohol sa začať potrebný a toľko želaný masakrík, ale aj to až v záverečnej 20-minútovke. Za mňa fajn, len netreba čakať priveľa. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Gang na konci filmu používá zbraně M4 s RIS lištami. Vzhledem k tomu, že se děj má odehrávat ještě v 80. letech, se jedná o hloupost. RIS lišty se začaly používat u zbraní až ve druhé polovině 90. let. Stejná chyba je i u pažeb těchto zbraní, tento typ se začal používat dokonce teprve kolem roku 2009. (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama