Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Naturalistický nášup, co vytrhne z idylky. Dá se prohlásit, že Roba Zombieho máme zpět. A je v solidní krvelačné formě. Vrátil se k tomu, co mu jde zkrátka nejlíp. Tedy k brutální jízdě, co stojí za to. Trio zabijáků, co zabíjí na potkání, z filmového hlediska zestárlo o 10 let, ve skutečnosti od druhého dějství (Vyvrženci pekla) uplynulo 14 let. Šílenci přišli a oslabili v úvodu o (zdravím nekypícího) Sida Haiga, který už to má (i v realitě) za sebou, nahradil ho málo výrazný a příliš béčkový Richard Brake. Třetí dějství jednoznačně táhne Sheri Moon Zombie, režisérova spanilá choť, která je naprosto zábavně psychopaticky šílená a první polovinu bručí a vyšinutě vyšiluje v kriminále, ze kterého jí pomáhá svérázným způsobem její filmový bráška Bill Moseley, který je ve své kreaci též brilantní, a nešlo si nevzpomenout, jak by mu to slušelo v roli Charlese Mansona. Zbytek představuje méně populární hereckou sebranku, která dokonale splňuje režisérovy požadavky být správně slizká, odpudivá a nechutná zároveň. V první hodině sledujeme brutální kejkle kolem osvobození Baby, druhá hodinka si udělá zastávku v Mexiku, kde má trio v zádech vražedný gang, který vede pomstychtivý syn, jehož otcem byl Danny Trejo. Režie je stylová i pozérská, je znát, že muž na sesli své brutální řemeslo dovede na vysoké úrovni. Ani napotřetí však jeho brutalitka českého distributora nepřesvědčila, takže do kina budeme chodit nadále na korektní pohádky, ovšem zabijákům Roba Zombieho to nevadí. Kdo má chuť, toho jejich násilnické kousky vkusně pobaví i v teple domova. 10/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horší kvalitu, ale rok těšení se za to také nestál. Sledujeme už pouhý odvar z Devils Rejects, který se strukturou svému předchůdci až podezřele podobá. Na druhou stranu je setkání s oblíbenými hrdiny potěšující a hlavně Otisovy hlášky a chování mají stále sílu - Spauldinga je škoda, ale naštěstí byl adekvátně nahrazen. Nejslabší díl trilogie, ale průšvih jako například v 31 se nekoná. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Vyvrženci pekla vstávají z mrtvých (byť ne ve zcela původní sestavě) a dostávají další příležitost zařádit si a rozjet pořádný teror. Výsledkem je však zastaralá skládka vyžilých, otravných a užvaněných šílenců se schematickým a přímočarým dějem, který se skládá ze tří částí – úvodní breaking news pasáž nás zasvětí do situace, následuje špásování s ředitelem věznice a po něm přichází mexický mejdan, který působí, jako by ho Rob Zombie připsal po zjištění, že mu dosavadní materiál nevystačí na celovečerní film. I tak ale snímek stojí výhradně jen na brutalitě a okázalé odpornosti titulní pekelné trojice, z níž však dělá cool zabijáky, kterým by se mělo fandit, což je v dnešní době kriticky natáčených filmů a seriálů o rozkrývání komplexní psychologie vraždících maniaků přinejmenším zpátečnické. Uspokojit tak Rob Zombie dokáže jen ty nejvěrnější fanoušky, jimž bohatě stačí ke štěstí trocha stylově natočené krvavé řezničiny a návrat jejich oblíbených postav, které ale v podstatě dělají pouze to, co vždycky, a ve volných chvílích hrají karty nebo se dohadují, kdo z nich je víc jako Bogart. 3 from Hell je stejně vyčpělá mizérie jako to klaunské vystoupení ve druhé části filmu, které také přišlo, aniž by se o něj někdo prosil. A jak také dopadlo. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ako zakončenie trilógie o řádení vražedného klanu Firefly family je to sklamanie: nie je to iná liga než predchádzajúce dva majstrštyky, je to jinej sport. Ako "Rob Zombie film" to pokračuje v tradícii nenápaditého low-budget priemeru á la 31. Chýba tomu dynamika a ten komplikovaný produkčný background je na výsledku znát. Scenáristicky líné, Zombieho vizuálne triky obohrané a herecky jednorozmerné. Richard Brake je do počtu, Sheri Moon utrhnutá z reťaze (in a bad way) a na Sida Haiga nahlodaného smrteľnou chorobou nie je dobrý pohľad. Najviac ma sklamal Bill Moseley - nezáživne recituje drsňácke repliky o tom, aký je to bad motherfucker, no už to nie je ten autoritatívny psychouš jak si ho pamätáme, ale skôr taký zostarnutý hillbilly sráč. Rob Zombie týmto počinom potvrdil moje dávnejšie obavy: zacyklil sa vo vlastných fantasmagóriach. Ak sa chce dostať von zo slepej uličky, potrebuje nevyhnutne zmeniť žáner, využiť služby scenáristu a prestať obsadzovať svoju zubom času nahlodanú ženu. Len sa obávam, či na to všetko už nie je tak trochu neskoro. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Keď ich pred štrnástimi rokmi vyvrhli z pekla, boli omnoho zábavnejší a malý deviant v mojom srdiečku im nadšene fandil. Po Spauldingovi ostalo prázdno, charizma postáv je preč, stratili šmrnc a vtip, nemala som komu držať nožíky. Baby je vyložene otravná a navyše pre pani Zombieovú už nastala časová perióda, kedy vizuálne začína robiť česť svojmu priezvisku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Gangster v bílém obleku, který jako první šel zabít bejby z pekelné trojky, má v záběru před vstupem do pokoje, ve kterém zrovna bejby je, na nohou bílé mokasíny. V dalším záběru, kdy ho bejby střelí šípem, má už ale na nohou bílé kotníkové boty. (SsgtJira)
  • Gang v bílých oblecích na konci filmu používá airsoftové zbraně místo originálních (lze vidět u okénka vyhazovače nábojů, který je při střelbě zavřený – má být otevřený). (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama