Reklama

Reklama

Dora a ztracené město

  • USA Dora and the Lost City of Gold (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dora miluje objevitelské expedice a tak vede své přátele na dobrodružnou výpravu, na níž musí zachránit své rodiče a vyřešit záhadu ztraceného zlatého města. (CinemArt)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

Marze 

všechny recenze uživatele

Další rodinný výletově zkoumací film, který se snaží probudit představivost. Dlouho jsem se kvůli hereckému obsazení při sledování domníval, že je to indický film. Dvacetiletí hrají teenagery, vtipy jsou hloupé a nevinné. Před skoro dvaceti lety běžel animovaný seriál Dora the Explorer. Ti kteří s postavou Dory vyrostli a mají rádi filmy se správnou dávkou hlouposti typu Jumanji si asi hodnocení zvednou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když mé děti byly ještě malé, tak především dceřinu pozornost si právě tato hrdinka z džungle dokázala jako jedna z mála poměrně spolehlivě udržet, a popravdě řečeno jsem nyní nebyl ani příliš překvapen, když jsem se dozvěděl, že se Nickelodeon rozhodl Doru přenést i do celovečerní filmové podoby, jelikož mi veškerá ona seriálová animovaná látka přišla pro dobrodružnou dětskou podívanou jako opravdu vhodná a nabízející spoustu možností, a nyní mohu konstatovat, že to opravdu nedopadlo vůbec špatně. Samozřejmě, že každý potencionální divák musí vzít v potaz, že cílová skupina jsou děti ve věku řekněme 6 – 10 let, nicméně ani dospělé publikum nemusí zvedat oči v sloup, jelikož i přes onu celkovou naivnost, infantilnost a nenáročnost, disponuje Dora velice solidním spádem, milou atmosférou, množstvím dětinských, ovšem funkčních vtípků a hlavně spoustou sympatických postav a jejich výrazných hereckých představitelů, a to ať těch dětských, kde především vyniká již světem filmu protřelá Isabela Merced, tak dospělých, v čele s vážně vtipným Eugeniem Derbezem. Fajn pak působila i opička, jejíž zpracování sice bylo až příliš očividně počítačové, ale co na tom, když byla tak roztomilá a zábavná. Co se týče zápletky, tak i ta sice vyloženě podléhala dětskému publiku, ovšem ani jí nelze nějak vyložen kritizovat, a svým obsahem v podstatě dosahuje až měřítek klasických dospělých dobrodružných filmů. K Doře a ztracenému městu se zkrátka musí přistupovat jako k filmu pro nejmenší a z tohoto hlediska se jedná o vážně zábavnou a velice dobře odvedenou filmařinu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to ťažko zaťažené na najmladšiu divácku obec, určite by som najprv pustil svojmu potomkovi trilógiu o Indiana Jonesovi. Ale ide o príjemné pozeranie, občas masívne trápne, občas masívne zábavné a detičky budú miestami skákať nadšením a potom sa možno začnú hrať po vonku na svojich hrdinov. A to si myslím, že nieje veľmi na škodu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Doru dcera prý kdysi občas sledovala, přiznám se, že mně to ušlo. Nicméně film byl naprosto báječný. Hlavní hrdinka moc milá a tak bezprostřední až to bolelo. Nebudu se vůbec zabývat logikou věci, neb je to v podstatě pohádka, ale co musím jednoznačně vyzdvyhnout je úžasný vizuál, dobré obsazení, humor i akci. Prostě správné dobrodružství, které může sledovat celá rodina. Je to opravdu pro děti, takže nečekejte žádné lkačky, krev ani expresivní výrazy. Takový kinder Indiana Jones. Pěkná muzika, jen ten konec si mohli odpustit, závětečná píseň byla přepálená a hodila by se spíše do muzikálu. Každopádně za mne náramná spokojenost a 90% k tomu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hraný snímek, natočený na základě kresleného televizního seriálu dětského kanálu Nickelodeon ´Dora průzkumnice (2000), by se dal vlivem námětu považovat za takovou hodně jednoduchou dětskou verzi známé videoherní a posléze filmové archeologické hrdinky Lary Croft. Rodiče coby archeologové, stále někde na cestách, takže to by nebylo, aby dívka Dora neprožila v tomto smyslu také nějaké to dobrodružství. Humor, akce, sem tam nějaké to roztomilé zvířátko, hodně jednoduchý příběh právě určený pro dětské diváky. Od kreslené předlohy se tato filmová hraná verze liší hodně, neboť Dora tu je daleko starší a tak film hlavně osloví ty, kteří v nižším věku seriál s malou Dorkou sledovali. Dospělému divákovi se přirozeně snímek jeví jako počin naprosto špatný, což je vlivem rozdílného vnímání zcela přirozené. Je v tom ohromný kus naivity, nepřirozenosti a nelogičnosti, což ale dětské oko vůbec nevnímá a vše bere pouze jako příjemnou dobrodružnou  zábavu. Zkrátka a dobře, tohle je film jen a pouze pro děti, takže je potřeba se na to dívat dětskýma očima a podle toho hodnotit. V rámci dětských filmů se tento počin jeví jako zcela povedený. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V momentě, kdy se Dora (Isabela Merced) s přáteli snaží otevřít bránu pomocí souhvězdí, svítí přesně nad nimi měsíc v dorůstající fázi a je poloviční. Ovšem když se jim o minutu později podaří bránu otevřít, před nimi se objeví měsíc v úplňku a navíc na úplně jiném místě. (Tommy6)
  • Natáčení začalo 6. srpna 2018 v Queenslandu a skončilo 7. prosince 2018. (SONY_)

Související novinky

Dora průzkumnice obsadila záporáka

Dora průzkumnice obsadila záporáka

16.12.2018

V hrané adaptaci seriálové Dory průzkumnice se vedle herečky Isabely Moner (Transformers: Poslední rytíř) jako představitelky titulní postavy objeví čerstvě také herec Benicio del Toro (Sicario). Ten… (více)

Eva Longoria maminkou

Eva Longoria maminkou

21.08.2018

Eva Longoria (Zoufalé manželky, Manžel na zkoušku) se připojila k obsazení hrané adaptace pohádkové Dory průzkumnice Dora the Explorer od Paramountu. Herečka ztvární matku hlavní postavy. V roli Dory… (více)

Reklama

Reklama