Reklama

Reklama

TY - Série 1

(série)
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, 2018, 7 h 22 min (Minutáž: 42–48 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Brilantní manažer knihkupectví posedlý nadějnou spisovatelkou začíná nenápadně a strategicky likvidovat všechny překážky, které mezi nimi stojí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (60)

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě vyloženě nadchla a všech 10 epizod jsem dal skoro na jeden zátah, protože se od toho skoro nešlo odlepit (což je - řekněme si to - poněkud vysilující). Postava Joe Goldberga mě vyloženě fascinovala a hodně se mi líbilo, jakým způsobem ten seriál dávkuje informace o něm i dalších postavách. Btw. přišlo mi ale, že tam je poněkud rozpor mezi jeho vnitřními monology a tím, jak se choval navenek, protože zatímco z hlediska jeho myšlenkového světa se jevil až nečekaně bystře, cynicky a vypočítavě/chladnokrevně, navenek to "objektivně" byl vlastně jen nezajímavý loser bez přátel, co má hluboko do kapsy, je bez jakýchkoli zájmů (snad s výjimkou kalhotkového fetišismu a snahy chránit postavu malého Paca), a jediným středobodem a smyslem jeho života je absolutní fixace na Guinevere. Přijde mi, že ten rozpor tu postavu poněkud zatěžuje nevěrohodností, protože podle mě by někdo takový měl mít výrazně jednodušší myšlenky, nebo by naopak neměl působit jako takový loser. Současně jsem byl čím dál víc zhrozený z toho, jakých děsivých věcí se postupem času dopouští, a jak mu to všechno neuvěřitelně snadno prochází! V některých scénách mi přišlo, že se scenáristi už úplně utrhli ze řetězu, protože děj je občas daleko za hranicí jakékoli uvěřitelnosti či pravděpodobnosti, ale samozřejmě reflektuji, že je zde vše podřízeno výslednému účinku na diváka, a ten je prostě - alespoň v mém případě - velmi intenzivní. Pokud jde o hlavní ženskou postavu, Guinevere Beck, přišla mi neuvěřitelně fádní a nezajímavá (herecky i tím, jak je napsaná), a nechápal jsem, proč se Joe tak upnul zrovna na ni, protože Guinevere mi byla s každou další epizodou míň a míň sympatická, a osobně bych od někoho takového dávno utekl. Každopádně moc mě bavilo pokoušet se odtušit další vývoj, a celkově jsem to strašně prožíval, a po zhlédnutí poslední epizody mi je jasné, že musím vidět i další 2 série, ačkoli jsem na ně už slyšel nepěkné reference, ale když musíš, tak prostě musíš. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozne ma vytáčalo, keď čítala nahlas to jej akože dobré písanie (a jej voiceover a jej postava a tá herečka). So zvyškom som spokojný, návyková oddychovka. Dokonca viac než som čakal, hlavne vzhľadom nato, že som to pozeral len ako povinné zlo, aby som mohol kukať druhú sériu s Victoriou Pedretti. 75% ()

Reklama

matisse 

všechny recenze uživatele

Kdyz to zrovna nesklouzává ke Gossip Girl, je to ohromně zabavný. Po dlouhý dobe zase voice over, který má opodstatnění. Přesouvání sympatií z jedné postavy na druhou a zase zpátky jim hodně dobře vychází a spočívá v tom kromě hlavního představitele, na kterým to stojí a padá, největší deviza seriálu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčilo sa mi to. Joe bol jednoznačným ťahúnom celej série. Jeho vnútorné monológy ma vždycky dobre zabavili a predstaviteľ jeho postavy Penn Badgley mu dodával ešte väčšiu charizmu. Občas síce robil veci, ktoré nemusia byť zrovna dvakrát príjemné, ale to je podľa mňa fajn, keďže to aspoň nepôsobí monotónne, jednostranne a jednoznačne. Občas sa tu síce nájdu nejaké hluchšie miesta a občas som ostal sklamaný, ale vo výsledku je to stále solídne nadpriemerná záležitosť. Najviac ma bavila dejová línia so zanedbávaným dieťaťom zo susedného bytu, vďaka ktorej si Joe získal viac mojich sympatií a dokázal, že v jadru to je celkom slušný chlapík. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dexter Ultra Light Edition. Pokud se nebudu soustředit na to, co všechno You od dnes již klasickýho Dextra vykrádá, tak i přesto zbyde pár pozitiv. You je místama zrcadlově přesným ztvárněním všeho, co činí dnešní dobu perveznější, než jakovkoliv jinou v minulosti. FOLLOW - Následovat. Slova, která zní již naprosto běžně, protože ten, kdo nenásleduje stovky lidí ve virtuálním světě, jakoby ani nebyl součástí společnosti - není v obrazu, nebo recipročně - není k vidění. Perveznost doby spočívá v tom, že se stalo normálnou, očekávanou součástí každodenního života: následovat ostatní. Některé míň, některé víc. Nikdy předtím v historii lidstva nebylo možné stalkovat lidi krok po kroku, den co den. Jsou tři zajímavé věci na tomto postmoderním jevu: 1. Lidem již příjde normální, že sdílejí potencionálně s celým světem svůj osobní život. 2. Člověk to všechno sdílí z vlastní vůle, zadarmo, a ve svém volném času. 3. Stává se běžným fetišem, že člověk touží po tom být sledován, a to co v největším možném měřítku.--- Ducha doby seriál You znázorňuje velice efektivně, ve skutečnosti jenom o chlup víc vygradovaném módu, než co je běžné v dnešní společnosti. Krom jevu FOLLOW pracuje You také s prvoplánovou lehkou erotikou, a se středně intenzivním nahlédnutím do probelmatiky psychopatů. Je vždy zajímavé sledovat, když nějaký film nebo seriál opouští standardní archetipy hlavních protagonistů, a sahá po kontroverzních, morálně nevyrovnaných postavách. Jejich přínos pro obrazovku může být přínosem jenom v případu, když je divák emočním intelektem schopný spracovat, co je ve snímku normální, a co je mimo mísu. Nebudu politicky korektní: You na mě působí sženštile, jakoby byl zaměřen na ženské pubertální publikum, ale říkám, dnes se to již nedá úplně vytřídit. Vzhledem k tomu ale je otázné, zda je tento kus dobrým přídavkem do videotéky náctiletých, nakolik obsahuje zdaleka víc morálně zvrhlé jevy, než kdysy za kontrovezním považovaný Game of Thrones, nebo prostituční How I Met Your Mother. --- PS: koncept skleněné kostky, do které může člověk zavřít každou pro něj iritativní osobu, je tady od nepaměti, a vždy dokáže přinést uvolnění napětí pro diváka, jakmile se tam ta daná otravná postava dostane, a ve většině případů živě již neopustí. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě zazní píseň „Heartstruck“ od Hamiltona Leithausera feat. Angel Olsen. (Duoscop)
  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)

Reklama

Reklama