Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Evropský herec Mads Mikkelsen bojuje o život v chladné Antarktidě v novém dobrodružném Survivalu. Fanoušci Survivalů si určitě příjdou na své, ale na můj vkus je film až moc minimalistický a také vlastně bez překvapení či výrazně zajímavých scén. Mads ve filmu téměř nemluví, takže chválit se dá pouze jeho šikovnost a kreativita přežít. Je to věrohodně natočené a vše dává smysl, ale filmu schází drive i napětí bohužel. Je zde sice ledový medvěd, ale ve srovnání s Revenantem to nestojí ani za řeč. Pro Fanoušky Madse, přírody a Survivalů povinné zhlédnutí, zbytek film může ignorovat, protože o moc nepříjde. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)

Reklama

Reklama