Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (116)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I když nejste vinnen, nejste nevinný." Neznat Vidocqa, tak bych v tom trošku plaval, ale my dva už se známe dlouho. Něco jsme se spolu z těch žalářů nautíkali, viď Francois. Přesto bylo zajímavý, jak se tady naplňovala touha - vidět Paříž a zemřít. Možnosti smrti byly celkem široký - uškrcení, probodnutí nebo rána žaludem z bambitky. Do toho ty intriky, krev a podobně. Mně se nejvíc líbil ten Vidocqův proslov v base. Ten měl koule, ale nic jinýho ve mně nějalý měřitelný emoce nevyvolalo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I když se Olga Kurylenko svým tradičně nehereckým výkonem velmi snažila o to, aby mi co nejvíc pokazila výsledný dojem, nedal jsem se a raději jsem se plně soustředil na výborného Vincenta Cassela. Nešlo sice o žádné veledílo, ale přestože francouzskou kinematografii příliš nevyhledávám, tady musím přiznat, že jsem se docela dobře bavil. Velkou zásluhu na tom mají povedené akční scény, i když zde provedené seppuku pomocí šavle bylo silně mimo mísu. Ale co už, snaha se cení. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Co se to děje ve Francii, že hlavní ženské role musí obstarat Ukrajinka a Skotka? :-) Olga se sice moc nepočítá, protože hrála už asi ve dvaceti francouzských filmech, ale i tak mě to překvapuje. Vidocq je postava, která filmaře asi dlouho neomrzí, vždy se někdo objeví, kdo sáhne po nějakém novém zpracování s novou tváří. V tomto případě jde bohužel spíše o smršť akce, násilí a neustálého mstění někoho za někoho nebo něco a příběh se někam vytratil. Nejvíce mě potěšilo obsazení Fabrice Luchiniho do role obávaného ministra vnitra Fouchého. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)
  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)

Reklama

Reklama