Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Epstein asi fakt dost sjížděl Legionáře s Van Dammem, přihodil pár "objevných" populistických keců o tom jací jsou politici svině, že pomáhat třetímu světu jsou vyhozené peníze a že kdo slouží v cizinecké legii, je apriori nějaký kriminálník, který se tam chce schovat ... Navzdory tomu, ale tenhle film zas tak špatně nedopadl, a to zejména díky hodně civilní a zaťaté atmosféře i díky skvělému Milanu Ondríkovi v hlavní roli. Zaujala i Marie Poulová, Pavel Kříž, hudba od Kyšperského a lokace Brna. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní! Takovýhle typ filmu a herce mi v českých luzích a hájích chyběl. Ondrík je dost sympatickej, navíc i vtipnej a světa znalej. Moc se mi líbil jeho dialog s Křížem o posílání peněz z charity do Afriky a pěkně si ještě dloubnul do ceny toho snobskýho rautu. Uvítal bych trošku jiný konec, ale i tak musím dát plný počet. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Veterán má zajímavý příběh a klade vcelku zásadní otázky. Bohužel, odpovědi na ně neznají zřejmě ani jeho tvůrci a tak je prostě nechali bejt. A nemyslím tím zrovna ten otevřený konec, ten mi vůbec nevadil. Za mě je to škoda, protože příběh sám o sobě mi přišel dost dobrý. a rozhodně by mě zajímal do větší hloubky. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Své mouchy to má, to ne, že ne, přesto mě příběh Martina zaujal a vtáhnul, Milan Ondrík je působivý legionář (dobře se mi na něj koukalo, no..). K tomu Marek Epstein otevřel několik dost zásadních témat, ať už se jedná o zločin a trest, míru viny, věk, nevědomost, aktuální ožehavé otázky a v neposlední řadě odpuštění.. Prostě jsem zrovna měla naladěno a Marie Poulová se mi líbila.. A mám ráda horký písek.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne Hrebejk  natocil slusny film po  vsetkych tych koninach typu Svata Ctverice, zakazane Uvolneni ..... Sice sa neriersi dopad vojnovych konfliktov na ludsku psychiku, no aspon tu mae slusny, sice stale len priemerny, no dobre odsypajuci pribeh o zacleneni sa byvaleho vojaka cudzineckej legie do bezneho zivota. Hrebjk - ked chce a dostane slusny scenar, vidim ze stale na to ma, dokazom nech je slusny film Ucitelka 2016  : 69 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v březnu a dubnu 2018, v plánu bylo 23 natáčecích dnů. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (rakovnik)
  • Byt sestry Martina Illése se nachází na Pellicově ulici v Brně. Prostor na kavárnu si dojednává o pár metrů dál na ulici Pekařská, dvůr do kterého vstoupí a kavárna, kterou v něm vybuduje, se nachází na ulici Cejl v prostorách bývalé věznice. (klukluka)

Reklama

Reklama