Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA, zbývá už jen závěrečná party. Na vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. A k tomu jedna velká nádoba sangrii, která na chvilku zmizela z očí... Drogový muzikál či taneční horor Climax získal v Cannes pověst nejlepšího snímku režiséra Gaspara Noeho, zvítězil v sekci Quinzaine des réalisateurs a stal se jedním z největších překvapení celého festivalu. Zrození a smrt jsou mimořádné zážitky. Život je pomíjivé potěšení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (332)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou bizár. Úvodní scéna filmu v podobě, dá se říct i zajímavé taneční choreografie, kterou jsem asi ještě nikdy neviděl, a která mi připomínala nemoc šílených krav, byla opravdu pozoruhodná. Po ní následuje asi patnáctiminutová konverzace všech zúčastněných, kdy se začnou mezi sebou párovat a polemizují o tom, koho by vykouřili či ojeli a mě to začalo lézt už pomalu na nervy. Následuje šokující zjištění, že do magického nápoje hodil někdo asi omylem víc pika než sám chtěl a ta pořádná zábava může vypuknout. A není to ledajaká zábava, věřte že ne. Během ní se můžete pochcat, začnou Vás žrát breberky anebo dostanete chuť vobtáhnout svoji ségru. Ano, to vše Climax nabízí. Bohužel, i s naprosto stupidní a otravnou kamerou. To, že se rejža snaží zabrat scény v podstatě beze střihu mi nevadí. Spíš mě sere ta ptačí perspektiva anebo kamera vzhůru nohama. Nevím co tím zkoumal ale na mě určitě hold dojem nedělá. Hodně rozporuplný film, který bych osobně za horor vůbec neoznačoval. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Tanec: absolutně krutě famózní / Hudba: excelentní jízda / Kamera, obraz, střih: slušně trippy / Dialogy: nesnesitelně dementní hovna / Děj: vysmažený ZERO! Natočit to celý jen jako taneční clip / trip, dalo by se na to bývalo dobře dívat... ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil, aniž bych o něm věděl jakoukoliv informaci. Upřímně, kdybych věděl, asi si to nepustim. Dost vlažnej rozjezd, ale co přišlo potom, tomu říkám psycho terror. Kdo někdy zažil badtrip, určitě pochopí. Konečně nějakej pořádnej horror a nebylo k tomu potřeba efektů, ani spousty peněz, pár záběrů stačí. Za mě mazec, kterej už víckrát vickrát vidět nechci, ale určitě ho doporučim dalším pár kamarádům :D ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Climax není o lidech. Není ani prázdnou exhbicí. Je to výlet do mysli lidí na LSD. Ukáže vám jak se postavy prezentují, jak se opravdu chovají a nakonec jak reagují na LSD. A když se podíváte do hlav lidí na bad tripu, není to hezký zážitek. Stejně jako velice intenzivní poslední čtvrthodina. Gaspar Noé nenatočil svůj nejlepší film, ale budoucí kult, na který se bude dlouho vzpomínat pravděpodobně ano. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No ty vole,Francuzsko sa opat svojou filmovou tvorbou odklonilo od inych a prave preto ich filmy vyhladavam,lebo su odlisne,vynimocne a Gaspar Noe je na to expert,to ako nataca svoje zalezitosti je obdivuhodne a tu to opat potvrdzuje,tato hudobna drama je sialena a intenzivna psychedelicka jazda so skvelou hudbou a kamerou,nie je to pre bezneho divaka,zo zaciatku som to chcel vypnut,no potom zacala atmosfera naberat na gradoch,ludia zacali blaznit a zrazu sa to zmenilo na uzavrete psychiatricke oddelenie,velmi cudna vec,no pacilo sa mi to uz len kvoli tomu,ze sa take nieco len tak nevidi,a ze vraj je to natocene podla skutocnej udalosti,co je fakt na zamyslenie a prekvapujuce a este jedna vec,horor necakajte...:-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Smrt není mimořádný zážitek, smrt je běžná součást každého života. Vysoké hodnocení dává naději na kvalitní pokoukání, ale tvůrci kroutí z hovna bič a lidi jím to žerou i s rukou jenom pro to, že to viděli na festivalu. Pokud vás baví sledovat na party své opilé kamarády, zatímco vy musíte zůstat střízliví, je to film pro vás. Jedna hvězda za poselství: neberte drogy, děcka, nemá to smysl. ()

4x8x16x23x42 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experimentální film. Dlouhé táhlé záběry, které spolu s postupně se měnící hudbou stupňují atmosféru snímku. K postavám je zde přistupováno zajímavým způsobem, který je reflektován i v jejich taneční choreografii. O filmu jsem předem příliš informací neměl. O to více jsem byl příjemně překvapen. Pro mě osobně je důležité, aby ve mě film vyvolal emoce, či mě nechal přemýšlet. To film splnil na jedničku. ()

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

To je vtip? Běžte na kdejakou párty a uvidíte prakticky totéž co v Climaxu - hrozivá taneční hudba, epileptické blikání světel, příšerné diskuze o ničem, smažky, ožralové a zbytečné násilí, ostatně proto na párty nechodím. Jeden větší dement než druhý. Ve filmu to bylo snad úplné dno společnosti... dobrovolně uzavřeni v jedné místnosti. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Climax je definitivně ta nejvíce nepříjemná taneční podívaná naplněná talentovanými, avšak zároveň totálně, za pomocí nepěkných látek zdrogovanými tanečníky. Řeknu vám teda, tohlencto vážně příjemnej zážitek nebyl, ale jsem rád, že tam každou chvíli jenom někdo neblil.. Nezapomenutelnej zážitek to definitivně, alespoň z malé části byl, avšak pro mne to byl spíše - ze začátku: hrozný vopruz poslouchat všechny postavy skoro deset minut mluvit, dále asi ve čtvrtince filmu: krásný taneční kreace, ovšem následný další kecání o všem možným a zároveň absolutně nepodstatným. Ale pár pěkných narážek se tam našlo, takže to je fajn. No a pak bum!: všechno půjde hezky rychle z kopečku dolů. Všichni začnou být doprdelky hodně rozhořčení a začne to pravé šílenství! Hurá! Ještě nám pak pěkně vypadne proud, takže nejde vidět absolutně vůbec nic a divák si tak může užít krásných blikajících světel a podivných pazvuků od našich fet-tanečníků! Dle mého, (ne)profesionálního a naprosto (ne)zajímavého názoru se jedná o parádní podívanou pro milovníky tance a hudby (hlavně úžasného Daft Punku) a uživatele LSDéčka (fujky fuj). 4/5 ()

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Gaspar Noé je známý provokatér, ale tady to už přehnal. Absolutně netuším, pro koho je film určen a význam mi uniká. Jedině, že bych si také něco kápnul do očí, pak by mě to možná chytlo. A k tomu všemu ta příšerná muzika! ()

figliar odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo by som mohol o tomto filme napísať. Už od začiatku som vedel, že sa nejedná o ,,bežný" filmársky počin, ale toto bolo už príliš. Chaos, žiadny zmysel, žiadne dialógy, príšerná kamera. Keby som si dal 2-3 jointy, možno, ale inak to bolo pre mňa nepozerateľné. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tanci, nebo aspoň tomu, který je ve filmu. Ale chápu, že tanec může vyjádřit nějaké emoce. Až po přečtení recenzí jsem pochopil, o co ve filmu vlastně jde/šlo. Ale bez toho film pro mě moc nefunguje. Nepředává potřebnou informaci. Ty emoce, ta filmařská kreativita, až na kameru, na mě příliš nedolehly. Čekal jsem větší sado-maso, větší katarzi, klidně větší hysterii, které snad podle skutečné události bylo. Možná svou roli hraje fakt, že nemám zkušenosti s drogami, takže vážně nevím, jak funguje LSD. Prostě jsem čekal trochu něco jiného, zvlášť u Gaspara Noého, něco víc. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Noé dokáže hypnotizovať diváka, je ale zahľadený do seba. Ako si ináč vysvetliť nekonečné tanečné scény, ktoré sú snímané bez strihu a časom už nemajú čo nové ponúknuť, ba priam sa núka povedať, že už nezobrazujú tanec, ale podlahové váľanie sa a zametanie nečistôt vlastným telom. Páči sa mi, že tento film je reklamou ako účinkuje LSD i bez toho, aby ste ho skúsili. Záverečné vytriezvenie pri príchode polície za tónov Angie (Rolling Stones) je galaktické. Príbeh na vedľajšej koľaji, dialógy sú sčasti otrasné, postavy neprirastú k srdcu, skôr sú to morálni antihrdinovia. A určití aj hodne nesympatickí, najviac čierny tučný mufti v mikine s dlhými vlasmi. Nie je to teda taká pecka ako Requiem od Aronofskeho. ()

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný. Film jsem vydržel sledovat 1h, a to už jsem se musel nezkurvěřitelně nutit. Zbytečně dlouhé záběry o hovně film sráží dost dolů a vytváří tak nekončící nudu. Už v úvodu, kdy mluví o své touze tančit, jsem se strašlivě klepal, kdy se záběr konečně přepne, na něco zajímavějšího, tak moc nerozumím tomu, jak si to mohla většina užívat, když jsem si takto připadal nonstop. Nejhorší z těchto dlouhých záběrů bylo rozhodně líné postavení kamery vždy na dvě postavy, které mluvily o totálních hovnech. Nejotravnější a nejoplzlejší byli ti dementi mluvící o ojetí Psyché, která dominovala filmu svou ošklivostí (bez urážky rozhodně jedna z nejhnusnějších hereček, co jsem kdy viděl).  Upřímně jsem neměl u sledování ani náladu řešit jejich NEvkus, takže jsem jen na film opět tupě zíral. Normálně bych čekal, že se do hodiny stane něco smysluplného, ale tady opravdu nic nebylo, takže to byl pro mě jasný signál tu sračku vypnout. Jediným, ale opravdu jediným, pozitivem pro měl byl jejich soutěžní taneček. Ten abych pravdu řekl, byl opravdu vynikající a sám bych se na takové taneční vystoupení moc rád podíval... byl by to určitě zážitek 👍. Vyhodnocení: Pokud se vám bude reálně zdát, že vás to sakramentsky nudí a jen jako křečci čekáte, co se konečně stane, tak se to nebojte vypnout 😉 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

"Amerika... Amerika... To je ráj na zemi." "Už jsi tam byl?" "Nikdy." Minulý rok se možná lidé podivovali nad hororem hudebním, nicméně už v roce 2018 nám tu Gaspar Noé onanoval se svým hororem tanečním, soudě alespoň dle zde uvedených žánrů. Snad by se zde dala najít analogie se Saurou, který ke stáří též opustil magořiny a dal se na balet, v případě zde přítomného blázna bych však hledal důvody mnohem zemitější - a ne jen to údajné tvrzení, že to narychlo slepil pro prachy (jak řekl klasik"if there's one thing I've learned, bitch, this game is about mother fucking money"). Tato oduševnělá přízemnost ovšem nijak nevylučuje, že by se s Climax nemělo nakládat jako s poctivým artovým snímkem (už jen proto, že jinak než jako o artovém o něm mluvit nejde). (Tvůrce zde opět potvrdil, že točí filmy jen pro dvě kategorie lidí: psychopaty a mimořádné filmové snoby - zařaďte si mne kam chcete.) Premisa snímku zní možná až nevinně absurdně, na tom, že někdo neznámý okoření sangríi trochou halucinogenu, by šla postavit nahláškovaná americká komedie - jenže to by nemohl být Gaspar, aby nepřišel, nezařval: "Mourir est une experience extraordinaire," a za údajně patnáct dní natočil psychodelickou magořinu s pár úmrtími a grupáčem na konci a ještě z toho všeho dostal pořádný climax. V konečném důsledku by tedy ona nahláškovaná americká komedie byla mnohem zvrácenějším dílem, protože by dala přednost nevinnému humoru na místě, kde by mohla misantropicky kazit očekávání diváků sem tam nějakým one-takem šíleného tance, támhle hákovým křížem nakresleným rtěnkou na čelo nebo hořícími vlasy uprostřed párty, a sem tam třeba těhotnou holkou, co se bodá do břicha, zatímco jí v tom ostatní vyhulenci nenávistně podporují. Gaspar má fantasii očividně bezbřehou, třebaže je nutné přiznat, že svojí zvráceností a snahou se vymezit paradoxně trochu omezenou, nicméně si za toto poněkud netradiční řádění film nezaslouží slabší hodnocení. Kritizovat možná trochu lze delší záběry, které po chvíli diváka ničím nepřekvapí, ale to je problém naprosto minimální a velmi často zvládnutý. Chválit lze pro tvůrce typickou šikmou či rotující kameru stejně jako potemnělé barevné filtry. Pokud někdo kritizuje, že je film prázdný a nevidí v něm smysl, nechť prvně zaplní prázdno a najde smysl ve svém životě, protože problémem Climax rozhodně není, že postrádá climax. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som nevedel o čom film bude. Začína to konečnými titulkami. Pokračuje tanečným číslom. Potom rozhovory medzi rôznymi charaktermi. A potom psycho-horor, ktorý ma do konca filmu nechal s otvorenou hubou. Takže postupne: Celý film je úžasne natočený. Dlhé ťahavé zábery to dosť dobre okorenili, hlavne čo sa týka tých tancov. Svetla, farby sú fakt skvost. Celý film si drží kvalitu týchto aspektov až do konca kedy to stále vyzerá rovnako ale zároveň s úplne inou atmosférou ako na začiatku. Ďalej charaktery sú zaujímavé a najrôznejšie interakcie medzi nimi sú dobre tiež. Najviac sa to ale prejaví keď sa všetci zdrogujú a navzájom začnú obviňovať. Keďže nie som moc tanečný typ tak ani tu ma moc tie tance nepriťahovali ale musím priznať že boli fakt dobré. Aj keď možno len vďaka tej kamere. Tak či onak mohli byť kratšie. Ale zase potom by to nemalo časť tej atmosféry a tváre celého filmu. Dosť dobré ale hovorím, zachránil to ten koniec, ktorý je fakt len pre silnejšie povahy. Alebo lepšie povedané posledná pol hodina. Inak to je dosť ťahavé. Som prekvapený že som takýto psycho film našiel ako odporučenie od Ig účtu ktorý robí len memes. Zaujal ma režisér a už sa neviem dočkať kedy si pozriem niečo z jeho filmografie nabudúce. ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Začátek Goethova muzika. Střed tak nějak netuším o co go, pak půl hozinka začíná terno a LSD proudí tak jak má. Kdyby se Noé ještě malinko rozjel, nějaká ta brutalitka navíc, neváhám jít s hodnocením o třídu výš. ()

Související novinky

Be2Can 2020 je v plnom prúde

Be2Can 2020 je v plnom prúde

26.11.2020

Prehliadka toho najlepšieho z prestížnych filmových festivalov z Berlína, Benátok a Cannes pokračuje odvážnym experimentom provokatéra Gaspara Noého, dvojicou francúzskych filmov s oscarovou Juliette… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Reklama

Reklama