Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (578)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bay už může jenom těžko něčím překvapit. Dočkáme se tu velkolepé a místy i poměrně brutální megalomanské akce na kterou se jako vždy dívá velmi dobře, ale mám tu podobný problém jako u tajných vojáků v Benghází a sice nebavily mě postavy který byly až příliš plochý a nezajímavý. Nemluvě o tom, že musím souhlasit s faktem, že něco jako scénář tady fakt nefunguje a tak jsme na konec roku dostali jen výživnou akční jednohubku která neurazí, ale do historie žánru se rozhodně nijak zásadním písmem nezapíše.55% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Sebevražedný oddíl. Asi se nějak muselo stát, že po auteurech typu Scorseseho a Coenů dal Netflix desítky milionů a volnou ruku i Michaelu Bayovi... a vznikla z řetězu utržená střihová montáž, kde na sebe nic nenavazuje a nic nedává smysl, zato se ještě někdy v 70. minutě (!) vysvětluje, co je ústřední sebranka zač a čeho chce dosáhnout. Je to vlastně jedna nekonečná expozice, při níž vůbec nelze poznat, na co se soustředit a čemu věnovat pozornost. Je to zběsilé, zároveň děsně anachronické a ve své hrdé tuposti ve vztahu k zápletce s diktátorem asi tak "citlivé" jako ta reklama na Pepsi s Kendall Jenner, v níž topmodelka podává demonstrujícím osvěžující nápoj. Já bych potřeboval spíš něco tvrdšího. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvodnej neskutočne dlhej, skoro 20 minútovej a nehorázne efektívnej auto-naháňačke po Florencii nechá Bay bez milosti zabiť všetko, čo mu príde pod ruku - od ľudí, cez pamiatky až po klasickú hudbu. Bay si po rokoch opäť naplno užíva, že mu nič nezväzuje ruky. Rozpočet 150 miliónov dolárov, ani eRkový rating. Kupodivu je vo filme ale aj pár emotívnych momentov, ktoré majú ústredné postavy prehĺbiť a dodať im motiváciu. Či na vás budú aspoň trochu fungovať však záleží najviac na tom, ako dobre / zle budete znášať všetky tie sakramentsky draho vyzerajúce a v neskutočne nádherných a exotických lokáciách sa odohrávajúce nablýskané besnenia všade naokolo. Snímka ponúka dosť footfetishu a vňadných krások, obzvlášť v podobe kurevsky sexi Mélanie Laurent. Aj hlavne dokonalým špeciálnym efektom sa jedná o jeden z najlepších filmov tohoto roka. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bol Michael Bay opät ako odtrhnuty z retazi a pri akcnych scenach si nedaval ziadne servitky pred usta. Brutalne krvave sceny ma prekvapili, ale Netflix mu dal zrejme volnu ruku a natocil si to podla svojich predstav. Nie, ze by som sa nebavil, prave naopak, prva polhodinka akcneho komedialneho ohnostroja ma bavila, avsak ocakaval som, ze takto zostane cely film a namiesto toho prisla vazna tema vojny, ktoru pozname i zo skutocnych vojnovych konfliktov v Syrii. Kombinacia humoru a dramy mi nesadla, aspon sa teda vaznosti mohol reziser drzat cely film, tak ako pri 13 HOURS: THE SECRET SOLDIERS OF BENGHAZI (2016). Taktiez casove skoky boli podla mna zbytocne a vyrusoval ma aj scenar. Dobre casy, ked este Bay dokazal natocit z mojho pohladu kvalitnu akcnu jazdu THE ROCK (1996) su uz asi prec, ale stale dufam, ze sa Michael raz dostane aj k nejakemu scenaru, ktory ma nadchne viac, ako len zbesile strelby a nahanacky. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ten nejluxusnější bayhem je zpátky... no... na celých 20 minut! V honičce ve Florencii je všechno, kvůli čemu Baye milujeme, bohužel je za ní ale přilepený hodinu a půl dlouhý pokus o akční film, v němž (kromě vymazlených záběrů) nefunguje skoro nic. Postavy jsou dost marné, humoru je pomálu, napětí neexistuje, záporák nezaujme a vůbec je to celé jako výtvor scenáristů Call of Duty, který Bay vylovil z koše a natočil ho 1:1. Dovedu si představit, jak by z toho pod dohledem Dona Simpsona byla akční událost roku. V téhle podobě je ale 6 underground jen neskutečně atraktivní plácnutí do vody, které znovu potvrzuje, že toho Bay bez pořádného producenta moc neodvypráví. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • V čase 0:14:44 je při zpomaleném záběru vidět zeď a u ní stojící Ryan Reynolds, který u tohoto akčního záběru natáčel upoutávku na tento film. (Ivoman)
  • Počas úvodnej naháňačky si môžete všimnúť jednu zaujímavú vec. Počas záberov z diaľky na zelené auto má vždy všetky okná zatiahnuté, ale pri detailných záberoch z tých okien vytŕčajú postavy a strieľajú po protivníkoch, alebo ich majú stiahnuté a neskôr opäť vytiahnuté. (Johnny.ARN)
  • Když se tým přesouvá do Las Vegas, odehrává se tam scéna na závodním okruhu. Ten ve skutečnosti neleží v USA, jde o okruh Yas Marina v Abú Dhabi. Poznat to lze i podle přilehlého zábavního parku Ferrari World. (FIAT 500)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama