Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný thriller,na ktoré je škótske prostredie ako stvorené. Niektorí sa môžu sťažovať na pomalé tempo, ale ja som ho vôbec necítil. Naopak, stále sa tam niečo deje, i tie menej záživné dialógy majú niečo do seba a dej posúvajú. Málo známi herci prekvapili, atmosféra tu nechýba, určite stojí za to pozrieť si to. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda za bezvýchodnost a beznaděj, která je dlouho z filmu cítit. Konec mohl být ještě lepší, ale co už. Dva kamarádi se vydávají na výlet do Skotska, aby se jeden z nich rozloučil se svobodou. Bude se ženit a čeká syna. Další ráno si vyjedou do velkého lesa, kde dojde k nečekané nehodě, která zásadně oběma změní život. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Baladický pololesní thriller s příjemnou kamerou a temnou hudbou o přátelství, které je vystaveno těžké zkoušce. Vina si zaslouží trest. Vinných je nakonec více. Z dvojice přátel je ale jeden potrestán krutěji, protože žít po zbytek života s krví na svých rukou a probdít noci plné nočních můr, je trestem nejvyšším. Venkovská komunita se sice řídí prastarými pravidly, jenže Anglie není Amerika, a tak zabít někoho jen tak bez následků prostě nejde. Pravda, starší horory si s tím hlavu nelámaly, jenže časy se mění. Kupodivu se všichni obešli bez mobilních telefonů, což je trochu zvláštní. Jinak krásné lesy, tajemná atmosféra, napětí. Proč čekali s hledáním pohřešovaných až na večer, je mi záhadou, ale nejspíš šlo jen o filmařský záměr. Nic bombastického, jen se mi na Calibre dobře dívalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi si jedou zalovit do Skotska, ale výlet se nevyvíjí podle představ. Nejprve se nepohodnou s několika místními vidláky a dobře nepodne ani samotný lov. Příběh byl načrtnutý perfektně, prostředí nemělo chybu a povedlo se i obsazení, přičemž bylo fajn vidět Currana v ne vyloženě záporné roli. Nicméně asi po hodině a čtvrt film nabral směr, který mi příliš nesedl, ztratila se i přímočarost a chování většiny přítomných mi přišlo neadekvátní k jejich předchozímu jednání. Škoda. Každopádně i tak se jedná o solidní debut a Palmera se vyplatí v budoucnu sledovat. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jdete do ničeho a dostanete tolik. Příběh jednoduchý jako facka a přesto originální a nevzpomínám si, že bych v poslední době viděla něco podobného. Žánr kolísá v různých rovinách, ale nestíhá diváka vůbec nudit. Ústřední duo je sympatické a hraje dobře a přesvědčivě. Vlastně moc netuším, co bych pomluvila, všechno hezky ladí a spolkla jsem to na jeden nádech. Nenápadný kousek, ale nadělal hodně parády. Kdyby takhle vypadal každý netflixový počin... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)

Reklama

Reklama