Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Anotace začíná souslovím „dramatický příběh“. A to je přesně to, co by tenhle film potřeboval, ale nějak se toho nedostává. Takové normální vztahové drama trochu ozvláštněné o zřejmě nelegální kopání vltavínů. Dobře natočené, ale čekání na překvapivé odhalení, které zřejmě nikoho nepřekvapí, prostě nebylo moc zábavné (50%). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze zajímavého prostředí, byť jednoduchostí zpracování se blíží spíše televiznímu formátu. Když už se autoři (jak jsem se zde dočetl) moc nedrželi předlohy, mohli si odpustit dlouho avizovanou minulost Kači, nebo dotáhnout pointu do konce. Protože nebýt osobních sporů, jednalo se o selanku v lese, se dvěma drobnými incidenty, jež nestály ani za širší rozpracování. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kvalitních českých dramat se v naší kinematografii rodí jako šafránu. ZZK k nim sice nepatří, ale pokus je to slušný, a jako dobrodružný film docela fungují. Marek Adamczyk dobrý, ale Liška opět hraje debila, a ne že ne. Celkově se tvůrcům podařilo obsadit nesympatické herce, snad to byl záměr. Výpitek Bohůš to nezachrání, jeho docent je uvěřitelný asi jako, že Olympia nezaplatila. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o kopáčích vltavínů vím kulový, takže jsem si musel nejdřív vygooglit, co ti borci vůbec dělaj. Film samotnej má asi tři až čtyři zajímavý scény, ale asi třikrát víc scén, který byly tak nějak navíc a nic v ději neposunuly. Když už se konečně dozvíme, co má Liška za tajemství s Bokovou, tak přijde konec filmu, kterej se uzavře tím, že si daj dva kopáči trochu po tlamě. A to je vsjo, titulky a pocit toho, co tím koncem chtěl básník vlastně říct... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se touha změní v posedlost. Dva kamarádi rozdílných charakterů společně hledají vltavíny, což se stane i velkou zkouškou ve vztazích. Celou stopáž tak jen máme možnost vidět jejich usilovné hledání, kopání a dohady nejen mezi sebou. Trochu málo na nějaký smysluplný děj. Místama je to i téměř kovbojka, jen ze současnosti a ryze po Česku. Něco tomu zkrátka chybí. Snad více elánu či akce, neboť takto je to celé takové nemastné neslané. Film je tak o přátelství a partnerských vztazích doplněné hledáním vltavínů. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama