Reklama

Reklama

Viva Maria!

  • Francie Viva María ! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brigitte BardotováJeanne Moreauová jako zpěvačky, svůdkyně a revolucionářky... Marie Fitzgerald O’Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzbouřenců. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od filmu očekával větší útok na mojí bránici. Nesmál jsem se natolik, na kolik bych si od parodie na westerny přál. Přitom hned od první minuty je patrné, že celý ten film stojí a padá na ženské síle v podobě dvojky Bardot – Moreau. Ty jejich hudební scénky byly parádní a myslím si, že na ně i dnes kdejakej chlap bude čumět s otevřenou držkou a těžce poslintanej. Viva Maria tak má náběh na střelenou westernovou komedii, ale vtipem se zapomněl někde na půli cesty. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát jen "za tři", protože když jsem tenhle film teď poprvé od dětství viděla, zas až tak úžasný mi nepřipadal. Navíc jsem si myslela, že to, že mám spoustu scén vrytých od jediného zkouknutí před cca 30 lety (nejen puška-zárožačka, ale i kouzelníkovy hrdličky nosící granáty apod.) je čistě má obscese. A ejhle - jak si tak čtu, ono "dílo" se vrylo spoustě lidem a to už je k zamyšlení - v podstatě lehká komedie a tak nezapomenutelná - čím to asi je....? Každý z nás viděl určitě spoustu "závažnějších" filmů a po letech si nevybaví skoro nic! Takže zvedám o hvězdičku za nejpomenovatelné COSI, co přetrvává v myslích diváků (a kdybych byla muž, pravděpodobně by půvaby Brigitte a Jeanne ještě navýšily...)! ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Roztomilá jednohubka na jedno použití. Od počáteční tklivé životopisné balady blonďaté Marie po tragický výstup černovlasé Marie. Striptýz, kaktusy na náměstí, kostra v poušti, velmi nebezpečný církevní řád se zajímavě zařízenou mučírnou. Tak trochu jako dort pejska a kočičky. Naštěstí je BB roztomilá, Jeanne Moreau správně zaťatá a Louis Malle to dokázal ukočírovat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý pokus o americkou westernovou komedii-parodii (snad jediný pokus od tohoto režiséra), pěkný pestrobarevný film, ale i směsice nejrůznějších jiných žánrů od výtvarného kostýmního filmu, přes klasický western, až po intelektuální dílo francouzské "nové vlny". Vidět křehkou Brigitte za kulometem či pěkné striptýzové číslo to jen tak v žádném jejím jiném filmu neuvidíte:-) Pěkné 3*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Striptízové revolucionárky, pri ktorých neostanú žiadne hetero slipy suché. Len vizuálny zážitok ale stojí za to. Príbehovo bola mexická revolúcia zosmiešnená na westernovú paródiu, ale len málokto by sa zasmial. Malo to svoj impulz, lenže snaha o veľké absurdné gagy ako z filmov Louisa de Funesa bola márna. Lebo žiadny Funes tu nebol a ten je len jeden. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Film bol adaptovaný do novinového komiksu v roku 1965, ktorý nakreslil Julio Ribera. (Arsenal83)
  • Roli revolucionáře Florese, kterou ztvárnil George Hamilton, měl původně hrát Alain Delon. (Cherish)
  • Dialógy sú vedené v angličtine, francúzštine, španielčine a nemčine v závislosti od hercov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama