Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že by se takový příběh mohl na divokém západě stát, ale jako filmový příběh je zajímavý. Snímek je sice plný klišé, ale coby westernová zábava funguje dobře. Kdo by nechtěl vidět mladé ženy s kolty proklatě nízko mstící se za bezpráví a ponižování. A tak tu máme možnost vidět něco, co tu do této doby ještě nebylo. Ženy střílejí, jakoby se se zbraněmi už narodili a jejich drsná nátura je nezpochybnitelná. Jo jo, tady by se jeden rozmyslel doma odvětit, že ta pečeně je málo pečená. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Goldsmithův soundtrack mám rád a často s ním začínám pracovní den. Bohužel zbytek je katastrofa. Máme tu čtyři prostitutky, ovšem naprosto chybí jejich charakterizace. Musely by se na začátku nějak představit, nějak uvést, jenže cudný Hollywood hned utíká od bordelu pryč. A ani potom scénář nijak moc s postavami nepracuje a nechává to na herečkách, ať se s tím nějak vypořádají. Což je, díku tomu, že jim scénář předepsal naprosto idiotské a nelogické chování, skoro nemožné. A smrtelný úder tomu všemu zasadil režisér, který neumí točit akční scény. Prostě jen stříhá za sebou záběry na střílející postavy, a myslí si, že to stačí. Kdyby nebylo Goldsmithovy hudby, je to čistý odpad. A přitom námět je skvělý, a kdyby se toho chytl Tarantino, mohl by vzniknout špičkový western. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašírovaný blábol o sufražetkách Divokého západu - absolutně nezábavný, utahaný a ze všech stran tak nepřesvědčivě zahraný, že chyběl už jen Rimmer, objednávající si v saloonu dvě deci bílého s minerálkou. To už raději romantické drama s C.Eastwoodem a L.Marvinem, kde by ti dva představovali zženštělé prostituty smýkané osudovou láskou, bordelmamá by jim dělal J.Wayne a neslo by to název Hodný, něžný a ošklivý syfilis.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čtyři pistolnice, přesto se výsledek místy rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! Aneb ženy opouštějí nevěstinec a vstupují do ryze mužského žánru. Škoda, že se tvůrci až tak moc uspokojili konvenčním zpracováním, jen prostě do sedel posadili ženské. A všechny ty přestřelky, záběry na scenérie a mnohokrát viděné situace tak nějak odezní a moc toho nezůstane. A nezůstalo ani onoho roku 1994. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy nečekal jsem mnoho, ale takhle málo? Navíc obsazení Drew do role pistolnice je skoro stejně směšné, jako do Charlieho andílků. Herečka je to velmi slušná, ale mimo romantické komedie vždy vzbuzuje dojem, že by si dokázala vypíchnout oko i při lakování nehtů. Průměrná komedie napasovaná na hluboce podpůměrný western. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film je dějově z 19. století a písmo (hrob, hledáček Kody, nápisy atd.), kterým se píše je současné. V tu dobu ovšem byl používán kurent. (Peltaga)

Reklama

Reklama