Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (70)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak ako v prípade Kuba aj pri Yetim som čakal originálny prístup a akúsi inakosť, čo sa v podstate aj dostavilo, avšak tentokrát pre menšieho diváka. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Až podivuhodně vydařený animák, jehož cílovkou definitivně není omladina navštěvující první stupeň. Z pohledu člověka, jež disponuje zeměpisnými znalostmi a současně vyznává efektivní přístup, je mi smutno toho, že hlavní hrdina přemýšlí jako bídák nejvyššího řádu. Inu považte - Sir Henry Lopata se nachází ve státě Washington, který je co by kamenem dohodil od Pacifiku. A chce jet se svým chlupatým přítelem do Tibetu. A tak, namísto aby osedlal loď a do Číny doplul, tak do vezme vlakem přes celou USA, následně lodí přes Atlantik, aby v Lisabonu nasedl do vlaku a vystoupil až někde v Džajpuru, přičemž tam nasedl do slona, který ho doveze až do Lhasy. Zajímavé. 78 % Celosvětový příjem k 4. 2. 2020: $26,249,469, což je 0,26 násobek rozpočtu ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Obrovská spousta přepečlivé ruční animace (za to byl také Zlatý globus, mrkněte na making-of ) a přitom tak prázdný výsledek se slaboučkým scénářem. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první animák od Lajky co se mě líbil a není blbý a stupidní (zdravíme Kubo a 2 kouzelné meče). Má to dobrý příběh (Pixar by se mohl učit) humorově je to více vtipné než trapné (což je snad u Lajky poprvé většinou převládají trapné scény nad vtipnými) a pěkně to osýpá tak, že se pořád něco děje. Prozatím animák roku uvidím co předvede Frozen 2 letos tam moc velká konkurence není totiž. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

LAIKA strikes again a prináša ďalšiu skvelú jazdu a dobrodružstvo na veľké plátna. Skvelý voice cast, príbeh ktorý zahreje aj keď neohúri. Film je plný vtipov, ktoré pobavia a absolútne trafili do čierneho. Taktiež, v mojich očiach, Missing Link je jeden z najkrajších animovaných filmov... jeden z najkrajších filmov vôbec ktorý som videl na veľkom plátne. Niektoré zábery sú hodné zarámovania. Pobavil som sa, užil som si to celé ... jednoducho príjemný a prekrásny film ktorý očarí. 4.5* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět mě v očekávání dětské taškařice s mluvícími příšeráky dvakrát nelákal, o to spokojenější jsem, že se z něj vyklubalo půvabné neinfantilní dobrodružství, v němž poslední (mluvící, inteligentní, ironický) seskveč hledá v Himalájích své vzdálené příbuzné, yettie. Milý konverzační humor sympatických postaviček převažoval nad výpravnými akčními atrakcemi, přehlednými a nezběsilými, které schopná režie zabalila do uchvacující "stop motion" animace a zdařilé hudby. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemně dospělý animák od Laiky, tudíž jejich typická animace. Několikrát jsem se fakt zasmál, zápletka a postavy jsou originálně neanimákovatě své, morální poučení je jen snesitelně naznačeno. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní podívaná, které dominuje překrásná grafika a vcelku zajímavé postavy. Záporem je řekněme průměrný děj a snaha o vtip, kde se člověk pousměje jen párkrát. Povedená jednohubka a 3z5. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Man, killer of life, of hope, of dreams. Man talks of the magic of the world, but it is a prize, something to be claimed as proof of his worth." ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Anglie na konci 19. století, dobrodružné přírodní expedice s poctivou stop-motion animací, navíc nejde o prvoplánovou zábavu, takže je potěšen spíš dospělý náročný divák. Stejně jako předchozí práce režiséra Norman a duchové nedoceněný a krásný animovaný film. 75 % ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

prijemna vtipna rozpravka ktora mala v sebe ducha vizualne tiez velmy pekne aj prostredie Butler je dobry tvorca animakov hned si idem pozret jeho profil ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takové trochu zmatené, trochu kýčovité s příšernou animací postav.. Příběh je možná celkem zajímavý, ale není to dobrý film, natož pak dobrý animák. Možná v originále fungují hvězdy, v dabingu ale ne. Přesně takovéto uřvané animáky fakt nemusím...30% ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Studio Laika se tentokrát nechalo trošku unést a místo skvělého a promyšleného příběhu nám připravili poměrně nudný příběh, který ničím nepřekvapí a nezaujme. Určitě nemohu zapomenout na krásnou stylizaci a animaci, kterou Laika prostě umí a tady je to značně vidět, humor je jako na houpačce a vy vlastně nevíte zda se máte smát či ne. Celkově se jedná o dost průměrný animák od skvělého studia a doufám že se Laika poučí a příště přijde s totální bombou jako byl Kubo a kouzelný meč. 5,5/10 ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dějově chabé (pořád se jenom někam putuje a v mezičase se vždycky pomlátěj), gagově průměrné, přesto mi to tak nějak nevadilo, asi i díky zpracování. A taky díky tomu, že tam nejsou žádní malí zkurvenci žlutí nebo podobní pro dětičky. Na druhou stranu to tím pádem není moc pro dětičky a Valérie se po hodině nudila, ale pak Yetti na závěr zaprděl pusou, kino vybuchlo smíchy, cestou ven dostala obrázek Yettiho, takže prej dobrý. Za mě přesně průměr a když se podívám na audioobsazení, v originále to muselo být výrazně lepší. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Štúdio Laika opäť nesklamalo, hoci Kubo zatiaľ ostáva pre mňa neprekonaným čo sa týka príbehu.. Yeti stavil na dobrodružstvo a vtip. To prvé sa mu podarilo na jednotku, to druhé ma až tak do kolien nedostalo, hoci zopár scén bolo brilantných. Trochu ma mrzí, že už aj rozprávky vstrebávajú súčasné trendy názory (správne ženy verzus agresívni muži a pod.) Myslím, že rozprávky sú krásne, ak ostávajú nadčasové, ale to už musím nejak vstrebať aj ja. Ale čo tam už po tom.. užila som si to. :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po „Kubovi“ je to od Ch. Butlera veľký krok dozadu. Klasický a tuctový príbeh, priemerné postavy bez väčšej hĺbky (ako aj samotná animácia) a ešte k tomu takmer nulová zábavná scéna. Z mojej strany sklamanie! Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama