Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (586)

Deimos 

všechny recenze uživatele

60. Zlín film festival - KINO - předpremiéra 8.9. s tvůrčí a hereckou delegací/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// PLUS: především hudba, ta je světová, efekty, které nemají na českou tvorbu obdoby, neokoukané tváře, poutavý námět, dospělé vyprávění MÍNUS: Simona Zmrzlá, respektive její záporná postava mohla dostat více prostoru (připomínala mi Helu /Cate Blanchett/ z filmu Thor: Ragnarock)/// Shrnutí: Dlouho očekávaná pohádka splnila moje vysoká očekávání. Tohle je příběh, který bych chtěl vidět znovu a znovu. Tvůrcům se podařilo vytvořit snímek, který může s přehledem konkurovat světové produkci ve všech možných směrech. Navíc Lukáš Daniel Pařík je pro mě objev desetiletí, jestli tohle nebyla náhoda, tak se nám zrodil skladatel světové úrovně. Při předpremiéře bylo milé se s většinou tvůrců "vidět" naživo a dozvědět se něco víc o tvorbě filmu. V pohádce se mi velice líbila neokoukaná hlavní dvojice, herci v nezvyklých rolích a hláškující Eliška Křenková. Rozhodně doporučuji vidět v kině, atmosféra je neuvěřitelná./// Celkem 93%/// ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, prvních asi dvacet minut jsem zařadila tenhle film mezi plejádu udýchaných, nedomrlých českých pohádek posledních dvaceti (!) let (s pár výjimkami). Ale jakmile začne působit kletba a princezna Ellena začne po vzoru Na hromnice o den více prožívat znovu a znovu ten samý den, film nabere obrátky a začne si s tropou opakování děje krásně hrát. Jako opravdu jsem si nemyslela, že v české pohádce někdy uslyším vypalovačku Little Less Conversation, aniž by to bylo výsostně trapné. Ale Petr Kubík i přes své mládí ukázal skvělé režisérské schopnosti. Umí šikovně udělat vtipnou i efektní montáž (na mysl třeba přijde scéna, s písničkou, která podbarvuje zhoubu království, nebo montáž, kdy se Ellena snaží, aby se do ní zamiloval princ Jan tak, že udělá všechno naprosto perfektně). Umí dokonce i hlubší emocionální momenty - vtipné i dojemné jsou chvíle, kdy u "Ucha" princezna doluje ze svých společníků, co chtějí slyšet. No a pak tu máme samotné hezké a sympatické mladé herce (netradiční Germani, roztomilá Křenková, Lambora s jeho luxusním hárem a pohádkovým ksichtíkem). Co nevyšlo, tak to je motivace hlavní záporačky, trochu moc záběru na dva hlavní hrady a nevyužití zkušených herců typu Dejdar, Revai nebo Zach. I tak ale velká poklona Kubíkovi, že se od tradičních českých pohádek odklonil k fantasy a taky od věčného shazování včeho mnohdy až trapným humorem. 70 % (PS: Pro připravovaný druhý díl bych se přiklonila spíš ke slovanské fantasy typu Zaklínače, oni ti druidi a černošští čarodějobijci zkrátka v českém prostředí působí jak pěst na oko.) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se tvůrci snaží být až zbytečně nad věcí. Vůbec přitom nemám problém s tím, když se podobné postupy do pohádek přenášejí. Svědkem mi budiž Korunní princ, který v tomto ohledu funguje výborně - přesně totiž ví, co chce předat. Tady je problém v tom, že se snaha být co nejvíce cool neuvěřitelně bije s touhou předkládat epické vyprávěcí postupy, které mají v doprovodu výborného soundtracku působit epochálně. A ten balanc, který by v příběhu mezi humorem a "fantasy" měl být mi tady prostě a jednoduše chybí. Když k tomu připočtu do očí bijící nadužívání totožných záběrů tak, aby je bylo možné použít kvůli časové smyčce hned několikrát, a také bez problémů rozeznatelné dubléry, kazí mi to dojem z celého příběhu. O to větším překvapením je, že velmi dobře fungují složitější vizuální efekty (bouře), ale divák je nucený koukat na elektrický krb a jiné podivnosti, u kterých se asi čekalo, že si jich snad nikdo nevšimne. Chápu, že se asi muselo šetřit a optimalizovat zdroje, ale takhle asi nemám motivaci si Princeznu zakletou v čase pustit někdy znovu. Což beru jako promarněnou příležitost... ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Runa vyobrazená na Archivaldových kouzelných dýkách i na železné rukavici se jmenuje perthro a je to 14. runa staršího germánského futharku. Je symbolem pro zařízení/pohár na házení kostkami. V tomto případě by se její užití na kouzelných předmětech dalo volně chápat jako označení pro figurku/předmět/nástroj k dosažení odporu/vítězství. (Krocka)
  • Při besedě s herci před premiérou filmu bylo naznačeno, že tvůrci pracují i na druhém díle. (cmenda)
  • Pro scény, kdy Eliška Křenková (Amélie) jezdí na koni, byla použita dublérka. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama