Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (585)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Českému divákovi stačí málo. Princezna zakletá v čase rozhodně nedosahuje kvalit aktuálního hodnocení (86%), byť je to povedený počin. Princezna je zakletá primárně v dlouhé stopáži a v nepovedeným československém dabingu. Pro cílovou skupinu to bude fajn strávený čas, pro zbytek hledání chyb. Nemůžu se zbavit toho, že z filmu šlo vytěžit mnohem více. Mimochodem, Křenková neumí mluvit? ()

Reklama

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se tvůrci snaží být až zbytečně nad věcí. Vůbec přitom nemám problém s tím, když se podobné postupy do pohádek přenášejí. Svědkem mi budiž Korunní princ, který v tomto ohledu funguje výborně - přesně totiž ví, co chce předat. Tady je problém v tom, že se snaha být co nejvíce cool neuvěřitelně bije s touhou předkládat epické vyprávěcí postupy, které mají v doprovodu výborného soundtracku působit epochálně. A ten balanc, který by v příběhu mezi humorem a "fantasy" měl být mi tady prostě a jednoduše chybí. Když k tomu připočtu do očí bijící nadužívání totožných záběrů tak, aby je bylo možné použít kvůli časové smyčce hned několikrát, a také bez problémů rozeznatelné dubléry, kazí mi to dojem z celého příběhu. O to větším překvapením je, že velmi dobře fungují složitější vizuální efekty (bouře), ale divák je nucený koukat na elektrický krb a jiné podivnosti, u kterých se asi čekalo, že si jich snad nikdo nevšimne. Chápu, že se asi muselo šetřit a optimalizovat zdroje, ale takhle asi nemám motivaci si Princeznu zakletou v čase pustit někdy znovu. Což beru jako promarněnou příležitost... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem tvrdil, že naše země je z filmařského hlediska stvořená pro to, aby v ní vznikaly nádherné pohádky, popřípadě fantasy. Vždyť tyto dva žánry se nemají problém propojit. Máme tu členitou krajinu, šikovné řemeslníky a filmaře, kteří by nějaký námět mohli převést do reálného světa a to je vlastně i jeden z důvodů, proč se rok co rok těším na vánoční svátky - až se zase budu moci vpravit do těchto fantastických světů a přijít na jiné myšlenky. Navíc sem tam se to tvůrcům i podaří a udělají mi radost nějakým pěkným filmovým zážitkem. Aktuálně mám ale v hlavě Princeznu zakletou v čase. Nádherná víc fantasy, než pohádka, která pracuje s klasickým tématem časové smyčky, do toho nabízí neotřelá herecká jména, totálně ultra boží hudební podklad a efekty, za které by se nestyděl kdejaký fantasy trhák. Paráda! Tohle jsem si prostě musel užít. A myslím si, že jakmile bude příležitost, rád si tuto pohádku užiju znova! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Kromě okolí Lipnice se natáčelo například v zámeckém resortu v Sobotíně na Šumpersku, na hradě Točník na Berounsku nebo na hradě Bouzov. Natáčení trvalo 23 dní, z toho 4 dny se natáčelo v lomech v Lipnici nad Sázavou. (rakovnik)
  • „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musel jsem si ten první den ale zároveň pochválit, protože předtím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Marek Lambora. (SONY_)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama