Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (586)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jedna z asi nejlepsich novodobejch ceskejch pohadek. Jednoduchej, ale dobre promyslenej pribeh, kterej svizne odsejpa, na cesky pomery slusny triky, fajn fory i akce a jedna z mala ceskejch veci, u ktery se da mluvit o fantasy. K tomu sice nijak zvlast dobre hrajici, ale sympaticky herci. Takze za me spokojenost, film uz jsem videl nekolikrat a presto nemam problem na to v televizi kouknout, kdyz ho zase budou reprizovat. Lepsi 4*. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler. Na pohádku se hezky dívá, ale na to, kolik se o ní mluvilo, to bylo zklamání. Časová smyčka už je okoukaná a předvídatelný byl i vývoj příběhu. Je hezké, že princezna potřebovala nějaký čas, aby se do prince zamilovala, ale bylo by lepší, kdyby se zachránila sama nebo kdyby ji zachránila přátelská nebo i romantická láska Amálie. Mám pocit, že něco takového tady bylo už stokrát. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nejde natočit fantasy. Sice bych ještě neřekl "pořádné", ale "zcela kompetentní vzhledem k rozpočtu" naprosto s klidem ano:) Sice zpustošení království znamená došky padající ze střech cca pěti stavení a pobíhání cca dvaceti vesničanů, ale nač chtít tyhle zázraky, když máte sympatické postavy (berte s rezervou u dvojice prince a princezny, kteří musí projít povinným vývojem;)), dobře zvládnuté "povinné žánrové položky" a působivé masky. Ano, sneslo by to maličko prokrátit, nechat proboha Slováky mluvit slovensky a celkově vylepšit postsynchrony, ale na červenou zónu to stačí i tak. 70% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání, ale má jednu velkou slabinu, což je princezna Ellena. Miluje ji již od dětství a od té doby se snaží nějakým způsobem o její srdce. Ale jak to tak bývá, není to jednoduché, takže se během celého filmu snaží, aby se do něho taky zamilovala,“ přibližuje prince Jana jeho představitel Marek Lambora. (SONY_)
  • Runa vyobrazená na Archivaldových kouzelných dýkách i na železné rukavici se jmenuje perthro a je to 14. runa staršího germánského futharku. Je symbolem pro zařízení/pohár na házení kostkami. V tomto případě by se její užití na kouzelných předmětech dalo volně chápat jako označení pro figurku/předmět/nástroj k dosažení odporu/vítězství. (Krocka)
  • V pohádce se pracuje s celkem šesti prvorunami, z nichž jednou je i prvoruna času, zvaná také jen jako runa času, kterou má princezna Ellena (Natalia Germani) na ruce. Dalšími prvorunami jsou pak například prvoruna života a prvoruna smrti. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama