Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Na česko-slovenské poměry rozhodně nadprůměrná fantasy pohádka. Ovšem ne tak dobrá jako první klasičtější pohádkovější díl. Začnu názvem - Princezna zakletá v čase 2 - nevystihuje vůbec děj, ona princezna (i s princem) byla v ději spíše do počtu a rozhodně ne ve vůdčí roli. Měl se spíše zvolit onen alternativní pracovní název - Alchymistka zakletá v čase. A nyní k samotnému ději a postavám. Mladá alchymistka v podání Křenkové oproti prvnímu dílu bohužel ubrala na hláškách, přidala více dramatických úvah, postojů a emocí ve tváři, ale celý dlouhý film utáhnout sama (ani se svým starším já) nedokázala. Patrně jí k tomu měla pomoci její partička společníků, z nichž za zmínku stojí pouze postava Kotka (nechci spoilerovat) a roztomile zlá Zmrzlá alias Murien. Ostatní působili spíše jako lepší kompars (viz zmíněná princezna s princem) nebo jako náhodně se objevující spásné postavy. Dějově se taky nejedná o kdovíjak originální dílo, všechno už tu v nějaké podobě bylo a řada dějových zvratů se dle mého názoru odehrává předvídatelně (skrytá identita hlavního padoucha), chaoticky a místy zcela nelogicky (město plné mistrů a velmistrů v kouzlení, a nejsou schopni se nějak lépe ubránit). Co se vizuální stránky týče, je tu vidět strašná snaha, ale bohužel místy až do očí bijící technické nedostatky (Kotek před zeleným plátnem) tuto snahu hodně sráží. Také ono hojně zmiňované máchání rukama a kreslení symbolů ala Doktor Strange působilo hodně úsměvně. Na závěr svého komentáře bych ještě zmínila ono "zakletí v čase". V prvním díle byla časová smyčka použita dobře a tvořila základní kostru celého příběhu. V tomto druhém díle, i když se jmenuje obdobně, se s časovými smyčkami a s využitím runy času pracuje velice málo, nebojím se říci prakticky vůbec (pár vzpomínek rozhodně nepovažuji za časové smyčky, zpomalení času nudné, a návrat v čase byl využit pouze jednou jedinkrát!!!). Celkově, jak už jsem zmínila v úvodu, se jedná o nadprůměrné dílo, které se ovšem (bohužel) prvnímu dílu nevyrovná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování tohoto fantasy jsem měl problém, jak hodnotit. Začátek je na dvě hvězdy, prostředek na slabé tři, konec - kde se vše spojí - za pět. Ano, vadilo mi, že tady někdo viděl / četl Čaroděje Zeměmoří a bezostyšně ho vykrádá (a nejen jeho), vadilo mi dvounásobnou porci ženy s kamenným xichtem, která si říká herečka, ano, je to přepísknuté v stopáži, ano, jsou tu scény z nějaké free databanky "natočte si sami hobita rychle a levně, jak projíždí údolími", ano, ty pokusy o vtipy jsou mega trapné (celá ta linie s Písaříkem a jeho drobným kolegou), ale celkově to drží pohromadě (s občasnými nelogickými výkyvy), výprava je vážně na český film dokonalá včetně kostýmů, hodně fajn lokace, dokonce ani hudba neotravuje, ale spíše podtrhuje dění, dokonce jsem tentokrát chvílemi i princezně s princem občas ten vztah věřil, a soukromě mě potěšil ten vtípek s pivem, dokonce s oddalovanou pointou, to se už také málokdy vidí. Takže nedát slabé čtyři by ode mne nebylo fér. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale s dcerou jsme se shodli na tom, že jednička prostě byla lepší. Ano musím porovnávat. Píseň v dvojce nebyla vůbec špatná, ale kdyby ji nazpívala Křenková s tím svým chraplákem, mohl by to být lepší. Taky za zmínku stojí, že celé pokračování právě vede Eliška a na princeznu tak tak nějak pozapomnělo. Navíc to skoro vypadá, že víc princezna byl urázlivý princ :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko slovami popísateľný neúspech s veľkými ambíciami. Tie ale nie je možné v našich podmienkach splniť, skrátka nakrútiť tu veľkolepé fantasy je nemožná úloha. Máme tu okaté odkazy na rôzne možné žánrové klasiky, pričom občas to funguje, občas menej, ale veľakrát vôbec, prípadne sú WTF. Scenár je uchádzajúci a dal by sa z neho nakrútiť skvelý film, lenže opäť, neboli na to finančné prostriedky a chýbal aj dramaturg. Tri ústredné herečky sú zrejme najväčším kladom snímky, ale ich mužskí kolegovia zase všetko zrážajú do priemeru, komické duo až do totálneho bahna. Podobne je to aj s finále, kedy divák nemusí uveriť vlastným očiam. No a pokiaľ ide o časové hrátky, tak tá jedna je extrémne tuctová a v podstate aj zbytočná. Kdeže nápady v prvom dieli. Ak je tento komentár príliš zmätočný, tak je to dané tým, čo píšem v prvej vete. No a ešte to zaklincujem tvrdením, že to treba vidieť, aby ste uverili a prípadne sa pripojili aj na stranu obdivovateľov. Za 50% ako guilty pleasure. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračovaní hezké fantasy pohádky.  Ano pokud se u prvního dílu se mohla jevit inspirace třeba filmem Na hromnice o den více.  Tak u tohoto dílu se muže zdát podobnost s Kam doskáče ranní ptáče (dospělá americká verze se jmenuje Jako vejce vejci) a poté Avengers: Infinity War. Když tedy místo kamenů nekonečna dosadíte prvoruny.  Ale opět je v pěkném českém hávu fantasy pohádky. Run je více než na shromáždění neonacistů, ale tady to nevadí. Vyrovnám to 4 velkými rudými pěticípými hvězdami. Pokud vznikne další díl a bude mít přijatelnou kvalitu zlobit se nebudu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Finální bitva a část soubojů se natáčely na hradě Hukvaldy. (me116)
  • Kromě Gutštejna se dějištěm filmu staly i hrady Helfštýn, Perštejn a Bouzov, který hrál ústřední úlohu v prvním díle, nebo zámek Sobotín. (rakovnik)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama