Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (586)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nejde natočit fantasy. Sice bych ještě neřekl "pořádné", ale "zcela kompetentní vzhledem k rozpočtu" naprosto s klidem ano:) Sice zpustošení království znamená došky padající ze střech cca pěti stavení a pobíhání cca dvaceti vesničanů, ale nač chtít tyhle zázraky, když máte sympatické postavy (berte s rezervou u dvojice prince a princezny, kteří musí projít povinným vývojem;)), dobře zvládnuté "povinné žánrové položky" a působivé masky. Ano, sneslo by to maličko prokrátit, nechat proboha Slováky mluvit slovensky a celkově vylepšit postsynchrony, ale na červenou zónu to stačí i tak. 70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak velkou jsem měl chuť přihodit téhle vcelku vyvedené české fantasy nějakou tu hvězdičku navíc. Jasně, časová smyčka nebyla ničím novým, ale příběh mě bavil, s klidem můžu pochválit i různí efektové, takže vyšší známka by neměla být problémem, jenže... Herecké výkony. Nevím, jestli už jsou naši herci tak zblblí z "pásové výroby" různých seriálů na všech možných televizních stanicích, ale jen u Veroniky Freimanové, Simony Zmrzlé, Marka Lambory a nečekaně i u Martina Písaříka jsem měl pocit, že je natáčení bavilo, ostatní se spíš jen zúčastnili. Zvlášť mě zaujala Amélie; nevím, jestli ji chtěl mít režisér tak super cool, nebo podala Eliška Křenková tak unylý výkon, v každém případě se celou dobu tvářila, že musí místo účasti na divoké párty umývat okna v celém baráku. U Natalie Germani jsem měl zase celou dobu pocit, že by místo prince Jana uvítala raději nějakého fotbalistu s lukrativním zahraničním angažmá, a pořád jsem musel myslet na to, že by určitě byla hvězdou Lebensbornu. Je fakt škoda, že herci tuto jinak povedenou věc nepodpořili lepšími výkony. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva, žánry - pohádka. Nechápu ty nadšené ohlasy, že se jedná o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Dokážu si to vysvětlit u velmi mladého publika, které už tolik neregistruje klasickou a tradiční českou pohádku. Princezna zakletá v čase totiž nepůsobí vůbec česky a dokonce mi tak nepřipadají ani naše hrady, které jsou skvěle nasnímány. Kdybych neznal Křenkovou, Lamboru, Zacha a spol. tak bych měl pocit, že sleduji zahraniční pohádku. Povedla se sexy zlá čarodějnice v podání Simony Zmrzlé, sympaticky a věrohodně působil Roman Zach a jako vždy se mi líbila Eliška Křenková. Filmy využívající časovou smyčku mohou udělat terno anebo také působit zmateně či nudně. A já jsem se celou dobu docela dost nudil, přemáhal jsem spánek. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná a v československých filmových vodách vcelku originální fantasy pohádka. Sice by se jevit inspirace ve stylu Na hromnice o narozeniny princezny více nebo princezna na hraně zítřka, ale pokud ano je to v hávu pohádkové fantasy.  Děj to má pěkný a herecké obsazení taky jde. Mě se to líbilo. Jsem rád, že vzniknul druhý díl. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Runa vyobrazená na Archivaldových kouzelných dýkách i na železné rukavici se jmenuje perthro a je to 14. runa staršího germánského futharku. Je symbolem pro zařízení/pohár na házení kostkami. V tomto případě by se její užití na kouzelných předmětech dalo volně chápat jako označení pro figurku/předmět/nástroj k dosažení odporu/vítězství. (Krocka)
  • Runy, které používají alchymisté a čarodějové, se od sebe vzhledově liší. Alchymistické runy jsou ostřejších hranatějších tvarů, zatímco runy, které používají čarodějové, jsou více zaoblené. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama