Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři Vandráci (Pavel Liška, Honza Révai a Hynek Bernard) si usmysleli, že se vydají za dobrodružstvím na vlastní pěst, aniž by věděli, co je čeká. A to ve všech směrech. Vybavili se kamerami, foťáky, dronem a spoustou techniky na zálohování dat a vydali se napříč střední Amerikou na vlastních motorkách, aby poznali místní kulturu, dotkli se historie indiánských legend, zažili nečekané. A mnohem víc. Nejsou to badatelé, motorkáři ani cestovatelé. Vandrování světem je prostě opravdu baví a doufají, že bude spolu s nimi bavit i vás. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

zette 

všechny recenze uživatele

Cestopisne veci v TV mam rad, tohle je ale celkem opruz sledovat. Nevim, zda vsadili na zname tvare, ze oni udrzi sledovanost, protoze jinak to je cira zoufalost. Temer nulova hodnota ziskanych informaci, chybi tomu i vtip a lepsi technicke zpracovani-to bych omluvil, pokud by seriál mel kvality alespon jinde..., ale nema. Ve srovnani s vypravou trabantu vlastne nesrovnatelne, ale verim, ze hosi budou mit na co vzpominat. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Vandráci jsou zpracováním level jinde než spolu-nervní-jízda s Egonem. Já si říkal jestli Pavel s Honzou dokážou cestovat bez stopro přípravy a na vlastní pěst a dokázali. Jen s kámošem tvůrcem Hynkem si to dali dokonce i na pár dní úplně každý svou cestou. Bez dokonalé španělštiny a bez vážných zranění na sobě i na motorkách projeli chudší, ale poměrně šťastnou částí Střední Ameriky a poslední 3 díly byly top na zážitky, až mě to dojalo. Tohle by si měl zkusit každý aspoň jednou v životě. Poznat kus jiného plácku a poznat sebe sama. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh, který svým námětem k nám zavítal už na začátku století a my Češi se ho chytli jako klíště, ale zpopularizovalo se to zde až o trochu později. Ale táhne to skvěle. Vandráci jsou trochu méně známý, méně profesionálnější a dětinštější verze Trabantů. To ale na jednu stranu ani tolik nemusí ničemu vadit. Jedná se stále o kus nějaké hodnoty, která nám sem byla přinesena a my se ji snažíme využít jak jen to jde. A své to určitě splnilo, i přes to, že to je něco jiného a vy si občas můžete říkat, že to je až divný. Ale špatné to není. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli něco miluju víc než filmy, je tím zaručeně cestování. A dokud nemám čas i peníze na provozování cest po světě sám, rád se kochám vážnými ale i odlehčenými cestopisy, kterým jsou například právě Vandráci. Kdo znáte Pavla Lišku, víte, že tuhle jejich středoamerickou výpravu nelze brát vážně. A přesto vás ono provedení ohromně baví a hned byste sedli na motorku a přidali se k nim. Ovšem jestli z nějakého biotopu na zemi mám fakt respekt a mnohdy i husinu, je to zaručeně džungle Latinské Ameriky, kde se dá až o velkoměstech mluvit jako o navštívení civilizace. ()

Athares 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl dřívější cestovatelské počiny Lišky s Révaiem v Moto cestou necestou, tak hodnotím asi o hvězdu výše. Takhle mohu srovnávat a negativa lehce převažují. Začnu ale pozitivy. Hlavním jsou záběry. Kamera je volnější a experimentálnější, což je jedna ze dvou věcí, které oživují nudné a nezajímavé dialogy hlavních aktérů. Tím druhým jsou některé opravdu silné zážitky (deštný les, rodina žijící i přes velkou chudobu šťastně uprostřed ničeho). Kvalitu dokumentu snižují dialogy herců, které málokdy přinesou něco zajímavého, režie a hudební podkres, který vyznívá nudně a melancholicky i ve chvílích, kdy trojice slaví narozeniny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Hynek jezdil v seriálu na KTM 990 Adventure, Honza na BMW R 1150 GS Adventure a Pavel na Africa Twin 1000. (sator)

Reklama

Reklama