Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si pustil trochu té romantiky s příchutí komedie a musím říct, že jsem spokojen. Moc mne potěšil především Giovanni Ribisi, zato mi trochu vadila upjatá matka ztvárněná Diane Keaton, než jsem si připustil, že takhle to je - matky jsou prostě matky. Přiznám se bez mučení, že těch zhruba patnáct minut v závěru filmu mi vehnalo slzy do očí. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu hodnotit jednotlivé složky díla, když to ve výsledku dává takový nějaký nemastný neslaný průměr. Ono točit o retardovaných jedincích je hodně těžká parketa, kterou zvládnout, není vůbec lehké. Těžko se potom rovnat s těmi, kteří to zvládli bravurně, jako v případě filmu Forrest Gump nebo Rain Man. ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky zpracován životní příběh, jehož hlavní hrdinové podají neuvěřitelně přesvědčivé výkony, to tady dlouho nebylo. Za mě film řadím hned vedle Rain Mana. Čisté a bezprostřední chování Carly a Dannyho bylo ztvárněno lehkým a nenátlakovým stylem byť z toho mohli udělat jeden velký ždímák. Každý si prostě zaslouží kousek toho svého štěstí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tuhle netradiční romanci chtěl vidět, a tak je na úvod třeba podotknout, že jde nejspíš o poslední nadprůměrný projekt Garryho Marshalla. Komedie o plnění snů, o poznávání vlastních možností, je nekonvenční, na hollywoodské poměry nezvyklá (retardovaná milenecká dvojice, homosexualita) a herecky bravurně zvládnutá. Chytlavé songy, citlivé dialogy, spolehlivá režie, protahovaný happy-end a povinný prvek Hector Elizondo. ()

brectule 

všechny recenze uživatele

Giovanni Ribisi je v tomto filmu naprosto úžasný - je to skutečně úžasný herec - ještě jsem neviděla žádný film(nebo seriál), kde by se mu něco nepodařilo. Myslám, že Juliette Lewisové se to vedle něj zrovna moc nepovedlo - ale možná její výkon kazí dabing - tluče se její artikulace a s českými slovy. Jinak sladký příběh s typicky americkým happy-endem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Juliette Lewis začala film natáčet jen velmi krátce poté, co se vrátila z léčebny. Pojišťovna, která měla být pro film najata, odmítla snímek kvůli této záležitosti pojistit, a proto vše zaplatil sám režisér Garry Marshall. (jezurka42)
  • Během titulků zazní píseň „Come Rain or Come Shine“, kterou přímo pro film přezpívala Juliette Lewis. (jezurka42)
  • Ve scéně, kdy Carla (Juliette Lewis) navštíví Dannyho (Giovanni Ribisi) byt, dívají se spolu na film Absolvent (1967). (agass)

Reklama

Reklama