Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Takovejch skvostů je pomálu. Opravdu mysteriozní scífko, už jenom tyhle dva žánry spolu jsou top, který vás v průběhu filmu naplní tolika otázkama, že je jedině dobře, že se dozvíme i odpovědi. Respektive na dost věcí si přijdeme i sami, ale to zásadní tam je. Chvíli jste na straně holčičky, chvíli táty, vždycky k tomu je pádnej důvod, promyšlený. Každej je něčím speciální, nic nezjišťovat a koukat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet CAD2,000║ Tržby USA $276,591║ Tržby Celosvetovo $368,410▐   Veru podivná šialenosť. Úvod riadna ponurá psycho depka. Tento skôr komorní snímok  predstavuje všetko možné v očiach diváka. Prvú tretinu to riadne zamotáva rozum, neviete pomaly ktorá bije. Potom ale kameň po kameni to začne zapadať, až to teda riadne zamáva. Výborne prešpikované. Dostalo to do kolien skoro ako podobne nízkorozpočtový Uprgrade. Niekedy je menej viac, oplatí sa vidieť. /80%/ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní a zároveň originální nezávislý film. Je těžké o něm napsat něco bez spoileru. Jako mnoho dalších polemizuje nad myšlenkou, jak by asi náš svět vypadal, kdyby v něm žili lidé se schopnostmi. Chovali by se k nim ostatní hezky nebo spíš naopak? Příběh se zaměřuje na otce, který se se svou dcerou skrývá před okolním světem. Snaží se ji chránit, ale zároveň jí dost věcí tají. Je tedy pouze otázka času, než se malá Chloe bude chtít podívat ven. "Nejsem zrůda!" ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten druh filmu, který stojí za to vidět, ale zároveň se přiznám, že jsem se tentokrát nechal napálit svojí blbostí a přečetl jsem si pár nejapných komentářů před zkouknutím tohoto snímku a tím jsem udělal velikou chybu, jelikož né že by tam byly napsány spoilery, ale bylo v nich napsáno „co jsou ti lidé zač a proč se tak bojí kontaktu s jinými lidmi?" Což je celkem velká škoda, protože zhruba do poloviny filmu je to velice zajímavá podívaná, tedy pokud nevíte, která bije, což já jsem veděl a za to můžu poděkovat několika soudruhům z místní databáze za jejich předčasné odhalení těchto lidí a zároveň doporučuji všem budoucím divákům, aby si nečetli komentáře, tedy minimálně k tomuto filmu až na vyjímku mé recenze, která je oficiálně schválena asociací českých filmových kritiků a to už je co říct. Na trailery se v zásadě nekoukám, protože s mojí dedukční schopností bych si v hlavě vytvořil spoilery a tak doporučuji si maximálně přečíst obsah, který je dobře napsaný anebo mojí recenzi, která je také dobře BEZCHYBNATĚ napsána. Takže, ať už jste četli komentáře anebo viděli trailery nebo ne, tak se v tomto snímku podíváme na jedno americké předměstí, kde žije jeden paranoidní fotřík se svojí roztomilou dceruškou, která má zakázáno chodit ven z nejasných důvodů. Starostlivý otec jí říká, že lidé jsou zlí a že by jim mohli ublížit a tak chodí s kvérem nakupovat potraviny a další nezbytné suroviny potřebné k životu. S čím v zásadě souhlasím, protože přesně tak chodím nakupovat i já a tak mi byl tento zarostlý chasník velmi sympatický. Holčička je z toho jakási takási zmatená a chce maminku, aby si měla kde poplakat. Ale toto zboží jaksi taksi nedostupné a když není maminka, tak mi kup aspoň zmrzlinu. Otecko jí zapomněl koupit a to fakt neměl dělat, jelikož si jí nezbedná dívenka rozhodne koupit sama a tím začíná napínavé dobrodružství o lásce, pomstě a plné nevysvětlitelných a nadpřirozených jevů u kterých se zajisté nebude nikdo nudit. Víc už psát nebudu, ale musím pochválit tvůrce tohoto snímku, že dokázali poctivě rozporcovat napětí minimálně do půlky tohoto snímku, že většina jedinců byli vcelku překvapeni, když to na ně v půlce tvůrci vybafli, tedy kromě mně, jelikož jsem si blbec přečetl pár komentářů, jak jsem již psal. Ale v té druhé půlce je už to klasická akční jízda plná akčních scén, kde se nestačíte ani nadechnout a než byste řekli švec, tak už je konec. Dále zde musím vyzdvihnout herecký výkon malé Chloe, kterou si zahrála malá herečka Lexy Kolker (nar. 2009, USA) a která jestli pojede v takto vyšlapaných kolejích, tak si myslím že má před sebou zářivou budoucnost. Za dobrou rodinnou zábavu a dobré herecké výkony dávám jasných 80%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chloe, jaký je tvůj oblíbený sport?“ - „Nikdy jsem nesportovala.“ - „Prásk! Jsi mrtvá.“ - „To není fér! Nikdy ses mě na tohle neptal.“ - „Když na něco neznáš odpověď, tak si ji prostě vymysli. Třeba...nevím, miluju všechny sporty.“ - „To je lež.“ - „Jo. Musíš lhát, abys vypadala normálně.“ A co si takhle radši poslechnout roztomilou pohádku o jednorožcích…1 z těch filmů, u kterých vám spoiler může zničit celou první hodinu. U Freaks je právě divákovo tápání součástí hry, kdy si stále musí domýšlet, co se děje, a jak je to s dívčinými představami. Od 57. minuty film vstoupí do nové roviny, protože se pomalu ale jistě začnou dít stále větší sci-fi hrátky. U těch jsem postupně rezignoval na neustálé měnění pravidel daného světa (bez jakéhokoliv vysvětlení), a nechal se unášet touhle divnou jízdou, která i přes jistou předvídatelnost nepřestává ani na chvíli bavit. U konce jsem se sice už trochu shovívavě usmíval, kam až to tvůrci dovedli, ovšem Kolker hraje celou dobu toho malého, naštvaného spratka tak dobře, že filmu člověk leccos rád odpustí. Dám slušné 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama