Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

anais 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka dělá skutečnou čest všem Ondřejům a už proto si zaslouží vysoké hodnocení. Pochází z posledního období, kdy se o Češích (a Slovácích:-) dalo říci, že umějí točit tento žánr, a tak nějak ho pro mě završuje. Nechápu, v čem byli tvůrci pohádek před rokem 1990 lepší než dnes, ale je nad slunce jasnější, že byli. Důkazem budiž tato pohádka o Ondřeji Nebojsovi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Nebojsa" je jedna z těch pohádek, které oscilují na hraně hororu. Některé pasáže jsou tak temné a děsivé (pohřební vůz tažený černými koni, v hospodě, ples plný "zombie"), že leckterý horor (zvláště ty dnešní, kde lítají končetiny, stříká krev, ale tajemno a napětí se ani na moment neobjeví) jimi absentuje. Herci jsou skvělí, Ján Króner je sympaťák a ve své roli velice příjemný, to samé by se nechalo říci i o Ondrovi Vetchém. Václava Knopa bych v masce čaroděje nepoznal. Tajemná, ponurá pohádka a tím právě silnější zážitek. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No nebudu říkat, že jsem se kdysi docela nebál a vlastně i dneska to má celkem slušnou potemnělou atmosféru, kdy Nebojsa hraje karty s Nazghúly a následně se musí na třikrát prosekat přes final bosse, aby dostal main quest achievement v podobě princezny a zámku. Do Dračáku perfektní dobrodružství. 80% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová pohádka. Ondra jde do světa ,aby se naučil bát. Cestou ho přepadnou loupežníci ,ale on jim dá co proto. Přesto se ho jeden chytne a jde s ním jako kamarád strašpytel Ferka. Kterého perfektně zahrál Ondra Vetchý. Zaslechne o zaklétém království a princezně. To je něco pro Ondru. Místy humorné ,ale krásně ponuré. Tahle pohádka není ,tak oblíbená ani známá , ale o to víc je povedená.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako hlavní přínos této pohádky vnímám, že ukázala dětem, k čemu hasiči potřebují sekery: no přece aby umlátili plameny! K lepšímu zážitku mi však chyběly dvě věci: Ondra Vetchý se své ufňukané postavy Vychcana chopil s takovou vervou, až jsem jeho přítomností vyloženě fyzicky trpěla, brala mě z něj migréna a toužila jsem umět prostrčit ruce obrazovkou, abych ho mohla zaškrtit. Měl se proměnit v solný sloup nebo patník pro psí chcaní hned v úvodu. A v hlavní roli jsem citelně postrádala chlapa, na kterého by se dalo dívat když ne se zalíbením, tak alespoň se sympatiemi. Kroner neměl charisma k utažení takové role, po ksichtu vypadal jak hýždě sovětského burana. Jinak docela obstojná pochmurná pohádka, pro fakáňata až hororová, trochu pokulhávající za "Statečným kovářem" (kde mimochodem Kronerovi sedla role hamižného hajzla podstatně lépe). 65% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Počas natáčania panovalo úmorné teplo. Ako je ale známe, ľudia z južnej Moravy sú mimoriadne pohostinní, a tak sa filmárom snažili útrapy spojené s horúčavou kompenzovať. Dobrá slivovica bola preto vždy k dispozícii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama