Reklama

Reklama

Svatební host

  • Velká Británie The Wedding Guest (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Napínavý dobrodružný thriller uznávaného režiséra Michaela Winterbottoma je dechberoucí výpravou do temného podsvětí a skrytých míst Pákistánu a Indie. Jay (Dev Patel) má tajemství. Cestuje z Británie do Pákistánu, aby se zúčastnil svatby – vyzbrojený lepící páskou, revolverem i plánem na únos nastávající nevěsty (Radhika Apteová). I navzdory jeho pozoruhodným schopnostem se však spiknutí rychle vymkne kontrole. Jay a jeho rukojmí se musí vydat na útěk přes hranice, lemovaný vlakovými zastávkami, zadními uličkami i černými trhy Nového Dillí. Vzájemná přitažlivost každým okamžikem mizí, důvěra lehce vyprchává a výbušná tajemství vyplouvají na povrch. Snímek Svatební host, pulzující exotickým prostředím indického subkontinentu, vykresluje pestrý svět, v němž nebezpečí číhá na každém kroku a nic není tak, jak se zdá. (Cinemax)

(více)

Recenze (18)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičkou Svatebnímu hostu úmyslně vycházím vstříc, protože se mi zdá poněkud podhodnocený. Nicméně zdrženlivým nadílkám rozumím, protože režisér se nedokázal rozhodnout, jaký žánr vlastně točí, a označení thriller je poněkud zavádějící, resp. neuspokojivé. K tomu totiž nedokáže Winterbottom náležitě budovat a udržovat napětí. Je to prostě hybrid, který osciluje mezi dramatem (kterému ale na druhou stranu schází hlubší psychologický profil obou hlavních postav) a již zmíněným thrillerem. Snímku ale pomáhá exotické prostředí Pákistánu a Indie i téma dohodnutých a vynucovaných svateb. Herecky bez problémů, jak půvabná Radhika Apte, tak Dev Patel odvádí, co se od nich očekává. Celkový dojem: 65 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny námet, okorenený exotickými lokáciami a niekoľkými dejovými zvratmi. Film o možnosti vlastnej voľby vo svete, kde je váš osobný život podriadený tradíciám a akémusi vyššiemu zámeru, aký už v dnešnom globalizovanom svete snáď nemá žiaden zmysel. Vaša "slobodná voľba" sa potom obmedzuje na faľšovanie pasov, fingovanie únosov, kradnutie diamantov a tak podobne. V takomto svete je potom aj akýkoľvek prirodzene vznikajúci vzťah iba chvíľkovou ilúziou. Podobný film ako Svadobný hosť som už veľmi dlho nevidel, takže mu odpustím aj isté nedostatky, ako konvenčnú formu či nie príliš reálne pôsobiacu milostnú líniu. Rozhodne ale zaujme Dev Patel v preňho netradičnej úlohe, väčšinou ho totiž vidíme v úlohách akýchsi naivných dobrákov, čo sa síce nesporne hodí k jeho ksichtu, ale ako vidno, zvládne s týmto kukučom svätca aj ambivalentnejšie postavy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, promyšlené a pak do akce ale ve směs se nic neděje, i když se na to dobře koukalo nedostal jsem uspokojení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná jednohubka. 1) 28letý Angličan Dev Patel (únosce nevěsty Jay) a 31letý Ind Jim Sarbh (nevěstin milenec) jsou pěkní kluci._____ 2) Přihoďte exotické prostředí Pákistánu a Indie a vcelku dost nosný děj a je vymalováno._____ 3) Konec mě ale vůbec neuspokojil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popravde, keby sa tento film neodohrával v exotickej Indii za účastí tamojších hercov a kulís, tak by to bol skutočne úplne obyčajný priemerný thriller, na ktorý by si človek po pár dňoch ani nespomenul. Jedine indická atmosféra z toho spravila niečo pozoruhodné a zaujímavé. A to je snáď to jediné, na čom tento film mohol stavať, keďže scenár nebol fakt nič extra a v konečnom dôsledku je to pre mňa len béčkový thriller. Ale niet sa čo diviť, lebo Michael Winterbottom ma doteraz nikdy ničím nezaujal. Tentokrát mi trafil do vkusu aspoň tou Indiou. Už tomu chýbal len kvalitnejší scenár... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film aj obsadenie. Atmosféru skutočne zaujímavú má aj keď koniec som akosi predvídala. Road movie možno, je to hlavne film o hľadaní vlastnej slobody jednej mladej ženy v neslobodnom svete, hlavná hrdinka si vybrala zvláštnu cestu k dosiahnutiu slobody skrz zradu a využitie toho, kto jej pomáhal. Kto z nich je tým najhorším podvodníkom? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Indska kultúra ma fascinuje, zvyky ľudí v Indii sú zvláštne. Dobre sa na to pozeralo. Film má veľa zvratov, čo niekedy bolo až moc. Ale aj tak ma to bavilo. 6/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Snímok, ktorý sa potáca od nikud nikam. Predvídateľné, bez zvratov, síce zo zápletkou, ktorá je neokukaná, ale nedotiahnutá do konca. Hlavne natočené ako romanca namiesto toho aby to natočili ako thriler, pri ktorom by som im fandil. A Patel neni herec, vždy to vravím. 1 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Luxusně zpracovaný scénář,kvalitní režie a i herecké výkony.K tomu doprovodná hudba kdy se dá předpokládat že bude nějaká vzrušivá akce anebo lyrika.Skvostný ČESKÝ dabing.To znamená že hudba nepřeřve mluvené slovo a hercům je rozumět.Žádné šušlání. Výrazný herec Vondrák .Dalšího slušného dabéra Hajlicha  jsem objevila v dabování Čórky. Opravdu jedni z mála herců ,kterým rozumíte každé slovo. Samozřejmě taky záleží jak "velký"  je mistr zvukař. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Samotný dej je v tomto filme jednoznačne prebitý nesmierne zaujímavými scénami z Indie a z Pakistanu. Obidvaja hlavní hrdinovia boli sympoši. Veľmi zaujímavá bola hlavne linka sledujúca ich spôsob života... pre nás európanov taký odlišný. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl poměrně dobrý. Spíš to vypadalo, že se chlápek chystá na atentát a ne na únos. Pak to šumělo v průměru adalo se na to dívat. Teda dívalo se na to dobře - hlavně kvůli prostředí - cesta Indií. Ten konec, který měl být asi velkým překvapením, tak překvapivý nebyl. Na mě zapůsobil spíš mdle. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

The Wedding Guest má hviezdne obsadenie ale nie úplne hviezdny scenár. Ak chceli staviť na dej, ktorý skončí do stratena, že vlastne po zhliadnutí ani neviete, čo a ako, tak sa im to podarilo. Bola som celkom sklamaná neurčitým koncom, ale aspoň som sa celý film mohla pozerať na pohľadného Deva. 3* ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Skoro až road-movie zo zaujímavého prostredia Pakistánu a Indie. Veľmi zaujímavý námet únosu plánovaného mladým párom za pomoci neznámeho cudzinca, ktorý sa niečim podobným živý. Dev Patel ako jediná známejšia tvár film v pohode potiahol a celý zvyšný kasting téme a prostrediu svedčí. Za zmienku stojí hudba, ktorá bola fajnová najmä v nostalgických momentoch. Jedinú vážnu výtku mám ku strihu. Nezvládnutý, zbytočne náhly, často zneprehľadňuje situáciu. Radhika Apte má krásne pery a boky. Zvrat asi v dvoch tretinách filmu rozhodne pozitívne prekvapil a dal tomu novú šťavu. Ale tej potvore by som neveril ani omylom. Napriek od istého momentu predvídateľnému koncu sa jedná o dobrý filmík. Mne sa to páčilo, ale chápem, že ste od záveru čakali viacej. Ja myslím, že tak sa ženy chovajú navzdory srdcu aj rozumu. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Chlap a pak chlap a baba cestují po blízkém východu s cílem se obohatit. Absoludně nudný, komorní, romanticko tupý, laciný paskvil o ničem. (2%) ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý začiatok veští, že nás môže čakať dobrý thriller z indického prostredia. Opak je však pravdou. Film postupne upadá do šedého priemeru a hrozný koniec ho potopí ešte o jeden level nižšie. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Sice dynamický v ději, ale zmatené a hlavně tak nějak odcizené, kdy k těm lidem nemá člověk žádný vztah a jsou mu tak nějak ukradění. Hodnocení: 45 % ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zase tak úplně špatně to nezačalo. Možná až nadprůměrně. Ale to se jednalo jen o pouhých 15 minut. Pak už to byla rozvleklá nuda, ve které se příběh posouval hodně pomalu a kostrbatě. Až jsem se začal těšit na konec, který by toto trápení se autorů a mučení diváka ukončil. O promarněném potenciálu je v tomto případě škoda hovořit... ()

Reklama

Reklama