Reklama

Reklama

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (208)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po několika zdejších spokojených komentářích z důvěryhodných zdrojů jsem nečekal takovou porci infantility, šablonovitosti a patetického kýče. Snaha o šmrncovní noirovost se zcela minula účinkem a výsledkem je leda tak nechtěná parodie, namísto stylové coolovosti se na vás šklebí směšnost s trapností. A křečovitá pozitivní diskriminace hraničící s černošským rasismem mě svou polopatickou primitivitou urážela; je zjevné, že film je určený prostoduchému stádnímu diváctvu. Klady? Dobrá filmařina a dobrá hudba. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) 21 BRIDGES je tématem už dost ohraná látka, ale zde si to mou pozornost udrželo až do konce. Celkově to bylo krásně zahrané a po technické stránce s ohledem na nízkorozpočtové béčko téměř dokonalé. Mělo to takovou tu hutnou, tíživou atmosféru, pomalu jak z 90. let. Nejvíc se mi líbila úvodní cca třetina filmu – nekompromisní zneškodnění policistů bylo efektivní a realistické. Přestřelky jsou opravdu výborně točeny – takže to je dle mě asi největším kladem. Tempo filmu ani po této pasáži nezakolísá, stále se tu něco děje, i se dá říci, že je to taková jedna velká naháněčka. Herecké obsazení je na tom tak nějak optimálně. Nejvíc mě samozřejmě bavil hlavní Chadwick Boseman. Taylor Kitsch mohl mít více prostoru, jeho postava mohla být víc, rozvinutější, ale nevadí. Hudba – taková normální, ušla. Co bych vytkl, tak není urychlený závěr, ale z filmu jsem necítil nějak zvlášť propracovanou pointu. Závěr je dobrý, ale nějaká ta nelogičnost tam určitě je. Hlavní postava z toho vyvázla moc snadno, víc vykecávat nebudu. Takže po dějové stránce by to chtělo trochu více upravit. A navíc, je to už opravdu ohrané téma, takže vyzdvihovat to do nebes též moc nechci, ale tak jako tak mě to bavilo. Nadprůměr je to ve všech ohledech a ještě jednou si to někdy klidně pustím. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který by divák očekával spíš před 25 lety. Devadesátková atmosféra, řízná akce, solidní tempo, zvraty na druhou. Ale postupně. 21 Bridges, o které mimochodem prakticky vůbec nejde, mi připomněly nejen díky Tayloru Kitschovi nedávného Amerického zabijáka. Prvních dvacet minut totiž v obou případech vypadá náramně. Tehdy na španělské pláži schytala snoubenka hlavního hrdiny pár teroristických kulek. Mělo to koule, horší byl pak sešup v druhé půlce. Tady je to podobné. Sice to není kousek o dvou odlišných polovinách, ale i tady je úvodní nekompromisní zneškodnění několika poldů zatraceně dobře natočené. Dvojice zlodějů jde po třiceti kilech kokainu, jenže celé se to zvrtne nejen množstvím bílého prášku rozjasňujícího mysl. Případ dostane detektiv, který si udělal jméno Black Pantherem, a brzy se ukáže, že celá situace je o dost složitější a že ani jeho kolegové nemají úplně čisté svědomí. Zejména v druhé polovině to chtělo ze strany režiséra víc péče, když už scénárista nemile selhával. Naštěstí je produkční dohled Russoových vidět, takže ve finále tu máme solidní žánrový příspěvek o silných třech hvězdách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mŕtvy čierny policajt na začiatku a začína sa naháňačka za tým, prečo sa tak stalo, aby sme prišli na starú dobre overenú pravdu, že v radoch polície sú aj (alebo u nás väčšinou) špinavci. Pomedzi streľbu sa mihnú podivné dialógy, pri ktorých sa zastavujete na tým, to naozaj v skutočnom živote takto medzi sebou ľudia hovoria? Najvýraznejšia a najkvalitnejšia v celom filme je hudba. A to je dosť málo, aby sa film dal odporučiť. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. Jedna noc na nočním Manhattanu v New Yorku, jedno velké policejní vyšetřování a 21 uzavřených mostů. Chadwick Boseman má 5 hodin aby nalezl vrahy sedmi policistů, kteří byli zastřeleni v přestřelce, když překvapili obchod s drogami. Bylo to svižné, akční, temné se zajímavým byť očekávaným vyústěním na konči. Za mně to nemuselo skončit tak správňácky, ale to by se asi NYPD čílila že? :-) Spokojenost nad očekávání! Dávám si do tašky 4 kila neředěného koksu. * * * * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)
  • Natáčelo se od 24. září do 24. listopadu 2018 ve Filadelfii (Pensylvánie, USA). (rafix)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama