Reklama

Reklama

The Final Wish

Trailer

Obsahy(1)

Ambiciózny vyštudovaný právnik Aaron Hammond (Michael Welch) nemá za sebou práve najúspešnejší deň – pohovor do zamestnania mu vôbec nevyšiel, z podnájmu ho vyhodili kvôli neplateniu a aby toho nebolo málo, jeho ex-priateľka Lisa (Melissa Bolona) mu oznámila smrť jeho otca. A tak sa mladík poberie do rodného mestečka na poslednú rozlúčku s otcom. Plánované krátke zastavenie sa trochu natiahne, Aaron sa totiž rozhodne zostať na chvíľku so svojou smútiacou mamou (Lin Shaye). Vyzerá to, že je úplne na dne, keď sa mu začne z ničoho nič dariť. Nie je to však žiadna náhoda a mladík onedlho pochopí, že za naplnenie svojich prianí bude musieť zaplatiť... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Berzeger 

všechny recenze uživatele

The Final Wish je příšerná ptákovina. Klišé vedle klišé, napětí nulové, dokonce ani laciné lekačky se nekonají. Děj předvídatelný, konec nepřekvapivý a neuspokojivý. Za mě 1/5, a to jenom za herečku, co hrála mámu. Tu asi hodně lidí bude znát ze série Insidious a tady jen dále ukazuje, jak kvalitní herečka to je. Zde nehrála žádnou sympatickou paní a z její role šel místy skutečně mráz po zádech. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Já vůl fakt čekal že dostanu dalšího zábavnýho Wishmastera. Ono se tu furt řeší citečky a rodinný hovnoty a kde nic tu nic. ˇTěšil jsem se že aspoň Locika Spencrová ukáže kamzíky a holka tam měl jsem tři pár sekundový ščeky :( viděl bych to na odpad, ale ze soucitu za Tondu jednu hóóódně slaboduchou... 1% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Převařený koncept v nevýrazném balení. Záhadný (starobylý) předmět, který vědomě či nevědomě plní svému novému majiteli přání, většinou se jedná o nějakého outsidera, je v hororech dobře známý námět. Tenhle přírůstek si svůj neoriginální původ i celkem uvědomuje, ovšem nedělá nic moc pro to, aby jej něčím zajímavým ozvláštnil. Když má dotyčný, v tomto případě neúspěšný právník Aaron, možnost sedmi přání, přičemž s vyslovením toho posledního se mu srolují trenky, vše se děje jen formou zcela nahodilých zjištění. Co mám z toho, když někde uprostřed filmu se zjistí, že maník už má za sebou šest přání, když jsem prakticky nepostřehl, že by si něco výslovně přál. Záhadný předmět, ve filmu je titulován "urna", si vesele trůní nehnutě na polici a maník občas nahodile pobere úspěch, tu mu stírací los hodí solidní peněžní výhru, tamhle se mu zhojí "zmasakrovaný" obličej po srážce s autem a jiné. Dokonce se dají oživit i mrtví, což je z hlediska inovace asi největší zářez. Střihová skladba místy značně zhoršovala orientaci v ději. Ponurý ráz snímání pro změnu zhoršoval orientaci v dění na scéně. O "nádobě" filmem kolují jen kusé informace, rozuměj nic se o ní neví. Následně na scénu nastoupí Tony Todd, aby se jal objasnit, co strašného se za ní skrývá. Divákům tedy postupně řídne vlas a hrůzou šediví, když tu náhle vyskočí smíchy při pohledu na Džina "z láhve". Obsazení čítá přinejmenším dvě zajímavá jména - Melissa Bolona a Lin Shaye. Agresivní sexappeal prvně jmenované dodal filmu erotický náboj, důstojnost Lin Shaye podrýval jen nepříjemný fakt, že na hraní mámy Michaelu Welchovi je až příliš stará. Welch je coby titulní hrdina málo výrazný a nepobral mnoho sympatií. Timothy Woodward střídal dobré režijní záchvěvy se špatnými režijními záchvaty, načež česká taškařice "Hop a je tu lidoop" s obdobným námětem mu mohla/měla posloužit coby zásadní vzor kvalitního hororového okopu, aby to příště bylo na větší pochvalu. 6/10 ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůzoucí. Cca půlku filmu je to jen defilé nesympatických postav, které se snaží diváka unudit k smrti, což se v mém případě skoro podařilo. Pak se tedy začne jakoby něco dít a příběh získá alespoň mlhavé kontury, ale pořád je to mizerně zahraná neatmosférická bída s matnými pokusy o strašení. Co bych tady dal za tu sebelacinější lekačku. Za něco stála snad jen Lin Shaye, ale ta to samotná z odpadu vytáhnout nemůže. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až budu na konci roku vzpomínat na letošní hororová NEJ, The Final Wish jich dost pravděpodobně bude mít hned několik. Nejméně sympatického hrdinu. Nejvíce přehrávající hérečku (kamarádku hlavního hrdiny). Nejdebilněji sestříhané zastřelení. Přestože čistě vizuálně film nepůsobí zas až tak špatně (je vidno, že rozpočet nebyl nulový, kamera je vcelku pěkná), režijně je to silně nezvládnuté, kdy rádoby vypjaté a strašidelné scény jsou spíš k smíchu. Škoda Lin Shaye, ale i její postava se tu potlouká od ničeho k ničemu. Zas jeden z příkladů, kdy kritiky na Rottenech asi někdo zaplatil (aktuálně 88 % a hodnocení 6.7/10), protože v tomhle případě lze pozitivní recenzi obhájit fakt těžko. ()

Reklama

Reklama